10x slechte gewoontes van vliegtuigpassagiers

Deel met vrienden en familie

Slechte manieren vliegtuig reizigers passagiers 1
10x slechte gewoontes van vliegtuigpassagiers. London City Airport vroeg haar passagiers naar de slechtste gewoontes van hun medepassagiers en stelde hier een top 10 mee op. Een aantal verbaasde mij wel en aan één maak ik mezelf behoorlijk vaak zelf schuldig!
Eerder schreef ik zelf al een stuk over mijn 10 irritaties tijdens het reizen. Zoals je kunt zien komen er wel een aantal overheen met dit onderzoek!

10x slechte gewoontes van vliegtuigpassagiers

1. De stoel zo ver naar achter gooien dat iemand praktisch op je schoot zit.

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb hier dus nog nooit last van gehad. Ik heb ook altijd het gevoel dat de stoelen amper achteruit kunnen. Wel is het super irrant als iemand met een klap zijn stoel achteruit gooit, terwijl er net een vol glas drinken op jouw tray staat.

2. Ellebogen vol over de armleuning leggen, zonder rekening met jou te houden.

Zolang ik maar bij het raam zit, heb ik hier geen last van 😉

3. Onbeschoft gedrag tegenover cabinepersoneel.

Sommige mensen kunnen zich gewoon niet gedragen en denken schijnbaar dat het cabinepersoneel hun persoonlijke sloof is. Tijdens mijn laatste vlucht naar Thailand had ik een onwijs vervelende en dronken Engels man voor me. Die was me toch een partij vervelend en onbeschoft tegen het personeel. Vooral toen hij (terecht) geen drank meer kreeg. Super knap hoe de stewardess ermee omging; ik was allang uit mijn vel gesprongen!

Slechte manieren vliegtuig reizigers passagiers 1

4. Handbagage meenemen dat duidelijk veel te groot is en waardoor andere passagiers bagage moeten inchecken.

Check! Super irritant!

5. Zo hard praten tegen hun reisgezelschap, dat je jezelf niet meer kunt horen denken.

Gelukkig heb je vaak oordopjes!

6. Alle fatsoensnormen overboord gooien bij het uitstappen, om maar als eerste in de rij voor de paspoorten te staan.

Ohhh zou dit de reden zijn dat mensen al direct na het landen in het gangpad gaan staan?

Slechte manieren vliegtuig reizigers passagiers 1

7. Constant opstaan om spullen uit de overhead lockers te pakken en terug te leggen.

Dit heb ik nog nooit echt meegemaakt in een mate dat het mij echt irriteerde. Ik kan me wel voorstellen dat als je zo iemand naast je hebt, dat behoorlijk vervelend kan worden. Zeker als je steeds op moet staan voor die persoon.

8. De voeten omhoog tussen de neksteunen leggen, tegen jouw schouder dus.

Ik kan mij echt moeilijk voorstellen dat dit echt gebeurt? Je zou het in ieder geval bij mij niet moeten proberen!

9. Vloeken en tieren, zonder rekening te houden met wie dan ook.

Deze past wel goed bij punt 3.

10. Gezicht tegen het raam aan plakken en zo jouw zicht blokkeren.

Oeps! Ik ben bang dat ik deze persoon ben. Ik ben altijd zo gebiologeerd door wat er allemaal buiten gebeurt. Naar buiten kijken tijdens het vliegen is dan ook één van mijn favoriete dingen aan het reizen per vliegtuig. Daarom zit ik ook altijd bij het raampje!

bron onderzoek

Nu ben ik natuurlijk super nieuwsgierg: Maak jij je wel eens schuldig aan één van de bovenstaande punten?

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. Volgens mij ben ik een heel braaf medepassagiertje :’) Ik zit vaak tot altijd bij het raam, vouw mijn korte beentjes op, pak mezelf in in wat warms en kijk dan een filmpje of ik ga lezen! Niemand heeft hopelijk last van mij haha! Ik laat ook altijd mijn stoel recht, ik vind dat dus echt niet lekker zitten zo half schuin :’)

  1. Mariska Author says:

   Dat klinkt goed, waren er maar meer mensen die reizen zoals jij dat doet :)!

 2. Tammy T Miller says:

  Sommige dingen snap ik gewoon niet. Ik neem bijvoorbeeld aan dat die stoelen gemaakt zijn om ook achteruit te kunnen zonder dat iemand daar last van heeft. Ook neem ik aan dat handbagage wordt gecontroleerd voordat het aan boord kan worden meegenomen. Dat zijn dus punten waarvan ik denk dat ze niet in het rijtje thuishoren. Irritant en aso gedrag natuurlijk wel. En kijk jij maar lekker uit het raampje hoor, als mensen uit het raampje willen kijken moeten ze er maar voor zorgen dat ze bij het raampje zitten en anders hebben ze nog het fatsoen gekregen om te vragen of ze even over he schouder mee mogen kijken.

  1. Mariska Author says:

   Dat van die handbagage zou je denken, maar valt in de praktijk echt heel erg tegen 🙁 Bij mijn laatste vlucht (Easyjet) wel en daar waar toch veel mensen het oneens mee.

 3. Wat een leuk artikel, zelfs voor iemand die zelf zelden vliegt! En jouw slechte gewoonte valt wel mee hoor. Als ze er last van hebben moeten ze maar een raamzitje boeken 😉

  1. Mariska Author says:

   Dat vind ik nou ook 😉

 4. ik vraag altijd of ik mijn stoel naar achter mag doen, het zit bekwamer en uiteindelijk is die stoel daar op gemaakt …

  1. Mariska Author says:

   Dat is netjes van je!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close