8 dingen om te doen in Boston

Deel met vrienden en familie

De 8 leukste dingen om te doen in Boston. Boston is namelijk een ideale stad voor een citytrip of als tussenstop op een grotere roadtrip door Oost-Amerika! Niet zo groot en indrukwekkend als New York, maar wel gezellig en het doet af en toe een beetje Europees aan. Vandaag deel ik een paar van mijn tips voor een bezoek aan Boston!

Harvard

Harvard Boston
Harvard University, wie heeft het niet in een film of serie voorbij zien komen? Op de campus rondlopen is een feest van herkenning. Je kunt Harvard gewoon gratis bezoeken!

Officieel ligt Harvard niet in Boston, maar in Cambrigde, maar deze twee steden zijn zo vergroeid met elkaar dat het eigenlijk als 1 stad wordt beschouwd. In de buurt van Harvard kun je trouwens ook leuk winkelen en uitgaan. Het is natuurlijk een echt studenten gebied!

Donuts

Union Square donuts Boston
Bij Union Square Donuts kun je in Boston de allerlekkerste donuts ooit eten! Wees gewaarschuwd, hierna ben je waarschijnlijk voor altijd verpest. Het is een begrip in en rond Boston en een echte must-go!

Museum of Science

Museum of Science Boston
Als grote universiteitsstad, met onder andere MIT (Massachusetts Institute of Technology), kan een science museum natuurlijk niet ontbreken. Het lijkt qua opzet een beetje op het NEMO in Amsterdam en staat garant voor een paar uur plezier!

Beacon Hill

Beacon Hill Boston
Beacon Hill is misschien wel de mooiste buurt van Boston, met zijn prachtige straten met statige herenhuizen. Het is een erg gewilde plek en de prijzen om hier te huren vallen dan ook niet mee. Je komt hier ook zeker een aantal leuke winkeltjes en hotspots tegen. Let wel op: Beacon Hill is, zoals de naam al doet vermoeden, op een heuvel gebouwd. Als je erg slecht ter been bent is dit misschien geen aanrader voor jou.

Boston Public Library

Boston Public Libary

Een bezoek aan Boston is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan de Boston Public Library. Bedenk je wel, het is een functionerende bibliotheek waar mensen komen om te lezen en studeren, respecteer de rust (en geniet er van!).

Boston Common

Boston Common park
Boston Common is het prachtige park van de stad. Middenin het centrum kun je je even heerlijk terug trekken van alle drukte. Ga voor een picknick en observeer de eekhoorns om je heen of vaar een rondje in een van de beroemde zwanenboten. Niet zo groot als Central Park in New York, maar prachtig onderhouden.

Boston Common dateert uit 1634 uit en is daarmee het oudste stadspark van de Verenigde Staten.

Dwalen en shoppen in Newbury Street

Newbury Street winkelen
Newburry Street is een prachtige straat vol statige rood/oranje gebouwen. Je kunt hier heerlijk slenteren langs leuke winkels. Moe geworden? Strijk dan neer op een van de leuke terrasjes!

Honkbal & American Football

Sportliefhebber? Boston huist een aantal wereldberoemde sportteams! Bezoek een wedstrijd van de Red Sox (honkbal), Boston Celtics (basketbal) of natuurlijk de New England Patriots (American Football). Geen wedstrijd als jij in Boston bent? Je kunt natuurlijk ook alleen het stadion bezoeken!

En…

Zelf vond ik het (als foodie en liefhebber van supermarkten) erg leuk om de Whole Foods en Trader Joe’s te bezoeken en rond te snuffelen. Zeker aangezien we een paar dagen een Airbnb hadden, met een keuken! Niet echt een reden om Boston te bezoeken, maar zeker leuk meegenomen!

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Ik wil graag een keer naar Boston, lijkt mij een mooie stad. Ik ben ook fan van supermarkten, heerlijk om daar rond te kijken.

    1. Ja dat dwalen in een supermarkt is heerlijk! In Frankrijk gaat dat ook altijd zo goed in die super grote supermarkten.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close