Zomerse Venkel Salade met Sinaasappel

Venkel salade met Sinaasappel

Salade van venkel is heerlijk knapperig en weer eens wat anders dan de standaard salade. Hij is super snel te maken en lekker fris.  Venkel wordt in de Nederlandse keuken nog heel erg weinig gebruikt, maar zodra je deze salade hebt geprobeerd, zul je om zijn! De combinatie met sinaasappel zorgt voor een enorme boost aan vitamine C. Van mij mag het nog heel lang zomer blijven!

Ingrediënten Venkel Salade met Sinaasappel

2 knollen venkel
1 sinaasappel
2 eetlepel extra virgin olijfolie
2 eetlepel witte balsamico
Zout & peper

Bereiding Venkel Salade met Sinaasappel

  1. Snijd het kontje van de venkel af en gooi dit weg. Snijd de rest van het witte gedeelte van de venkel in dunne ringen. Zelf vind ik de harde kern die in het midden zit niet lekker en die haal ik er dus ook tussenuit. Plaats je gesneden venkel in een kom.
  2. Snijd de schil van je sinaasappel en snijd vervolgens de partjes eruit. Doe de partjes bij je venkel in de kom en knijp de overgebleven sinaasappelresten er boven uit.
  3. Voeg de olijfolie en balsamico toe aan de salade en roer het geheel voorzichtig door. Breng op smaak met wat zout en peper.

De zomerse venkel salade met sinaasappel is lekker als lunch, maar ook heerlijk bij een lekker stukje vis, kip of bij pasta!

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *