Zwarte rijst Poké Bowl met zalm en mango

Deel met vrienden en familie

Zwarte rijst Poké Bowl met zalm en mango! Deze maaltijd is niet alleen verrukkelijk en gezond, het ziet er ook nog eens geweldig uit. Daarbij mag je dit recept toevoegen aan je lijstje ‘makkelijke maaltijden die binnen 30 minuten klaar zijn’!

Waarom zwarte rijst?

Op het moment wil ik minder snelle koolhydraten eten; hier vallen niet alleen pasta en aardappelen, maar ook witte rijst onder. Natuurlijk zijn er gezondere rijstsoorten te vinden, zoals zilvervliesrijst, maar om eerlijk te zijn ben ik daar niet gek op. Zwarte rijst daarentegen vind ik heerlijk!

Zwarte rijstkorrels worden niet gepolijst, in tegenstelling tot de witte, en behouden daardoor veel van hun voedingsstoffen. Daarbij bevatten ze heel veel vezels en zit je er lang van vol (door de lage GI waarde).

Na mijn avontuur met ontbijten met zwarte rijst heb ik mezelf voorgenomen meer met deze zwarte korrels te gaan doen. Een poké bowl, die nu immers zo populair zijn, leek me een uitstekend idee.

Poke bowl met zwarte rijst

Zwarte rijst Poké Bowl met zalm en mango

Voor twee personen
100 – 200 g zwarte rijst
400 g verse zalm
1 mango
2 lente uitjes
0.5 komkommer
1 avocado
1 rode peper

Marinade
3 eetlepels soja
1 eetlepel limoensap
1 eetlepel sesamolie
0.5 eetlepel honing

Bereiding van de Zwarte rijst Poké Bowl met zalm en mango

  1. Bij het maken van een poké bowl begin je altijd eerst met het koken van de rijst, zo ook hier. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Terwijl dat opstaat gaan we verder met de rest.
  2. Snijd de zalm in blokjes van 1 tot 2 cm, doe het zelfde met de mango en avocado. De lente uitjes en de chili peper mogen in ringetjes; verwijder wel eerst de zaadjes als je niet gek bent op pittig.
  3. Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en voeg hier de gesneden ingrediënten aan toe. Zet het geheel in de koelkast, tot de rijst klaar is.
  4. Verdeel de zwarte rijst over twee bowls en schep daar de gemarineerde zalm mix bovenop.

Eet smakelijk! Wat is jouw favoriete combinatie in een poké bowl?

Zwarte rijst poke bowl close up

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close