Zoetzure Thaise garnalen

Deel met vrienden en familie

Zoetzure Thaise garnalen zijn binnen 20 minuten klaar. Serveer de overheerlijke garnalen met een kom rijst of schep ze bijvoorbeeld door wat noodles heen. Dit Thaise gerecht kun je makkelijk zo pittig maken als je wilt. Super geschikt voor het hele gezin dus!

Bij Flying Foodie zijn we gek op de Aziatische keuken en hebben dan ook heel veel heerlijke Thaise recepten voor je. Mocht je ook een keer op reis gaan naar dit fantastische land kijk dan zeker, voordat je vliegtickets en hotels boekt, naar onze reistips voor Thailand

Thaise garnalen

Thaise garnalen

Om een echte Thaise smaak te krijgen, zoals je dit misschien wel kent van je reizen naar Thailand of van een echt goed Thais restaurant, is het belangrijk om de ‘Thaise versie’ van producten te gebruiken. 

Zo is Thaise palmsuiker net even anders dan Indonesische, maar kun je wel heel goed de een met de ander vervangen. De verschillen zijn subtiel, maar let wel op: met elke vervanging zet je weer een stapje van de originele Thaise smaak af. Het gerecht zal nog steeds super lekker zijn, alleen met een minder authentieke smaak.

Hieronder geven we een aantal opties als vervanger van Thaise ingrediënten. Niet alleen handig voor dit recept, maar ook voor andere Thaise gerechten!

  • Thaise palmsuiker – vervang door Indonesische palmsuiker, kokos- of donkerbruine suiker
  • Tamarinde pasta/sap – kies voor limoensap
  • Thaise oestersaus – ga voor Chinese oestersaus
  • Garnalen met schil – garnalen zonder schil kan ook, maar zorg wel dat ze rauw zijn en niet voorgekookt.
zoetzure garnalen op Thaise manier bereid

Pittig of niet?

Dit recept voor zoetezure Thaise garnalen hoeft helemaal niet pittig te zijn. Alleen geeft het wel net dat extra’s, als je er wat verse chili (en koriander!) bij eet. Zelf snijd ik wat rawit pepertjes (ook wel bekend als bird’s eye chili) in dunne ringetjes en serveer deze apart. Zo kan iedereen naar eigen smaak chili toevoegen aan dit gerecht. 

Door het soort saus trekt de pittigheid er snel genoeg in en past de smaak van verse chili er heel goed bij. 

Zoetzure Thaise garnalen

Zoetzure Thaise garnalen zijn binnen 20 minuten klaar. Serveer de overheerlijke garnalen met een kom rijst of schep ze bijvoorbeeld door wat noodles heen. Dit Thaise gerecht kun je makkelijk zo pittig maken als je wilt. Super geschikt voor het hele gezin dus!
Porties 2 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

marinade

  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 eetlepel sojasaus (geen ketjap!)
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel Thaise palmsuiker
  • 2 eetlepels limoensap
  • 3 teentjes knoflook fijn gesneden

garnalen

  • 14 stuks garnalen rauw met schil
  • 1 à 2 eetlepels neutrale olie om te bakken

afmaken

  • 2 stuk rawit chili
  • 5 takjes koriander

Instructies

  • Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar heen. Proef en voeg eventueel wat meer suiker of juist wat meer limoen toe.
    2 eetlepels oestersaus, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel vissaus, 1 eetlepel Thaise palmsuiker, 2 eetlepels limoensap, 3 teentjes knoflook
  • Leg de garnalen in de marinade en schep goed door. Laat 10 minuten intrekken.
    14 stuks garnalen
  • Verwarm de olie in de pan en schep de garnalen erbij; gooi niet alle marinade er gelijk bij, dat komt later. Bak 3 minuten, tot de garnalen mooi roze en gaar zijn. Schep nu de rest van de saus erbij en roer goed door.
    1 à 2 eetlepels neutrale olie
  • Serveer de Thaise garnalen met verse chili en verse koriander.
Auteur: Mariska
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch, Thais
Trefwoord: garnalen, pittig, zoetzuur

Pin deze Zoetzure Thaise garnalen!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

zoetzure thaise garnalen

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close