10x Reden voor een vakantie naar Thailand

Deel met vrienden en familie

Twijfel je over een vakantie naar Thailand? Dit artikel zal al je twijfels weg nemen. Zelf ben ik er twee keer geweest, een aantal jaren geleden 10 weken lang en vorig jaar nog eens. Stiekem staat het land nog steeds (of nog een keer?) op mijn reis wishlist. Lees verder waarom jij ook naar Thailand moet!

De stranden & de natuur

Het zeewater is helder en warm.  De standen zijn werkelijk prachtig. Niet voor niets is de cult film The Beach opgenomen in Thailand. Let op, nadat je eenmaal gewend bent geraakt aan de stranden hier, zul je voor altijd een beetje verpest zijn. Zandvoort aan Zee is opeens een stuk minder aantrekkelijk.

Het nachtleven

Feesten kan je als de beste in Thailand. In de steden en op de stranden, overal is wel een feestje, leuke kroeg of (strand)disco te vinden. De beroemdste feesten zijn natuurlijk de full moon parties op Koh Pangang. Maar zelfs als er geen volle maan is, is er altijd wel een excuus te vinden voor een feestje.

10 redenen voor thailand 5

Shoppen

Shop till you drop en dan nog veel meer. Eindeloze malls die niet lijken op te houden, gevuld met schattige winkeltjes tot de meest exclusieve boetiekjes. In Chiang Mai hebben ze een straatmarkt waar je uren kan lopen en dan nog steeds niet alles hebt gezien. Aangezien het in Thailand ook nog eens goedkoop is, hoeft het niet bij window shoppen te blijven!

Het eten

Thailand heeft een van de lekkerste keukens van de wereld. Deze Flying Foodie is dan ook meer dan fan. Alles heeft zoveel smaak en wordt voor je neus bereid. Op elke straathoek kan je voor een prikkie heerlijk eten. Als je niet uitkijkt, doe je niets anders meer 😉

10 redenen voor thailand

De rust

Ondanks het geweldige nachtleven, de chaos van de grote steden en de enorme stromen toeristen die je tegen kan komen in Thailand, vind je hier ook rust. In de drukke steden kan je dit vinden in bijvoorbeeld een tempel, maar buiten de steden is het het leven gewoon heel rustig. Geen gehaast en gedoe.

Het tropische klimaat

Het klimaat in Thailand is tropisch. Hierdoor is het heerlijk warm, maar ook vochtig. Dit zorgt ervoor dat het land prachtig groen is en er veel dieren wonen.

10 redenen voor thailand 5

De vriendelijke bevolking

De Thai zijn echt een zeer vriendelijk volk. Niet voor niets wordt het ‘het land van de glimlach’ genoemd. Wellicht komt het doordat de bevolking voornamelijk boeddhistisch is. Natuurlijk proberen ze geld aan toeristen te verdienen, maar het blijft wel allemaal vriendelijk en nee is nee.

Rijke cultuur

Thailand kent een ongelooflijk rijke cultuur. Je kunt dagenlang tempels bezoeken, Boeddha beelden bekijken en genieten van prachtig geschilderde gebouwen. De bevolking is er trots op, en ze laten je dus graag kennismaken met hun erfgoed.

10 redenen voor thailand

De prijs

Thailand is gewoon een stuk goedkoper dan Nederland en Europa. Het is niet voor niets een populair land bij backpackers. Voor rond de 10 euro heb je al een kamer voor de nacht en het eten hoeft echt niet meer dan een paar euro te kosten. Met een budget van 25 euro per dag kun je echt een superleuke tijd hebben in Thailand.  De grootste uitgave voor je reis, zal je vliegticket zijn.

Alles in 1 pakket.

Alle eerder genoemde punten maken een land al fantastisch, maar Thailand heeft het gewoon allemaal in één. Heerlijk voor een afwisselende vakantie. Strandhangen of jungle trekken? Eindeloos feesten of cultuur snuiven? Je hoeft niet te kiezen! In Thailand kan het allemaal in 1 vakantie 🙂

En heb ik je kunnen overhalen voor een vakantie naar Thailand? Mocht je nog twijfelen tussen Noord en Zuid Thailand dan kunnen wij je daar ook mee helpen!

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. oumfeerozah says:

  Dat lijkt me een heerlijke plek om te vertoeven

 2. Eva Realitijd says:

  thailand staat nog op de bucketlist, wat een geweldige sfeer moet er daar zijn!

  1. Bij mij, nog steeds ookal ben ik er al twee keer geweest en heb ik er in totaal al meer dan 13 door gebracht. Thailand is fantastisch!

 3. Ik ben 1 keer in Thailand geweest, en ik wil meer! Zo ongelofelijk mooi daar 😀

  1. Ja als je eenmaal geweest ben, ben je hooked.

 4. Ellen Denkers says:

  Jammer dat ik al op vakantie ben geweest het geld is op 🙁 ben er nog nooit geweest maar jou enthousiastme maakt het wel aantrekkelijk

  1. Misschien een idee voor de volgende vakantie?

 5. Ik wil er graag is naar toe!!

 6. wauw mag ik nog een keer op vakantie?

  1. Van mij wel 😀

 7. Thailand is te gek. Goede sfeer en prachtig land! Misschien wel iets te toeristisch aan het worden.
  Cambodja gaat nu ook die kant op! Daar al geweest?

 8. Azie en eten is de perfecte combinatie! Thailand, Vietnam, Cambodja heerlijk eten!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close