Zoete aardappelsoep uit de Instant Pot

Deel met vrienden en familie

Zoete aardappelsoep uit de Instant Pot is een heerlijke, simpele soep om te maken. Met gember, knoflook en kokosmelk gaan we de Aziatische kant op. Zomers, licht en een tikje romig.

Zoete aardappelsoep uit de Instant Pot

Zoete aardappelsoep kun je op verschillende manieren maken, maar deze versie met gember, knoflook en kokosmelk is wat mij betreft de allerlekkerste. De kokosmelk voegen we pas na het koken toe, dit voorkomt dat de soep gaat schiften.

Heb je geen Instant Pot of andere pressure cooker, maar wel zin in deze soep? Dan kun je dit recept ook in een gewone soeppan bereiden. Het kan zijn dat je wel wat meer water nodig hebt, er verdampt altijd een deel bij een gewone pan.

Zoete aardappelsoep uit de Instant Pot

Vegan Instant Pot recept

Het leuke aan dit recept is dat het geheel vegan is en dat komt niet zo vaak voor bij Instant Pot Recepten. De multicooker wordt vaker ingezet om vlees in een korte tijd heerlijk zacht te krijgen. Toch kun je ook heel goed zonder vlees en zelfs helemaal vegan koken in de Instant Pot. Andere goede voorbeelden zijn:

Zoete aardappelsoep uit de Instant Pot

Zoete aardappelsoep uit de Instant Pot is een heerlijke, simpele soep om te maken. Met gember, knoflook en kokosmelk gaan we de Aziatische kant op. Zomers, licht en een tikje romig.
Porties 4 kommetjes
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
HP in de Instant Pot 8 minuten
Totale tijd 28 minuten

Ingrediënten

  • 1 kilo zoete aardappels
  • 1 duim gember
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 blaadjes kaffir lime leaf optioneel, maar wel heel lekker!
  • 500 ml water
  • 1 bouillonblokje bijvoorbeeld groentebouillon
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Om af te maken

  • kokosmelk blik
  • koriander vers

Instructies

  • Schil en was de zoete aardappels en snijd grof in stukken. Doe hetzelfde met de gember en knoflook.
  • Selecteer de SAUTE optie op je pot. Fruit de gesneden aardappels en gember aan met een goede scheut olijfolie en bak alles kort.
  • CANCEL de SAUTE stand. Voeg water, bouillonblokje, knoflook en een snuf peper toe. Als je ze gebruikt, kneus de blaadjes kaffir lime en leg deze er ook bij. Roer door.
  • Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je ‘high pressure’ en set je de timer op 8 minuten.
  • Laat de soep nog een paar minuten rusten (minimaal 10) en open voorzichtig het ventiel, zodat de stoom kan ontsnappen (dit heet een Quick Release).
    Haal nu de blaadjes kaffir lime er weer uit, als je deze hebt toegevoegd.
  • Pureer de soep met een staafmixer of met een blender (let op, heet, vul je blender niet maximaal, anders kan de top eraf schieten).
  • Breng op smaak met kokosmelk en eventueel koriander.
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht, lunch, Soep, Voorgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: Instant Pot, Instant pot soep, Instant pot vegan, kerst vegan, maaltijdsoep, Soep

Pin deze Zoete aardappelsoep uit de Instant Pot!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Instant Pot Zoete aardappelsoep-1

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Kimberley van Uffelen says:

    Klinkt heerlijk! Is de kokosmelk vervangbaar? (Allergie)

    1. Mariska Author says:

      Ja dat kan wel je zou room, kookroom of bv soja room kunnen gebruiken

      1. Kimberley van Uffelen says:

        Top dankjewel voor de (zeer snelle!!) reactie!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close