5 weekendtips voor Londen

Deel met vrienden en familie

Een aantal jaren geleden werkte ik een tijdje in Londen en toen stal de stad mijn hart. De liefde is gebleven en ik zoek haar dan ook regelmatig op. Vandaag deel ik met jullie mijn vijf tips voor een weekendje Londen! 

Borough Market

Als een echte Flying Foodie is voor mij een trip naar Londen niet compleet zonder een bezoekje aan de Borough Market. Heerlijk rond schuifelen langs al het heerlijke eten, snuffelen aan de verse truffels en dan uiteindelijk de moeilijke keuze maken waar ik wat te eten bestel!

Meer info

Streetart & hipsters spotten in Shoreditch

Shoreditch is super trendy. Al snel tijdens het wandelen viel mij op wat mensen bizar mooie dingen kunnen maken met een spuitbus. Er zijn genoeg leuke tentjes te vinden; stenen muren, hipster fietsen, schoolstoelen, je kent het wel!

Wandelen langs de Theems

De Theems loopt, net zoals de Seine door Parijs, dwars door Londen heen. Ze hebben een prachtig wandelpad aangelegd, waardoor je heel relaxt langs de rivier kunt lopen. Mits het weer een beetje meewerkt natuurlijk. Aan het einde van het pad (of het begin) vind je de Tower Bridge.  Leuk te combineren met een bezoekje aan de Borough Market!

Sunday Up Market

Elke zondag is er een super leuke en hippe markt in Londen: de Sunday Up Market. Veel kraampjes met heerlijk eten! Goed te combineren met een bezoekje aan Shoreditch.

locatie: The Old Truman Brewery, 91 Brick Lane, London
Meer infoWebsite Sunday Up Market

Fish & Chips eten bij de Golden Hind

Tijdens mijn eerste bezoek aan Londen moest en zou ik fish & chips eten. En het liefst natuurlijk gruwelijk goede. Om teleurstelling te voorkomen vroeg ik aan mijn collega’s waar ik het beste heen kon gaan. Ze raadden mij stuk voor stuk de Golden Hind aan. Ennnnn boy, where they right. Zelden heb ik zulke lekkere fish & chips gegeten! De vis precies goed en het korstje super knapperig. Regelmatig ben ik teruggekeerd naar de Golden Hind, om ook vrienden kennis te laten maken met dit heerlijke zaakje (en natuurlijk ook zelf te smullen van de vis).

Ze serveren verschillende frisdranken, maar als je wijn wilt mag je zelf een fles meenemen. Die openen ze dan voor je aan de tafel!

Adres: 73 Marylebone Lane, Marylebone, London

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. Wat eeb leuke tips! Ik wil in juli 5 dagen naar Londen, dus dan komeb deze tips goed van pas 🙂

  1. Mariska Author says:

   Leuk! Ik zou ze dan zeker opslaan. Ik ben nog nooit in Londen geweest in de zomer, maar ik weet zeker dat de meeste alleen maar beter worden met een heerlijke zonnetje op je bol.

 2. Ooooh ik moet er écht eens heen!

  1. Mariska Author says:

   Jaaaa doen! Londen is echt zooooooo leuk!

 3. Londen bewaar ik nog eventjes, de vorige keer dat ik er was (vorig jaar augustus tijdens overstap KUL – LHR – LGW – AMS) vond ik alles zo belachelijk duur. Misschien lag het aan het feit dat we net uit Indonesië kwamen en dus alles goedkoop gewend waren but still, heb geloof ik 35 euro betaald voor een fatsoenlijke lunch..;)

  1. Mariska Author says:

   Londen is zeker niet goedkoop, maar persoonlijk vind ik het niet belachelijk duur. Het is natuurlijk maar wat je gewend bent, maar de prijzen zijn naar mijn beleving net ongeveer gelijk aan Amsterdam. Je moet natuurlijk wel een beetje opletten/weten waar je heen gaat. Misschien heb ik altijd geluk gehad 🙂 Het is natuurlijk wel heel anders dan een vakantie waar alles goedkoper is dan in Nederland 😀

 4. Zelf ook een tijdje in Londen gewoond en toen heeft Borough Market echt mijn culinaire hart veroverd. Zo lekker!

  Camden Town blijft ook leuk om doorheen te lopen. Het is wel vrij toeristisch geworden, maar wie een beetje van het ‘hoofdpad’ afwijkt komt echt op bijzondere plaatsen terecht. Aanrader!

 5. Leuke tips zijn dit. 1 keer in Londen geweest en wil er zeker nog eens heen<3

 6. Laura - What About Her says:

  Ja, leuke tips! Londen is zo’n fijne stad, ik heb er ooit gewoond.

  1. Mariska Author says:

   Wonen in Londen lijkt me ook echt fantastisch. Ik zat vooral voor mijn werk in hotels, en dan ervaar je de stad toch net even anders dan als je er woont :)!

 7. We gaan je tips dit weekend eens uitproberen 😉

  1. Mariska Author says:

   Heel veel plezier! Volgens mij gaan jullie een prachtig weekend te gemoed!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close