Zoete aardappel-bloemkool burgers met Sriracha mayo

Deel met vrienden en familie

Deze zoete aardappel-bloemkool burgers met Sriracha mayo zijn verrassend lekker en natuurlijk helemaal vegetarisch. Geen burger die een vleesburger nadoet, maar een burger die gewoon zijn eigen plan trekt.

Veggie burgers

Al eerder verschenen er burger recepten op Flying Foodie, zoals een heerlijke runderburger met gegrilde groenten en een zalmburger met yoghurtsaus, maar nog nooit een vegetarische burger. Ik heb wel geëxperimenteerd met vegaburgers uit de supermarkt en specialiteitenzaken, maar om eerlijk te zijn vallen die mij te vaak tegen. Te droog, te saai, te weinig smaak. Bij deze zelfgemaakte burgers is dit absoluut niet het geval. Toegegeven, ze zijn niet zo snel klaar als het even opbakken van een kant-en-klare burger uit de winkel, maar ze zijn zoveel lekkerder!

Zoete aardappel bloemkool burgers

Zoete aardappel-bloemkool burgers

500 gr zoete aardappel
500 gr bloemkool
2 eetlepels bloem (vervang door amandelmeel voor glutenvrij en paleo)
1 ei
0.5 eetlepel komijnpoeder
cayennepeper (naar smaak)

3 eetlepels mayo
1 eetlepel Sriracha

ijsberg sla
komkommer
burgerbroodjes

optioneel: kaas

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en bedek een bakplaat met bakpapier (of gebruik een herbruikbare silicone mat)
  2. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Meng met een scheut olie, een snuf zout, komijn en cayennepeper. Grill in de oven in ongeveer 20-25 minuten.
  3. Maal driekwart van de aardappels en bloemkool in een keukenmachine fijn. Roer er bloem en ei doorheen. Prak de rest van de bloemkool en zoete aardappel er doorheen. Niet te fijn, dit geeft straks wat structuur aan je burgers. Vorm mooie burgers. Is het erg plakkerig, dan kun je eventueel je handen nat maken om het vormen makkelijker te maken. Tip: stap twee en drie kun je ook een dag van tevoren al doen.
  4. Bak de burgers in een beetje olie. Maak ondertussen de saus door de mayo en Sriracha te mengen en snijd de sla en komkommer.
  5. Snijd de broodjes doormidden. Besmeer met saus, gevolgd door sla, een veggie burger, (optioneel kaas), plakjes komkommer een afgedekt met een dekseltje brood.

Eet smakelijk!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close