Zoete aardappel tarte tatin met gepofte knoflook is zoet, zout, knapperig en zacht tegelijk. Een heerlijke flaky bladerdeeg korst, zachte gekarameliseerde zoete aardappels met een vleugje tijm en een notige milde knoflooksmaak van de gepofte knoflook.
Hartige tarte tatin
Bij Tarte Tatin denk je waarschijnlijk eerst aan de Franse klassieker met appel. Het is een omgekeerde appeltaart met een laag karamel. De laatste jaren zie je steeds vaker ook hartige varianten op de tarte tatin voorbij komen. Ottolenghi heeft bijvoorbeeld een versie met tomaat in zijn boek Plenty staan.
Voor mijn versie met zoete aardappel gebruik ik honing in plaats van suikerkaramel. Dit is niet alleen een stukje minder foutgevoelig, maar ook minder werk.
Kerstbijgerecht
Deze hartige tarte tatin ziet er echt uit om door een ringetje te halen. Perfect dus als onderdeel van je Kerstdiner. Combineer het bijvoorbeeld met:
- Een stukje gebakken wild met rode wijnsaus
- Boeuf bourguignon
- Italiaans stoofvlees
Het kan ook heel goed als onderdeel van een vegan kerstmenu, dan zou ik de honing vervangen door 1,5 eetlepel ahorn siroop
Pin deze Zoete aardappel tarte tatin met gepofte knoflook!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.