5 x favoriete Thaise gerechten

Deel met vrienden en familie

Thais eten is iets waar wij bij Flying Foodie echt helemaal gek op zijn. We willen niet zeggen dat het persé onze hoofdreden is om naar Thailand te gaan, maar het weegt zeker mee. Heel zwaar mee. Dit zijn onze top 5 favoriete Thaise gerechten!

1. Kai Pad Krapau
Favoriete thaise gerechten Kai Pad Krapau

Kai Pad Krapau is absoluut, zonder enige twijfel, mijn favoriete Thaise gerecht. Het is een lekker pittig gerecht met fijn gemalen kippengehakt, Thaise basilicum (holy basil, heel wat anders dan de basilicum die wij hier kennen) en veel chili. Door zijn pittigheid zeker geen gerecht voor beginners, maar oh zo lekker. In de Thaise trein komen vaak mensen langs die van alles aan eten en drinken verkopen. Zo ook Kai Pad Krapau; met een gebakken eitje en een flinke hoeveelheid rijst om de branderigheid te blussen.

2. Pad Thai
Favoriete thaise gerechten Pad Thai

Pad Thai, wie kent het niet. Volgens mij het meest populaire en daarmee bekendste Thaise gerecht. Lekker smaakvolle, plakkerige noodles, met ei, vlees of vis naar keuze en natuurlijk afgemaakt met pinda’s. Niet zo pittig en daarmee een uitstekend gerecht voor de beginner!

3. Groene Curry
Thaise groene curry

Wisten jullie dat er twee soorten curry’s zijn in Thailand? Een droge versie, die vooral gemaakt wordt in het Noorden van Thailand en een natte versie (met kokosmelk), die vooral gemaakt wordt in Midden en Zuid Thailand? Mijn voorkeur gaat uit naar de natte groene curry.

4. Tod Man Pla
Thaise viskoekjes recept

Tod Man Pla zijn Thaise viskoekjes. Oké, misschien is het niet persé een gerecht, maar meer een voorgerechtje, maar ze zijn zooo lekker dat ze echt in de lijst moeten. Klik hier voor mijn recept voor Thaise viskoekjes.

5. Tom Yam Koeng / Kai
Tom yum favoriet thais gerecht

Tom Yam Koeng of Tom Yam Kai is een heerlijke, behoorlijk pittige (hoe kan het ook anders), Thaise soep met garnalen (Koeng) of kip (Kai). De soep wordt gemaakt op basis van kokosmelk, met citroengras en gember. Thaiser wordt een soep bijna niet. Deze soep is trouwens ook heel erg lekker en prettig om te eten als je verkouden of grieperig bent!

Dit waren ze dan. Binnenkort gaan we flink aan de slag met de Thaise keuken thuis en bovenstaande gerechten zul je dan zeker tegen gaan komen op Flying Foodie. Houd dus onze Facebookpagina in de gaten, zodat je niets mist!

Wat is jouw favoriete Thaise gerecht?

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close