Zwangerschapsproof kerstmenu (feest voor iedereen)

Deel met vrienden en familie

Zwanger zijn met Kerst is dubbel feest, maar het kan lastig zijn om een leuk en geschikt menu samen te stellen. Wees gerust, je hoeft Kerst niet aan je voorbij te laten gaan en alle uitnodigingen te cancelen. Wij hebben een heel zwangerschapsproof Kerstmenu voor je, met veel verschillende opties!


Kerst is altijd leuk, maar als je zwanger bent (of je krijgt een gast die zwanger is op bezoekt) kan het spannend zijn wat je met het Kerstmenu moet doen. De bekende recepten zitten vol met rauwe eieren, alcohol, niet doorbakken vlees en soorten vis die je van het voedingscentrum niet mag eten als je zwanger bent. Denk maar eens aan carpaccio, toastjes gerookte zalm, biefstuk met rode wijn saus en tiramisu. Natuurlijk kun je biefstuk laten doorbakken tot een schoenzool en de tiramisu aan je voorbij laten gaan, maar dit is helemaal niet nodig.

Deze Kerstrecepten zijn helemaal zwangerproof en bevatten geen rauw vlees / rauwe vis / rauwe eieren, alcohol of andere dingen die een zwangere beter kan vermijden. Deze feestelijke recepten zijn lekker voor iedereen, ook als je niet zwanger bent ;). Laat het feest maar beginnen!

zwangerschapsproof Kerstmenu

Zwangerschapsproof Kerstmenu

Amuses

Voorgerechten

Hoofdgerechten

Bijgerechten

Nagerechten

Ga je zelf dit jaar niet koken, maar lekker bij iemand op bezoek? Stuur dan gerust dit zwangerschapsproof Kerstmenu door, want veel mensen vinden het erg spannend om voor een zwangere gast te koken!

En twijfel je of bepaalde gerechten en ingrediënten wel geschikt zijn? Het Voedingscentrum heeft een hele handige pagina, waar je kunt controleren wat wel en niet mag, op basis van het huidige officiële advies in Nederland.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close