Zomerse salade met parelcouscous

Deel met vrienden en familie

Deze zomerse salade met parelcouscous is een lekkere, frisse maaltijd. De grotere korrels van de parelcouscous geven het gerecht een prettige structuur. Heerlijk voor ’s avonds aan tafel, maar ook bij een picknick doet hij het erg goed.

Zomerse salade met parelcouscous

Dit is zo’n heerlijk ‘mix & match’ recept. Je kunt namelijk makkelijk ingrediënten weglaten of vervangen. Heb je geen parelcouscous, dan kun je gemakkelijk gewone couscous, quinoa, pasta en zelfs rijst gebruiken. Zo kun je mooi gebruiken wat je nog in de kast hebt liggen.

In plaats van witte kaas kun je makkelijk voor Feta of geitenkaas gaan. En de gegrilde paprika kun je vervangen door zongedroogde tomaatjes (of doe beide!). Hou het allemaal een beetje bij de mediterrane keuken en het komt goed!

Wil je het wat steviger hebben, vervang dan een deel van de couscous door kikkererwten.

 

Zomerse salade met parelcouscous

Deze zomerse salade met parelcouscous is een lekkere, frisse maaltijd. De grotere korrels van de parelcouscous geven het gerecht een prettige structuur. Heerlijk voor 's avonds aan tafel, maar ook bij een picknick doet hij het erg goed.
Servings 3 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten

Ingredients

  • 150 gr parelcouscous
  • 1 komkommer
  • 0.5 potje gegrilde paprika
  • 75 gr stevige olijven
  • 1 handje cherry tomaten
  • 100 gr witte kaasblokjes met zongedroogde tomaat ik gebruikte Apetina
  • 0.5 eetlepel gedroogde oregano
  • balsamico
  • zout
  • peper

optioneel:

  • bouillon blokje
  • verse kruiden zoals basilicum

Instructions

  • Zet een pan op met water en bereid de parelcouscous zoals dit op de verpakking beschreven staat. Voeg voor extra smaak een bouillon blokje toe aan het water!
  • Snijd ondertussen de komkommer doormidden er verwijder de zaadlijsten. Zo wordt de parelcouscous salade niet te nat. Snijd de komkommer in plakjes. Snijd nu ook de olijven, cherry tomaten en gegrilde paprika in reepjes.
  • Giet de olie van de witte kaasblokjes af en hou dit apart.
  • Meng alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met wat (opgevangen) olijfolie, een scheut balsamico, wat zout en wat peper.
  • Maak eventueel af met wat verse basilicum.
Author: Mariska
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Europees
Trefwoord: couscous, maaltijdsalade

Pin deze Zomerse salade met parelcouscous!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Zomerse salade met parelcouscous

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Het ziet er echt heerlijk uit zeg

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close