10x Genieten van een vliegreis

Deel met vrienden en familie

10x genieten van een vliegreis
Ik kan echt enorm genieten van vliegen. Niet alleen dat je zo snel aan de andere kant van de wereld kan zijn, nee ook echt van de reis zelf. Nieuwsgierig waarom ik dit doe? Dit is mijn top 10 genieten van een vliegreis.

1. Wolken kijken

Wolken. Hoe vaak ik ze ook zie, ik blijf ze prachtig vinden, vooral als ze de zon niet blokkeren. En dan vooral vanuit een vliegtuig, dan heb je meestal wel de lusten en niet de lasten. Minuten lang kan ik naar buiten turen naar die wattendeken die zich om de aarde vormt.

2. Een stoel naast je vrij

Iedereen is inmiddels het vliegtuig wel in, maar er zit nog niemand naast je. De deuren gaan dicht en nu weet je het zeker. YES!

3. Als je gevraagd wordt of je bij de nooduitgang wilt zitten

De laatste passagiers komen het vliegtuig binnen en nemen plaats. Je zit braaf op je plek met de stoelriem alvast vast. Je oog valt op de lege rij bij de nooduitgang en je kijkt verlangend naar de extra beenruimte die je daar zou hebben. De stewardess loop langs “Zou je misschien plaats willen nemen bij de nooduitgang?” Natuurlijk! Je vliegt op, even vergeten dat je riem al vast zat. Snel klik je hem los en je sprint naar de nooduitgang toe. Hallo extra beenruimte, hallo geen mensen naast me. Het overkwam mij op de terugvlucht vanuit Basel!

4. De film die je graag wil zien

Je bekijkt de lijst met films en dan valt je oog op die éne film. Die ene die je al een tijdje wilde zien en misschien zelfs alweer vergeten bent. YES! Je gaat er lekker voor zitten, doet je oortjes in en start de film. Hoppa, er vliegt zo ruim een uur voorbij, alsof het niets is.

5. Eindelijk je eten krijgen

Het heeft even mogen duren, maar als je dan eindelijk je eten krijgt, is het toch altijd een fijn moment. Zeker als het ook nog eens lekker blijkt te smaken!

6. Net wakker zijn als ze met ijsjes langskomen

Langzaam word je wakker en je beseft je waar je bent: nog steeds in het vliegtuig. Je voelt je muffig en om je heen liggen mensen nog te slapen. Net op het moment dat je je ogen weer wilt sluiten, komt de steward langs. “Wil je een ijsje?”. Met een grote glimlach knik je ja. De rest krijgt niet, want die slapen nog. Het voelt als een extra traktatie, speciaal voor jou en misschien wel alleen daardoor smaakt het extra lekker. Zelfde geldt trouwens als je een heel blikje drinken krijgt in plaats van een klein bekertje!

7. Er bijna zijn na het slapen

Het is je gelukt om in slaap te vallen. Je sukkelt met je hoofd heen en weer en wordt wakker. Je voelt je uitgedroogd en er hangt een muffe lucht om je heen. Even spieken op het schermpje hoever we zijn… Nog maar 1 uur te gaan? YES! Tips nodig om dit ook mee te kunnen maken? Lees dan Slapen tijdens een lange vlucht.

8. Dat moment dat je uit het vliegtuig stapt

Natuurlijk weet je dat je ergens anders bent. Je hebt het op de bewegende kaart gezien en ook al vanuit het raam. Maar toch. Op het moment dat je daadwerkelijk uit het vliegtuig stapt, wordt het allemaal echt. Je voelt de frisse of juist vreselijk warme lucht om je heen. Misschien kun je zelfs de zee al ruiken. Vakantie!

9. Je koffer die als één van de eerste van de band rolt

Yes! Daar is je koffer al. Snel pak je hem van de band en loop je met een grote glimlach de wachtende medepassagiers voorbij. Stiekem lach je ze een beetje uit, hoewel jij ook wel weet dat je koffer de volgende keer weer als laatste van de band rolt….

10. Een stempel in je paspoort krijgen

Altijd spannend als je staat te wachten bij een norse douanier. Maar dan is het eindelijk zover: hij zet de stempel in jouw paspoort. Met een glimlach op je gezicht pak je hem terug en tijdens het weglopen inspecteer je hem meteen. De inkt glimt nog een beetje, zou hij nat zijn? Je veegt erlangs met je vinger en je ziet dat je een vlekje hebt gemaakt. De inkt was inderdaad nog nat. Het mag de pret niet drukken: deze stempel is voor jou!

Dat waren ze dan. Waarvan kun jij enorm genieten tijdens het maken van een vliegreis? Zijn de bovenstaande punten herkenbaar?

Eerder schreef ik al een artikel over mijn irritaties tijdens het vliegen. Nieuwsgierig? Je kunt hem hier lezen: 10 irritaties tijdens het vliegen.

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Super leuk artikel! Ik krijg direct zin om op vakantie te gaan!

    1. Mariska Author says:

      Dankje! En dan is de vliegreis pas het begin van de pret

  2. Goed artikel! Ik heb pas één keer gevlogen in mijn leven! Ik weet nog dat er toen leuke films te zien waren, en daar werd ik zo blij van! En de stempel in je paspoort is ook zo leuk haha!

  3. Ik vind opstijgen en landen zo gaaf, blijf ik altijd vinden.. En wolkjes kijken is ook leuk! Ik vind vliegen zelf niet zo erg, tenzij het echt HEUL lang is.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close