Zoete pasteibakjes – 3x verrassend gevuld

zoete pasteibakjes
Zoete pasteibakjes, dat klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is super lekker. Ter inspiratie hebben we maar liefst drie heerlijke recepten voor verrassend gevulde zoete pasteibakjes!

Fris zoete pasteibakjes

Fris zoet en met een vleugje alcohol, heerlijk toch? Liever geen alcohol? Geen probleem, vervang de likeur dan door vanille extract of verse vanille en je krijgt nog steeds een heerlijk toetje.

Nodig

  • Pasteibakjes
  • Mascarpone
  • Licor 43
  • Frambozenjam
  • Slagroom
  • Sinaasappelrasp
  • Suiker
  • Poedersuiker

Bereiding

  1. Bak de pasteibakjes af in de oven.
  2. Roer de mascarpone los met een klein scheutje Licor 43. Ik gebruik een flinke eetlepel mascarpone per persoon en ongeveer een kwart eetlepel Licor 43.
  3. Klop de slagroom stijf met de suiker naar smaak en wat sinaasappelrasp (niet het wit!). Op 125 ml slagroom ongeveer de schil van 1 sinaasappel.
  4. Vul de pasteibakjes met een schep Mascarpone, gevolgd door een schep frambozenjam en sinaasappelslagroom.
  5. Strooi er tot slot wat poedersuiker overheen. Versier eventueel met wat extra sinaasappelrasp en een blaadje munt.

Stoofpeertjes pasteibakjes

Goede stoofpeertjes hebben weinig nodig, zeker als je ze zelf maakt. Probeer dit recept eens voor stoofpeertjes met Pedro Ximenez of ga voor de alcoholvrije versie.

Nodig

  • Pasteibakjes
  • Stoofpeertjes
  • Mascarpone
  • Vanillesuiker
  • Poedersuiker

Bereiding

  1. Bak de pasteibakjes af in de oven.
  2. Roer één flinke eetlepel Mascarpone per persoon los met wat vanillesuiker. Snijd de stoofpeertjes in kleine blokjes, ongeveer een halve stoofpeer per persoon.
  3. Schep de stoofpeertjes in de pasteibakjes en schep daarop een eetlepel Mascarpone.
  4. En totslot strooien we poedersuiker over de bakjes heen.

Appel-Kaneel pasteibakjes

De combinatie van appel en kaneel doet het altijd goed in een toetje. Nu nog een beetje gezouten karamel erbij en het feest is compleet.

Nodig

  • Pasteibakjes
  • Appel
  • Kaneel
  • (Salted) Karamelsaus
  • Slagroom
  • Suiker

Bereiding

  1. Schil de appels en snijd in kleine blokjes. Besprenkel met een klein beetje kaneel. Ongeveer een halve appel per persoon.
  2. Bak de pasteibakjes af in de oven. Plaats tegelijkertijd de appelstukjes in de oven, zodat deze op kunnen warmen.
  3. Klop de slagroom met wat suiker stijf.
  4. Schep de appeltjes in de pasteibakjes, gevolgd door de karamelsaus en afgetopt met de slagroom.
  5. Sprenkel tenslotte nog een klein beetje kaneel over de bakjes heen.

pasteibakjes met zoete vulling

Leuk idee, maar ben je toch meer van de hartig gevulde pasteibakjes? Probeer dan het recept voor pasteibakjes met garnalen ragout of brie met honing en tijm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *