Tokio: 10 redenen om te gaan

Deel met vrienden en familie

Tokio is een bijzondere stad die bij vele tot de verbeelding spreekt. Ik heb er al een keer mogen verblijven en hoop zeker nog eens terug te gaan om nog veel meer van de stad te zien en ervaren. Vandaag deel ik met jullie 10 redenen om naar Tokio te gaan!

Je vergapen aan Shibuya Crossing

Tokio: Shibuya Crossing Shibuya Crossing is één van de drukste kruispunten ter wereld. Mensenmassa’s, auto’s , verkeerslichten, neonverlichting, enorme videoschermen met schreeuwende reclames: alles komt hier bij elkaar.

Gekke foto’s maken

Super schattige foto's met Japanse foto hokjes in Tokio Ooit wel eens afgevraagd hoe je eruit zou zien als je een enorm schattig Japans manga-figuurtje zou zijn? In Tokio wordt deze vraag zo voor je beantwoord; het enige wat je hoeft te doen is in een fotohokje te kruipen. Het perfecte huidje, grote poppenogen en bijpassende make up krijg je er allemaal bij. Hilarisch om te doen en een prachtige souvenir.

Sushi Sushi Sushi en nog meer Sushi eten

Tokio Sushi eten Waar ter wereld kun je nou beter terecht voor Sushi, dan het land waar het vandaan komt? Tokio stikt van de sushi bars waar je elk moment van de dag kan genieten van rauwe vis met scherpe wasabi.

Zwarte hamburgers eten

Zwarte hamburgers In Tokio kun je, ik maak geen grapje, zwarte hamburgers eten. En dan niet bij één of ander obscuur tentje, nee gewoon bij de Burger King. Je leest het goede: zwarte burgers bij de Burger King. Mocht dat toch niet helemaal je ding zijn, dan zijn er nog tal van andere bijzondere etenswaren te vinden in Tokio. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Ramenburger of KitKat Mango pizza?

De toiletten

Naar het toilet gaan in Tokio (en in heel Japan trouwens) is een belevenis. Waar we in Nederland niet verder komen dan twee knoppen (grote of kleine spoelbeurt), hebben de toiletten in Tokio een heel scala aan knoppen. Zo heb je bijvoorbeeld knoppen die ervoor zorgen dat er doorspoel geluiden afgespeeld worden, een warme straal water geven zodat je billen goed gewassen worden en natuurlijk ook gewoon een doorspoel knop. Moet je er wel eerst achter zien te komen welke dit is. Dit kan erg grappige en soms ook gênante momenten opleveren. Bijvoorbeeld wanneer je wilt doorspoelen en de warme billenstraal gaat aan :). Westerlingen komen meer dan eens nat uit een wc-hokje gewandeld! Oh ja, trouwens, de toiletbrillen zijn vaak ook nog eens verwarmd..

Straatmode bekijken in Harajuku

Redenen om naar Tokio te vertrekken Harajuku staat bekend om zijn unieke straatmode. Je vergaapt je hier aan hoe (voornamelijk) jongeren zich uitdossen. Soms heb je het idee dat je in een totaal andere wereld bent. Het Nederlandse gezegde “Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg” gaat hier niet op. Hoe gekker, hoe beter lijkt het soms wel ;). Aan de andere kant fascinerend hoe verschillende sub-culturen volledig naast elkaar bestaan.

Te gekke vending machines Noodles bestellen Tokio

Tokio staat vol met verkoopautomaten, om de paar straten vind je er wel één. Het zijn vooral de standaard machines die wij hier ook wel kennen: snoep-, snack- en drankmachines. Maar je kan er ook meer bijzondere tegenkomen, zoals bijvoorbeeld machines met bananen, haarproducten, en misschien nog wel de vreemdste: met gedragen slipjes.. tjah je zal het maar nodig hebben he?

De rare winkels van Akihabara bekijken Tokio

Akihabara is de technologie wijk van Tokio en het stikt er van de warenhuizen vol met electronica. Niet alleen het nieuwste van het nieuwste, maar je vindt er bijvoorbeeld ook winkels vol met Gameboy en Super Ninento spellen. Maar dat zijn niet de enige opvallende winkels van Akihabara. Het stikt er ook van de Manga winkels. Warenhuizen vol met stripboeken, voor de meesten meer dan ze ooit in hun leven gezien hebben of zullen zien. De meest bizarre verhalen worden er afgebeeld in deze boekjes. Als dat allemaal nog niet gek genoeg is en je durft, stap dan ook nog eens een 18+ winkel binnen. Je zult dingen zien, die zeker mooie verhalen zullen opleveren voor de thuisblijvers.

Metro’s die wel op tijd rijden

Redenen om naar Tokio te vetrekken Bron foto: en.wikipedia.org

Waar in Nederland de treinen en metro’s vaker niet, dan wel op tijd rijden (Oké, misschien een beetje overdreven), zijn ze in Japan stipt. Superstipt wel te verstaan. Heerlijk om eens een metro te hebben die wel op tijd rijdt. Het metro- en treinstelsel van Tokio is een gigantische geoliede machine die nooit stopt. Daarbij kan het ook nog eens onwijs druk zijn, maar wees gerust, er zijn speciale mensen in dienst genomen om iedereen de metro in te drukken!

En, zijn jullie over overtuigd? Dit zijn pas 10 redenen om naar Tokio te gaan, maar er zijn er zeker nog veel meer.
Tokio blijft een magische stad, waar ik zeker nog een keer heen wil gaan.

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. Simone says:

  Ooo, jeetje, ik had eigenlijk al geen redenen nodig om naar Tokyo te willen, maar nu helemaal niet meer. Ik wil! Behalve dan misschien die zwarte hamburger, dat ziet er nou niet meteen uitnodigend uit.. 😉

  1. Mariska Author says:

   Ja die burger ziet er misschien niet zo heel erg aanlokkelijk uit, maar het maakt mij persoonlijk wel heel erg nieuwsgierig 🙂

 2. OMG I am hooked to Japanese sushi, it is so delicious! I wanted to try the black burger when I was in Japan, but unfortunately when I visited in April, they told me that the season had ended so I was not able to try one 🙁

  1. Mariska Author says:

   Haha, the sushi is super good right?
   Sorry to hear about the black burger, but I am pretty sure you have plenty other amazing food on your trip.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close