Zoete aardappel frittata met Feta en tijm

Deel met vrienden en familie

Zoete aardappel frittata met feta en tijm
Zoete aardappel frittata met feta en tijm is een heerlijk wintergerecht dat helemaal bij de goede voornemens van velen past. Gezond en licht, maar toch nog steeds lekker winters en verwarmend.

Zoete aardappel is hier behoorlijk geliefd. Hij is lekker vullend, heerlijk van smaak en op vele manieren te gebruiken. Toen ik laatst een frittata wilde maken, leek het mij dan ook eens lekker om dit met zoete aardappel te doen. Dat smaakte zeker naar meer en na wat experimenteren met smaakcombinaties is hier het resultaat!

Benodigdheden Zoete aardappel frittata met Feta en tijm

500 gr zoete aardappel
6 eieren (middelgroot of 5 grote)
2 takjes verse tijm
100 gr Feta (of geitenkaas!!)
zout & peper

Bereiding Zoete aardappel frittata met Feta en tijm

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Breng de zoete aardappelblokjes met ruim water en een snufje zout aan de kook. Kook tot de aardappels gaar zijn. Giet af en laat even uitdampen in de pan.
  3. Terwijl de aardappeltjes op staan kun je de rest voorbereiden. Snijd de rode ui in dunne halve ringen en klop de eieren los in een flinke kom met wat zout en peper. Rits de tijmblaadjes van de takjes en hak ze een beetje fijn.
  4. Meng de zoete aardappelen, Feta, rode ui en tijm door de eieren heen. Giet het mengsel vervolgens in een ovenschaal.
  5. Plaats de zoete aardappel frittata in de oven voor ongeveer 20 a 25 minuten, totdat al het ei gestold is.

Eet smakelijk en geniet van deze gezonde maaltijd. Hij is niet alleen warm heel lekker, ook de volgende dag koud bij de lunch doet de zoete aardappel frittata het goed!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close