Deze zuurkool frittata is een koolhydraatarme versie van onze geliefde klassieker: de zuurkool stamppot. Een lekkere ovenschotel, waarvan de restjes het ook nog eens erg goed doen als lunch.
Meer zin in een zuurkool stampot, maar niet in je moeders standaard prakkie? Bekijk dan eens dit recept.
Ingrediƫnten Zuurkool Frittata
voor vier personen
1 zakje zuurkool (520 gr)
5 eieren (middelgroot)
100 ml room (kookroom kan ook)
1 biologische rookworst
geraspte kaas
zout & peper
klein beetje gesmolten boter, kokosvet of olie
De hoeveelheid kaas in dit recept is helemaal afhankelijk van je eigen smaak. Ik ging voor 2 handjes jonge kaas.
Eet smakelijk! Maak dit gerecht af met een simpele salade van rucola, kerstomaatjes, een paar druppels balsamico en extra virgin olijfolie.
Pin deze Zuurkool Frittata!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Heerlijk recept!!! Ik heb er nog uitgebakken spekjes doorheen gedaan, erg jummie… Thanx
Goed idee Hester, spekjes doen het altijd goed met zuurkool šš»
Hoeveel koolhydraten zitten hier in?
Minder dan 4gram per 100gr
Vraag moet de schaal in de midden van de oven gezet worden of op de bodem.
Midden! Eigenlijk altijd tenzij anders aangegeven
Wij zijn met z.n tweeƫn kan ik de helft invriezen
Hi Berna, ik raad het niet aan. Ei warmt heel beroerd op. Je zou het wel de volgende dag koud kunnen eten.