Zwangerschapsproof Kerstrecepten die écht lekker zijn

Deel met vrienden en familie

Wij zetten dit jaar een heerlijke lijst met zwangerschapsproof Kerstrecepten voor je op een rij. Of je nou zelf zwanger aan het kerstdiner verschijnt, of je krijgt een gast die in blije verwachting is, met deze recepten wordt je Kerstmenu sowieso een succes voor iedereen!

Zwanger aan het kerstdiner

Hoera, je bent zwanger en ook nog eens tijdens de feestdagen, dat is nog eens dubbel feest! Maar het Kerstdiner kan stiekem ook lastig zijn, want er zijn toch een hoop gerechten die je beter kunt laten staan als je zwanger bent. Denk maar eens aan carpaccio, toastjes gerookte paling, biefstuk met rode wijnsaus en crème brûlée. Natuurlijk kun je biefstuk laten doorbakken tot een schoenzool en de toetjes aan je voorbij laten gaan, maar dat is natuurlijk helemaal niet gezellig en ook niet nodig!

Zwangerschapsproof Kerstrecepten

Deze Kerstrecepten zijn helemaal zwangerschapsproof en bevatten daarmee dus geen rauw vlees, rauwe vis, rauwe eieren, alcohol of andere dingen die een zwangere beter kan vermijden. We houden ons met deze recepten aan het advies van het Nederlandse Voedingscentrum.

Alle recepten zijn lekker en feestelijk en geschikt voor allemaal, dus er hoeft niet apart gekookt te worden!

Voorgerechten

Geroosterde bloemkoolsoep met truffelolie en paddenstoelen
Gele courgette carpaccio met dille
bloemkoolsoep uit de Instant Pot

Laten we goed beginnen. Soep is altijd lekker (we hebben keuze genoeg), maar je kunt ook een hele andere kant op gaan. Wat dacht je van:

Hoofdgerechten

Vegan beet Wellington
Risotto met Burrata
Zalm Wellington

Ok, geen rauw vlees of rauwe vis dus, maar er blijft zoveel lekkers over. Alleen de namen van deze gerechten klinken al goed, toch? Klik op de links en je zult ook de heerlijke foto’s zien. Ik weet zeker dat er iets lekkers tussen zit voor je. 

Nagerechten

Affogato: Italiaanse dessert met koffie en ijs
Pistache tiramisu actie
Pistache panna cotta Zwangerschapsproof recept

Eind goed, al goed. Deze nagerechten zullen sowieso een succes zijn tijdens de kerst. Of je nou zwanger bent of niet. 

Bijgerechten

Kerst rode kool
kurkuma knoflook aardappel toefjes
Zoete aardappel tarte tatin

Misschien niet het spannendste onderdeel van het kerstdiner, maar je wilt natuurlijk ook wel een zwangerschapsproof bijgerecht op tafel toveren. Nou zijn gelukkig bijna alle bijgerechten wel geschikt, hier hebben we dus ook een heerlijk lijstje voor je om uit te kiezen:

Inspireer elkaar

Ga je zelf niet koken, maar lekker bij iemand op bezoek? Stuur dan gerust deze zwangerschapsproof Kerstrecepten door, want veel mensen vinden het erg spannend om voor een zwangere gast te koken! Of pin je favorieten recepten op Pinterest, zodat je nog veel meer mensen kunt inspireren en zelf makkelijk je favorieten terug kunt vinden.

Zwangerschapsproof kerstrecepten  zwanger tijdens het kerstdiner

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close