Zomerse salade met aardappels

Deel met vrienden en familie

Zomerse salade met aardappel met bacon yoghurt tomaat en komkommer
Deze zomerse salade met aardappels is misschien niet het meest fotogenieke recept dat je op Flying Foodie zult vinden, maar hij smaakt wel top. Zeker met dit warme weer, dan heb je toch vaak trek in wat lichters en wil je niet te lang in de keuken staan. Binnen 30 minuten op tafel!

Wisten jullie trouwens dat aardappelen ook gewoon glutenvrij zijn? Je zou dit dus gewoon als glutenvrije maaltijd kunnen serveren.

Benodigdheden Zomerse salade met aardappels

maaltijd voor 2 of lunch voor 4
300 gr kleine krieltjes met schil
halve komkommer
1 hand gemengde tomaatjes
3 a 4 flinke eetlepels Griekse yoghurt of kwark
Rasp van een halve limoen
Rasp van een halve citroen
8-10 sprietjes bieslook
1 zakje sla

Optioneel: 5 a 6 plakjes bacon

Bereiding Zomerse salade met aardappels

  1. Was en schrob de aardappelen en kook ze in een pan met ruim water en een snufje zout gaar. Afgieten, even laten afkoelen en vervolgens in mooie kwartjes snijden.
  2. Als je ook voor de bacon gaat: bak deze mooi goudbruin en snijd in repen.
  3. Was en halveer de komkommers, verwijder met een lepeltje de zaadlijsten, snijd in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes (of beter gezegd: kwart plakjes). Was en snijd de tomaten in stukjes. Hak de bieslook fijn.
  4. Meng de yoghurt met bieslook, de citroenrasp en de limoenrasp. Proef en breng op smaak met wat zout en peper. Wil je het wat smeuïger? Voeg dan een klein scheutje lekkere olijfolie toe.
  5. Meng de lauwe aardappels goed door de yoghurtsaus heen. Ik vind het het lekkerste om ook de rest van de ingrediënten er goed doorheen te roeren. Dit heb ik alleen niet gedaan voor de foto, anders werd het helemaal niets 😉

Eet smakelijk!

Hebben jullie ook altijd trek in salades met warm weer?

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close