8 x waarom Singapore geweldig is

Deel met vrienden en familie

Singapore is wat mij betreft één van de fijnste steden in Azië. Nu zul je je misschien afvragen: wat maakt Singapore dan zo geweldig? In deze post geef ik je acht redenen waarom Singapore wat mij betreft een must-see is!

Schoon

Schone straten van singapore aan het water
In een grote stad wonen veel mensen dicht op elkaar en over het algemeen resulteert dat in flink wat straatafval. Maar in Singapore niet; de straten zijn hier super schoon. Dit komt door (extreem) hoge boetes voor mensen die rotzooi op straat gooien, maar ook doordat de stad goed schoongehouden wordt. Hoe schoner het ergens is, hoe meer mensen geneigd zijn het zelf schoon te houden. Daar kunnen we in Nederland zeker nog wat van leren! Wist je dat kauwgom verboden is in Singapore?

Groen, groener, groenst

Singapore is super groen
Singapore is groen, ongelooflijk groen zelfs. Zelden heb ik zo’n groene grote stad gezien en dat zelfs buiten de parken om. Prachtig! Overal waar je kijkt, komt en loopt zie je planten en bomen. Het geeft een heerlijk gevoel!

Seoul, New York en Londen in één

singapore het new york van Azië
Singapore doet mij echt denken aan drie van mijn favoriete steden. Het heeft het Aziatische van Seoul (ook een geweldige stad!), het grote, stedelijke van New York en door straatnamen als Carpenter Street, Cross Street en Temple Street krijg je ook een beetje het gevoel van Londen. En natuurlijk ook door al het Brits dat je om je heen hoort van de Britse expats die er wonen en werken.

Nooit winter, nooit herfst

Tropische straten van Singapore
Door de ligging is het in Singapore altijd mooi weer, heerlijk warm. Dikke jassen en sjaals zul je hier echt niet nodig hebben. Je moet er natuurlijk wel van houden, maar als je gek bent op warm weer zit je in Singapore helemaal goed. Wel heb je zo nu en dan een goede paraplu nodig… regenen doet het hier wel 😉

Gardens by the Bay

Gardens by the bay dome singapore
Als ik zelf in Singapore zou wonen, zou ik zeker een jaarkaart kopen voor Gardens by the Bay. Heerlijk relaxen tussen alle prachtige bomen en planten! Zeker op warme dagen is dat geen straf in de heerlijk gekoelde glazen domes.

Geweldige, moderne architectuur

Prachtige gebouwen in Singapore
In het zakelijke district van de stad wordt goed geld verdiend en dat is duidelijk te zien aan de architectuur. Niet alleen torenhoge kantoorgebouwen, maar ook prachtige shopping malls. Hier wordt ook veel gebruik gemaakt van verticale tuinen, wat de stad natuurlijk nog groener maakt!

Veel kunst

Groene kunst in singapore
Behalve met mooie moderne en prachtige oude gebouwen én heel veel groen, is de stad ook flink versierd met kunst. Wie vindt dat nou niet leuk? Overal is weer wat nieuws te ontdekken!

Een smeltpot van culturen (modern, Chinees, Engels, Arabisch…)

Arab steet moskee in Singapore
Het zal je niet verbazen dat dit een heel goed effect heeft op het eten in de stad. Smaken van over de hele wereld vind je in Singapore. Hippe koffie tentjes, Westerse burger restaurants, food stalletjes met een Michelin ster (ja, echt!), fantastische Chinees. Of eet je liever Maleisisch? Voor foodies is Singapore hemels!

Ben jij wel eens in Singapore geweest? Zo ja, wat vond jij ervan? En als je er nog niet eerder bent geweest, zou je er dan heen willen?

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Ja, wij dachten er eerst om ook dit jaar naar Singapore en Maleisië te gaan, maar hebben het nu uitgesteld naar 2018. Toch iets beter te doen met een peuter van 3 dan 2 hebben we bedacht, maar ik kijk er ook ontzettend. Vooral Singapore lijkt mij fantastisch!

  2. Eigenlijk stom dat we nog nooit in Singapore zijn geweest. Zeker omdat we er toch al heel vaak heel dichtbij zijn geweest. Nou ja, dan toch maar eens proberen voor een volgende reis die kant op!

    1. Ik snap het wel, tot vorig jaar heeft het land (of nouja stad!) mij ook echt niet getrokken. Nu ben ik helemaal om, maar dat mag duidelijk zijn aan het artikel 😉

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close