Zoete aardappel zuurkool stamppot

Deel met vrienden en familie

Zoete aardappel zuurkool stamppot is een moderne twist op deze klassieke lieveling. Niet alleen extra kleur maar ook extra smaak.

Zoete aardappel zuurkool stamppot

Waarom zou je zuurkool stamppot maken met zoete aardappel in plaats van ‘gewone’ aardappels? Het smaakt gewoon heel lekker! Het zoete van de zoete aardappelen past erg goed bij het zure van de zuurkool.

Bij het lezen van het recept zal het je opvallen dat er wat meer ingrediënten in zitten dan in een normale zuurkool stamppot. Ik beloof je echter dat alle ingrediënten echt bij dragen aan de smaak. Je zou deze stamppot ook met minder ingrediënten kunnen maken; laat dan de knoflook, venkelzaad en kruidnagel achterwege.

De zoete aardappelen in deze zuurkool stamppot worden niet gekookt, maar geroosterd in de oven. Dit zorgt ervoor dat de aardappelen minder nat worden en veel meer smaak krijgen.

Zoete aardappel Zuurkool stamppot recept

Eet smakelijk! De stampot is heerlijk met een stukje worst of spekjes, maar ook gewoon zo, zonder vlees!

Zoete aardappel zuurkool stamppot

Zoete aardappel zuurkool stamppot is een moderne twist op deze klassieke lieveling. Niet alleen extra kleur maar ook extra smaak.
Porties 4 kleine porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

  • 600 gr zoete aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 0.5 eetlepel venkelzaad
  • flinke scheut olijfolie
  • zeezout
  • 1 zak zuurkool 520 gr
  • 4 kruidnagels
  • flinke scheut witte wijn of water

Optioneel

  • rookworst

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  • Schil de zoete aardappelen, verwijder rare plekjes en snijd in kleine blokjes. Voeg een scheut olijfolie, twee geplette tenen knoflook, venkelzaad en wat zeezout toe en hussel dit goed door elkaar.
    600 gr zoete aardappelen, 2 teentjes knoflook, 0.5 eetlepel venkelzaad, flinke scheut olijfolie, zeezout
  • Bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier er spreid hier de aardappelblokjes over uit. Bak ze in 20 minuten gaar. Schep op ongeveer de helft van de tijd de boel om.
  • Verwarm de zuurkool in een pan met een scheut witte wijn en vier kruidnagels. Bereid de zuurkool verder zoals aangegeven op de verpakking.
    1 zak zuurkool, 4 kruidnagels, flinke scheut witte wijn
  • Giet de zuurkool af en verwijder de kruidnagels. Stamp de zoete aardappels en de zuurkool door elkaar heen.
  • Serveeer optioneel met rookworst
    rookworst

Notities

Eet smakelijk! De stampot is heerlijk met een stukje worst of spekjes, maar ook gewoon zo, zonder vlees!
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Trefwoord: zuurkool

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Beste combi ooit! Ik vind het zelf ook erg lekker met ananas erdoor!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close