Simpele Zuurkoolsoep met spekjes

Zuurkoolsoep met spekjes en bonen
Zuurkoolsoep? Het klinkt misschien een beetje apart, maar deze soep zal je bewijzen dat je ook van zuurkool echt lekkere soep kunt maken! En de soep is lang niet zo zuur als je misschien zult denken.

Je verwacht misschien dat zuurkoolsoep echt een wintersoep is, maar dit valt reuze mee. Hij is lekker licht en daarmee ook uitstekend geschikt voor de herfst en lente.

Zuurkool soep met spekjes

Nog meer zuurkool recepten:

Ben je net als ik gek op zuurkool en wil je er vaker mee koken? Probeer dan ook eens onze Zuurkool Frittata en Zoete Aardappel Zuurkool Stampot!

Ingrediënten Zuurkoolsoep

100 gr spekjes (gerookt)
1 sjalot
2 stengels bleekselderij
1 zak zuurkool (520 gr)
2 middelgrote aardappels
1,4 liter bouillon (kip, of groente als je voor vega gaat)
1 theelepel mosterd
3 kruidnagels
0.5 theelepel peper
1 blik cannellini bonen (400 gr, 250 gr uitgelekt)

optioneel: verse peterselie

Bereiding

  1. Bak de spekjes uit in een soeppan met een dikke bodem. Snijd ondertussen de sjalot en stengels bleekselderij fijn. Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
  2. Haal de spekjes uit de pan en fruit de ui en bleekselderij in het vet van de spekjes, tot ze zacht zijn (ongeveer 3-4 minuten). Ga je voor een vegetarische versie, begin dan bij deze stap en voeg een flinke scheut olijfolie en een snuf zout toe. Laat ondertussen de zuurkool uitlekken in een vergiet.
  3. Voeg blokjes aardappel, de uitlekte zuurkool, bouillon, mosterd, peper en kruidnagels toe. Breng aan de kook en laat daarna 15 minuten goed sudderen. Laat de soep niet heel hard koken, waar wel goed borrelen.
  4. Voeg de bonen toe en laat de soep nog zachtjes koken, tot de aardappelen gaar zijn.
  5. Serveer met de uitgebakken spekjes en eventueel nog wat vers gesneden peterselie.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *