Zomerse gevulde omelet met krab en avocado

Deel met vrienden en familie

Deze omelet gevuld met krab is heerlijk simpel om te maken. Hartig, fris en een klein beetje zoet van de krab en kleine tomaatjes. Gevulde omelet is mijn ‘go-to dish’ als ik snel wil eten, maar het ook gezond wil houden.

Normaal gesproken maak ik mijn favoriete omelet recept, maar op een of andere manier doet die het op zonnige dagen toch een stuk minder. Misschien komt dat door de paddenstoelen? Het werd dus tijd voor een zomerse versie. Het mooie is dat dit recept nog sneller is, omdat je behalve het ei niets hoeft te bakken. Scheelt dus ook nog eens afwas 😉

Zomerse gevulde omelet met krab

Ingrediënten Zomerse gevulde omelet met krab

Voor twee personen

200 gr krab (of surimi als je geen krab kunt krijgen)
1 rijpe avocado
rasp van de schil van 1/4 citroen
1 à 2 lente- of bosuitjes (lees hier het verschil)
10 kleine tomaatjes
4 à 5 eieren
zout en peper
olie of boter om in te bakken

Optioneel: dressing en hot sauce (ik ga voor Sriracha)

Voor de dressing ging ik de laatste keer zelf voor Ranch Dressing, want die had ik nog in huis. Caeser- of een simpele yoghurtdressing doen het ook heel goed bij de recept. Geen dressing in huis? Een klein beetje mayo en yoghurt met wat water verdunnen!

Bereiding

  1. Snijd of pluk de krab fijn. Was de tomaatje en snijd in kwarten. De lente ui mag in ringetjes en de avocado in plakjes. Was de citroen grondig en rasp een kwart schil.
  2. Schep de krab, avocado, citroenrasp, lente ui en tomaatjes met de gekozen dressing door elkaar. Breng op smaak met een snuf zout en wat vers gemalen peper.
  3. Kluts de eieren met een theelepel water en een snuf zout goed los en bak op laag vuur twee mooie omeletten. Bij een omelet kun je het beste de deksel op de pan doen tijdens het bakken.
  4. Vul elke omelet met de helft van je krabmengsel, vouw dubbel en besprenkel met wat hot sauce.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close