Zomerse soep met venkel, courgette en bonen

Deel met vrienden en familie

Zomer te warm voor soep? Mooi niet! Zeker niet met dit heerlijke recept voor een zomerse soep met venkel, courgette en bonen, die je afmaakt met een hand vol verse kruiden en wat aromatische citroenrasp. Een zomerse tuin in een kom!

Zomerse soep met venkel courgette

Zomerse soep met venkel, courgette en bonen

Deze soep is zomers om twee redenen: de smaak (lekker fris en licht) en de ingrediënten.
Venkel, courgette en tuinerwten (ik noem ze altijd doperwten) zijn tegenwoordig het hele jaar door te verkrijgen, maar in juli zijn ze allemaal in seizoen en uit Nederland verkrijgbaar. De heerlijke zachte verse kruiden zijn natuurlijk ook met het warme weer op hun toppunt. Ik haal bijna alles uit mijn kruidenbakken van mijn balkon. Gebruik voor deze soep gerust wat je hebt, maar houd het wel bij de zachtere smaken, zoals:

  • Dille
  • Munt
  • Peterselie
  • Oregano
  • Bieslook
  • Dragon

en  kies minder voor de hardere kruiden, zoals rozemarijn.

Zomerse soep met venkel bonen

Gek op soep?

Ik kan iedere week wel soep eten, maakt niet uit wat voor seizoen of weer het is. Ben jij ook gek op soep? Probeer dan ook eens een van deze recepten:

Zomerse soep met venkel, courgette en bonen

Zomer te warm voor soep? Mooi niet! Zeker niet met dit heerlijke recept voor een zomerse soep met venkel, courgette en bonen, die je afmaakt met een hand vol verse kruiden en wat aromatische citroenrasp. Een zomerse tuin in een kom!
Porties 4 maaltijd porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Kookgerei

  • Grote pan

Ingrediënten

  • 2 knollen venkel
  • 1 courgette
  • 4 stuks lente ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gr tuinerwten (diepvries)
  • 1 liter tuinkruiden bouillon
  • 1 pot witte bonen
  • 0.5 citroen (rasp van de schil, alleen het geel)
  • 1 flinke hand verse kruiden

Instructies

  • Snijd de venkel doormidden, verwijder de harde kern en de taaie stelen en snijd vervolgens in halve ringen. Was goed, er zit vaak zand tussen de venkel.
  • Snijd de courgette in de lengte doormidden en vervolgens in halve ringen van een vinger dikte.
  • Snijd je knoflook en lente ui fijn. Leg het groene gedeelte van de lente ui apart.
  • Verwarm wat olie in je pan en bak hier op midden hoog je venkel in, totdat deze zacht is en licht glazig. Ongeveer 6 à 7 minuten.
  • Voeg de courgette, knoflook en het hardere gedeelte van de lente ui toe en bak dit 2 à 3 minuten mee.
  • Giet de tuinkruiden bouillon erbij en breng aan de kook. Laat dit 3 minuten zacht koken. Nu mogen ook de tuinerwten, witte bonen en het groene zachte gedeelte van de lente ui erbij. Zodra deze warm zijn, meestal binnen een minuut, is je soep klaar!
  • Rasp de schil van de citroen en snijd je kruiden fijn. Meng door elkaar en sprenkel over de soep!
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht, Soep
Keuken: Westers
Trefwoord: Soep, vegan, vegetarisch, zomer

Pin deze Zomerse soep met venkel, courgette en bonen!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Zomerse soep met venkel courgette en bonen

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close