Zuurkool frittata (koolhydraatarm)

Zuurkool frittata koolhydraatarm
Deze zuurkool frittata is een koolhydraatarme versie van onze geliefde klassieker: de zuurkool stamppot. Een lekkere ovenschotel, waarvan de restjes het ook nog eens erg goed doen als lunch. 

Meer zin in een zuurkool stampot, maar niet in je moeders standaard prakkie? Bekijk dan eens dit recept.

Ingrediënten Zuurkool Frittata

voor vier personen

1 zakje zuurkool (520 gr)
5 eieren (middelgroot)
100 ml room (kookroom kan ook)
1 biologische rookworst
geraspte kaas
zout & peper

klein beetje gesmolten boter, kokosvet of olie

De hoeveelheid kaas in dit recept is helemaal afhankelijk van je eigen smaak. Ik ging voor 2 handjes jonge kaas.

Overige benodigdheden: quichevorm of ovenschaal

Ingrediënten Zuurkool Frittata

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de vorm in met boter, kokosvet of olie.
  2. Laat de zuurkool goed uitlekken, bijvoorbeeld in een zeef.
  3. Kluts ondertussen de eieren los, met de room en een snuf zout en peper. Snijd de rookworst in plakjes van ongeveer 1 cm.
  4. Verdeel de zuurkool over de bodem van je vorm. Giet het eiermengsel er overheen en verdeel goed. Leg de plakjes worst bovenop.
  5. Bestrooi de frittata naar smaak met kaas. Zelf heb ik de kaas alleen in het midden gestrooid, zodat je de worst goed blijft zien.
  6. Bak de zuurkool frittata ongeveer 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk! Maak dit gerecht af met een simpele salade van rucola, kerstomaatjes, een paar druppels balsamico en extra virgin olijfolie.

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *