Basel on a budget | Budget tips Basel

Deel met vrienden en familie

Budget tips Basel. Basel is door de huidige koers van de Zwitserse Frank (CHF) geen goedkope bestemming. Mensen die klagen dat Londen duur is, zouden eens naar Zwitserland op vakantie moeten gaan 😉 Gelukkig is er toch nog een aantal leuke dingen die je in Basel kunt doen, die gratis zijn of vrij weinig kosten.

Tierpark Lange Erlen
Reisverslag Basel Zwitserland Reisverslag Basel Zwitserland budget tips

Het Tierpark Lange Erlen is een gratis toegankelijke dierentuin. De term dierentuin moet je een beetje losjes nemen; het is meer een kinderboerderij XXXL, met een paar bijzondere dieren, zoals lynxen, boskatten, herten en apen. Het is werkelijk prachtig aangelegd en heel goed onderhouden. Je kunt je hier zeker een paar uur vermaken.

Picknicken aan de Rijn
Basel reisverslag Basel Budget tip relaxen aan de Rijn

Ter hoogte van de Mittlere Brucke brug kun je heel mooi langs de Rijn lopen en heerlijk zitten! Zeker met mooi weer een aanrader. Op bepaalde plekken kun je zelfs veilig met de voetjes in het koele water. Koop wat eten en drinken in de nabij gelegen Migros supermarkt en je hebt een heerlijke low budget lunch in het zonnetje. Wil je een biertje of wijntje, dan kun je beter oversteken naar het tegenover liggende warenhuis. De supermarkt (met alcohol!) bevindt zich in de kelder.

Kerk bezoeken: Basler Muenster
Basel Munster Basel budget tip

Basel budget tips

Kerken zijn prachtige historische gebouwen, die bijna altijd gratis te bezoeken zijn, zo ook de Basler Muenster. Het is zelfs één van de hoofdattracties van Basel. Behalve de kerk zelf, kan je ook onder het koor gedeelte van de kerk de crypte bezoeken en inzien. Er wordt gezegd dat Erasmus hier begraven ligt. Je vindt deze kerk op de Münsterplatz.

Lopen/fotograferen in de oude stad
Basel Budget tip Altstadt Basel Budget tip Altstadt

De Altstad in Basel is prachtig. Naast een aantal moderne nieuwe gebouwen, vind je er een hele hoop oude. Sommigen dateren zelfs uit de 15e eeuw. Uiteraard is alles op zijn Zwitsers schoon en netjes. Basel in maar een klein stadje, dus je kunt de Altstad makkelijk te voet verkennen.

Dat waren ze: mijn budget tips voor Basel! Mijn bezoek aan Basel was een totale verrassing. Nieuwsgierig hoe dit zat? Lees dan ook mijn reisverslag Basel.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close