Zoete aardappel Samosa’s met Feta (lekker zelf maken)

Deel met vrienden en familie

Zoete aardappel samosa's met feta

Zoete aardappel Samosa’s met Feta zijn een lekkere en vegetarische variatie op het geliefde hapje. Een perfect hapje waar je een zomers gevoel mee in huis haalt!
Na de actie voor Zuid-Afrika en het maken van de beef samosa’s had ik de smaak helemaal te pakken. De combinatie met zoete aardappel en feta leek mij perfect. Aangezien dit recept nu online staat, kun je je wel voorstellen dat het een geslaagde combinatie bleek te zijn.

Laat je niet afschrikken door het vouwen van de samosa’s! Het is kinderlijk eenvoudig, zeker na paar keer oefenen.

Zoete aardappel Samosa's

Ingrediënten Zoete aardappel Samosa’s

voor 8-12 samosa’s

2 zoete aardappels
optioneel: 1 bakje spekjes
75 g echte Feta
1 theelepel gemalen komijn

losgeklopt ei
springrol vellen
olie om in te frituren

De vulling

  1. Prik de zoete aardappel een flink aantal keer in met een vork en plaats ze in de magnetron. Pof de aardappel in zo’n 5 tot 8 minuten op de hoogste stand en draai halverwege de aardappel om. Heb je meer tijd? Pof de zoete aardappel dan in de oven: 45 minuten op 210 graden Celsius.
  2. Gebruik je spekjes? Bak die dan nu. Gooi eventueel overtollig vet weg.
  3. Verwijder de schil van de (licht afgekoelde!) zoete aardappel en prak het geheel goed door. Voeg feta, komijn en eventueel de spekjes toe en roer goed door. Proef en breng eventueel op smaak met een snufje zout.

Laat de vulling verder afkoelen, voordat je verder gaat.

Tijd om zoete aardappel samosa’s te vouwen!

Er zijn verschillende manier om samosa’s te vouwen; op Youtube kun je verschillende tutorials vinden. Ik doe het als volgt:

  1. Neem een springrol vel en snijd deze doormidden. Smeer hem helemaal in met ei. Leg het rechthoekige vel in de lengte voor je neer.
  2. Neem wat van het zoete aardappelmengsel en vorm dit tot een driehoek.
  3. Plaats deze driehoek op de linker onderkant van je vel. Vouw de punt van de linker onderzijde naar binnen, tegen de rechterkant aan. Als het goed is heb je nu een gevuld driehoekje onder aan je lap hangen.
  4. Vouw de onderste punt nu naar boven, vervolgens naar links, naar boven en ten slotte weer naar rechts.
  5. Smeer nog wat extra ei tussen de randjes en druk ze goed aan.
  6. Herhaal deze stap voor al je samosa’s.
  7. Verwarm de olie tot 180 graden en bak de zoete aardappel samosa’s mooi goudbruin.

Eet smakelijk! Heb jij al eens samosa’s gemaakt? Vouw jij ze op een andere manier? Laat het mij weten!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close