Zoete taco’s gevuld met vanilleroomkaas

Deel met vrienden en familie

Zoete taco’s gevuld met vanilleroomkaas is een lekker uitgebreid recept voor een heerlijk en creatief dessert dat je gegarandeerd zal verrassen! Deze schattige traktaties zijn gevuld met romige vanilleroomkaas, versierd met mini-boterkoekjes, sappige bessen en prachtige eetbare bloemen. Het is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een feest voor de smaak! Laten we aan de slag gaan.

Zoete taco’s gevuld met vanilleroomkaas

Bij taco’s denk je vast al eerst aan heerlijke hartige variaties uit de Mexicaanse keuken, maar wist je dat je ook heel leuke zoete taco’s kunt maken? Flying Foodie heeft de handen in een geslagen met Tante Fanny voor dit heerlijke recept. Met de hulp van Tante Fanny flammkuchendeeg maak je heel simpel de lekkerste zoete taco’s zonder al te veel gedoe.

Geniet van deze prachtige en smaakvolle zoete taco’s met vanilleroomkaas en laat je creativiteit de vrije loop bij het decoreren! Ze zijn perfect als dessert bij een speciale gelegenheid, een traktatie voor een feestje, of gewoon om jezelf te verwennen. Deze heerlijke en prachtige traktaties zullen ongetwijfeld ieders hart veroveren. Eet smakelijk!

TIP: Krokante Zoete Taco Restjes

Heb je nog wat Tante Fanny deeg over? Maak dan gebruik van deze heerlijke krokante zoete taco restjes!

  1. Meng overgebleven deeg met kaneelsuiker voor een heerlijke zoete touch.
  2. Verdeel het deeg over een bakplaat en bak het in ongeveer 15 minuten krokant.
  3. Geniet van deze knapperige lekkernij als een smakelijke snack of serveer het bij de zoete taco’s voor extra variatie.

Optioneel dippen

Als je een extra feestelijk tintje wilt geven aan deze zoete traktaties, serveer ze dan met bessen- en/of chocoladesaus om te dippen. Dit zal je gasten zeker verrassen!

Zoete taco's gevuld met vanilleroomkaas

Zoete taco's gevuld met vanilleroomkaas is een lekker uitgebreid recept voor een heerlijk en creatief dessert dat je gegarandeerd zal verrassen! Deze schattige traktaties zijn gevuld met romige vanilleroomkaas, versierd met mini-boterkoekjes, sappige bessen en prachtige eetbare bloemen. Het is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een feest voor de smaak! Laten we aan de slag gaan.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten

Kookgerei

  • Oven
  • ronde uitsteker (ø ca. 10 cm)

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny flammkuchendeeg
  • 175 gr roomkaas
  • 80 gr poedersuiker gezeefd
  • 1 vanillestokje
  • 0.5 citroen (alleen het sap)
  • Chocoladereep of biscuitjes ter decoratie
  • 1 eetlepel pistachenootjes of kokoschips grof gehakte
  • 100 gr verse bessen bijv. aardbeien, bramen en bosbessen
  • Eetbare bloemen munt of citroenmelisse ter decoratie
  • Optioneel: bessen- en/of chocoladesaus om te dippen

Instructies

STAP 1: De zoete taco's bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200°C (boven-/onderwarmte) en bereid het Tante Fanny Flammkuchen deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd een vel bakpapier in vierkanten van 10 cm om straks de taco's op te leggen.
  • Rol het deeg uit met het meegeleverde bakpapier en steek er cirkels uit met een ronde uitsteker of een glas (ø ca. 10 cm).
  • Vouw elke cirkel dubbel als een halve maan en plaats een stuk bakpapier tussen ded eeglagen om te voorkomen dat het deeg aan elkaar plakt.
  • Leg de halve maantjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten, of totdat ze goudbruin zijn. Laat ze vervolgens afkoelen.

STAP 2: Romige vanilleroomkaasvulling bereiden

  • Neem de roomkaas en doe deze in een kom. Voeg de gezeefde poedersuiker toe aan de roomkaas en meng goed.
  • Snijd het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit. Voeg de zaadjes toe aan het roomkaasmengsel en meng opnieuw.
  • Voeg het sap van een halve citroen toe aan de kom en roer alles goed door elkaar. De vanilleroomkaasvulling is nu klaar!

STAP 3: De Zoete Taco's Vullen en Decoreren

  • Vul elke afgekoelde zoete taco met een royale lepel vanilleroomkaasvulling. Maak ze niet te vol, zodat je nog voldoende ruimte hebt voor de decoraties.
  • Hak de chocoladereep in kleine stukjes of verkruimel de biscuitjes.
  • Strooi de gehakte pistachenootjes of kokoschips over de vanilleroomkaasvulling.
  • Snijd de verse bessen in plakjes of partjes, afhankelijk van de grootte, en plaats ze op de roomkaasvulling.
  • Maak het geheel af door eetbare bloemen, muntblaadjes of citroenmelisse boven op de zoete taco's te plaatsen. De kleuren en geuren zullen je zintuigen prikkelen!

STAP 4: Optioneel Dippen

  • Als je een extra feestelijk tintje wilt geven aan deze zoete traktaties, serveer ze dan met bessen- en/of chocoladesaus om te dippen. Dit zal je gasten zeker verrassen!
Auteur: Mariska
Gang: toetje
Keuken: Westers
Trefwoord: kerst dessert, zoet

Pin dit recept voor Zoete taco’s

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

zoete tacos met vanilleroomkaas

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close