Vandaag hebben we een aantal overheerlijke zoete plaattaart recepten voor je. Bij plaattaart denk je waarschijnlijk eerst aan een hartige variant, met groente en kaas uit de oven. Deze recepten bewijzen dat een plaattaart ook heel goed zoet kan zijn. Bijkomend voordeel: ze staan snel op tafel met weinig gedoe. Je keuken blijft, bij mij in ieder geval, ook een stuk schoner en opgeruimder!
Zoete Plaattaart recepten met bladerdeeg
Zoete plaattaart met vijgen, druiven, peer en appel
Een heerlijke zoete plaattaart met vijgen, appel, peer en druiven gecombineerd met een laagje romige ricotta. De ricotta is lekker op smaak gebracht met een beetje honing, tijm, kaneel en rozenwater. Met honing maak je de plaattaart net zo zoet als je zelf lekker vindt.
Frangipanetaart
Deze overheerlijke Frangipanetaart combineert peren en butterscotch. Lijkt mij al reden genoeg om deze een keer te maken :).
Blauwe bessen plaattaart
Op zoek naar iets wat een tikkeltje gezonder is? Probeer dan deze blauwe bessen plaattaart. Hier zitten geen toegevoegde suikers bij!
Aardbeien plaattaart
Deze aardbeien plaattaart is echt perfect voor de zomer, wanneer de aardbeien heerlijk zoet zijn en in overvloed te verkrijgen zijn. Wel uitkijken dat je niet al de helft van de aardbeien opsnoept, voordat ze op je plaattaart belanden.
Plaattaart recepten met deegbodem
Appelplaatkoek
Wie is er nou niet gek op appeltaart? Dit klassieke recept kennen we inmiddels in allerlei vormen en maten. Heb je al eens de plaattaart versie geprobeerd?
Pruimenkruimel plaattaart
Deze plaattaart heeft niet alleen een lekkere laag met pruimen, maar wordt ook nog eens afgetopt met een heerlijke kruimellaag. Slagroom mag er natuurlijk ook bij!
Peche Melba Plaattaart
Peche Melba ken je misschien vooral als ijscoupe, maar ook als plaattaart doet hij het heel erg goed. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je er niet alsnog een lekker bolletje ijs bij kan scheppen ;).
Rabarber plaatcake
Rarbarber wordt niet meer zoveel in de Nederlandse keukens gebruikt, maar oma wist er altijd wel raad mee. En dat is zonde, want rabarber kan ontzettend lekker zijn. Dit is dus een ideaal recept om eens aan de slag te gaan met deze stengels.
Toch liever een hartig exemplaar? Die hebben we ook, kijk maar hier.