8 lekkerste zoete plaattaart recepten

Deel met vrienden en familie

Vandaag hebben we een aantal overheerlijke zoete plaattaart recepten voor je. Bij plaattaart denk je waarschijnlijk eerst aan een hartige variant, met groente en kaas uit de oven. Deze recepten bewijzen dat een plaattaart ook heel goed zoet kan zijn. Bijkomend voordeel: ze staan snel op tafel met weinig gedoe. Je keuken blijft, bij mij in ieder geval, ook een stuk schoner en opgeruimder!

Zoete Plaattaart recepten met bladerdeeg

Zoete plaattaart met vijgen, druiven, peer en appel
zoete-ricotta-plaattaart
Een heerlijke zoete plaattaart met vijgen, appel, peer en druiven gecombineerd met een laagje romige ricotta. De ricotta is lekker op smaak gebracht met een beetje honing, tijm, kaneel en rozenwater. Met honing maak je de plaattaart net zo zoet als je zelf lekker vindt.

Recept

Frangipanetaart
Frangipanetaart
Deze overheerlijke Frangipanetaart combineert peren en butterscotch. Lijkt mij al reden genoeg om deze een keer te maken :).

Recept

Blauwe bessen plaattaart
blauwe bessen zoete plaattaart
Op zoek naar iets wat een tikkeltje gezonder is? Probeer dan deze blauwe bessen plaattaart. Hier zitten geen toegevoegde suikers bij!

Recept

Aardbeien plaattaart
aardbeienplaattaart
Deze aardbeien plaattaart is echt perfect voor de zomer, wanneer de aardbeien heerlijk zoet zijn en in overvloed te verkrijgen zijn. Wel uitkijken dat je niet al de helft van de aardbeien opsnoept, voordat ze op je plaattaart belanden.

Recept

Plaattaart recepten met deegbodem

Appelplaatkoek
Appelplaatkoek
Wie is er nou niet gek op appeltaart? Dit klassieke recept kennen we inmiddels in allerlei vormen en maten. Heb je al eens de plaattaart versie geprobeerd?

Recept

Pruimenkruimel plaattaart
Pruimen-kruimeltaart-met-amandelspijs-_06
Deze plaattaart heeft niet alleen een lekkere laag met pruimen, maar wordt ook nog eens afgetopt met een heerlijke kruimellaag. Slagroom mag er natuurlijk ook bij!

Recept

Peche Melba Plaattaart
Peche melba zoete plaattaart
Peche Melba ken je misschien vooral als ijscoupe, maar ook als plaattaart doet hij het heel erg goed. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je er niet alsnog een lekker bolletje ijs bij kan scheppen ;).

Recept

Rabarber plaatcake
rabarber plaattaart
Rarbarber wordt niet meer zoveel in de Nederlandse keukens gebruikt, maar oma wist er altijd wel raad mee. En dat is zonde, want rabarber kan ontzettend lekker zijn. Dit is dus een ideaal recept om eens aan de slag te gaan met deze stengels.

Recept

Toch liever een hartig exemplaar? Die hebben we ook, kijk maar hier.

Zoete Plaattaart recepten

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close