Zoete aardappel toast met Avocado

Deel met vrienden en familie

Zoete aardappel toast met avocado
Lekker en gezond lunchen? Probeer dan eens zoete aardappel toast. Supersnel klaar en je kunt gewoon een broodrooster gebruiken! Wat avocado erop en ik ben klaar lekker om te lunchen!

Hoe creatief is het idee om van zoete aardappel toast te maken? Helaas was ik niet zo geniaal om hier als eerste mee te komen. Ik kwam dit idee tegen tijdens het kijken van een YouTube filmpje van Candace Lowry en besloot hier zelf ook mee aan de slag te gaan. Inspiratie kom je op de gekste plekken tegen 😉

Zelf maak ik deze toast op mijn contact grill, maar het grappige is dat je de zoete aardappel ook gewoon kunt bereiden in je broodrooster, zoals je normaal gesproken ook brood toast. Deze toast is een perfect alternatief voor iedereen die graag glutenvrij, koolhydraatarm en/of paleo wilt eten.

Ingrediënten zoete aardappel toast

lunch voor 1
1 zoete aardappel
olijfolie

avocado
citroen of limoen, zout, pepper en chili flakes

Overige benodigdheden:
Grillpan, contact gril of broodrooster

Bereiding zoete aardappel toast

  1. Was de zoete aardappel goed. Zelf vind ik het lekker om de schil te laten zitten, maar je kunt er ook voor kiezen om de zoete aardappel te schillen. Snijd de zoete aardappel in schijfjes van ongeveer een halve centimeter dik.
  2. Kwast de plakjes heel dun in met een klein beetje olie en leg ze op de grill. Toast de aardappels tot ze gaar zijn. Dit hoeft echt maar heel kort, meestal zijn ze in zo’n 5 minuten goed.
  3. Prak het vlees van de avocado, breng op smaak met een paar druppels citroen- of limoensap, zout, peper en chilli flakes.
  4. Besmeer de zoete aardappel toast met de avocado en je bent klaar om te lunchen!

Wat zou jij op je zoete aardappel toast willen eten?

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Damn, ziet er zooo lekker uit! Ik ben helemaal into advocado dezer tijd dus wil ik zeker eens proberen/proeven 🙂

  2. Oh wat klinkt dit goed zeg! Wil ik eigenlijk wel eens gaan namaken.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close