Zuurkool frittata (koolhydraatarm)

Deel met vrienden en familie

Deze zuurkool frittata is een koolhydraatarme versie van onze geliefde klassieker: de zuurkool stamppot. Een lekkere ovenschotel, waarvan de restjes het ook nog eens erg goed doen als lunch.

Meer zin in een zuurkool stampot, maar niet in je moeders standaard prakkie? Bekijk dan eens dit recept.

Ingrediënten Zuurkool Frittata

voor vier personen

1 zakje zuurkool (520 gr)
5 eieren (middelgroot)
100 ml room (kookroom kan ook)
1 biologische rookworst
geraspte kaas
zout & peper

klein beetje gesmolten boter, kokosvet of olie

De hoeveelheid kaas in dit recept is helemaal afhankelijk van je eigen smaak. Ik ging voor 2 handjes jonge kaas.

Eet smakelijk! Maak dit gerecht af met een simpele salade van rucola, kerstomaatjes, een paar druppels balsamico en extra virgin olijfolie.

Zuurkool frittata (koolhydraatarm)

Deze zuurkool frittata is een koolhydraatarme versie van onze geliefde klassieker: de zuurkool stamppot. Een lekkere ovenschotel, waarvan de restjes het ook nog eens erg goed doen als lunch.
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten

Kookgerei

  • quichevorm of ovenschaal

Ingrediënten

  • 1 zakje zuurkool 520 gr
  • 5 eieren
  • 100 ml room
  • 1 rookworst
  • geraspte kaas
  • zout
  • peper
  • klein beetje gesmolten roomboter kokosvet of olie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de vorm in met boter, kokosvet of olie.
    klein beetje gesmolten roomboter
  • Laat de zuurkool goed uitlekken, bijvoorbeeld in een zeef.
    1 zakje zuurkool
  • Kluts ondertussen de eieren los, met de room en een snuf zout en peper. Snijd de rookworst in plakjes van ongeveer 1 cm.
    5 eieren, 100 ml room, 1 rookworst, zout, peper
  • Verdeel de zuurkool over de bodem van je vorm. Giet het eiermengsel er overheen en verdeel goed. Leg de plakjes worst bovenop.
  • Bestrooi de frittata naar smaak met kaas. Zelf heb ik de kaas alleen in het midden gestrooid, zodat je de worst goed blijft zien.
    geraspte kaas
  • Bak de zuurkool frittata ongeveer 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Eet smakelijk! Maak dit gerecht af met een simpele salade van rucola, kerstomaatjes, een paar druppels balsamico en extra virgin olijfolie.

Notities

De hoeveelheid kaas in dit recept is helemaal afhankelijk van je eigen smaak. Ik ging voor 2 handjes jonge kaas.
Auteur: Mariska
calorieën: 379kcal
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Nederlands, Westers
Trefwoord: frittata, koolhydraatarm, rookworst, zuurkool

Nutrition

Calorieën: 379kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 14g | Fat: 21g | Saturated Fat: 9g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 8g | Trans Fat: 0.2g | Cholesterol: 245mg | Sodium: 1251mg | Potassium: 396mg | Fiber: 4g | Sugar: 6g | Vitamin A: 540IU | Vitamin C: 19mg | Calcium: 179mg | Iron: 3mg

Pin deze Zuurkool Frittata!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Zuurkool frittata koolhydraatarm

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Heerlijk recept!!! Ik heb er nog uitgebakken spekjes doorheen gedaan, erg jummie… Thanx

    1. Goed idee Hester, spekjes doen het altijd goed met zuurkool 👌🏻

    2. Michelle says:

      Hoeveel koolhydraten zitten hier in?

      1. Minder dan 4gram per 100gr

  2. Yvonne pronk says:

    Vraag moet de schaal in de midden van de oven gezet worden of op de bodem.

    1. Midden! Eigenlijk altijd tenzij anders aangegeven

  3. Wij zijn met z.n tweeën kan ik de helft invriezen

    1. Hi Berna, ik raad het niet aan. Ei warmt heel beroerd op. Je zou het wel de volgende dag koud kunnen eten.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close