Been there, done that

Deel met vrienden en familie

Been there done that travel tag

Het is alweer een tijd geleden dat ik voor het laatst een tag invulde en deze ‘Been there done that’ tag vond ik zelf heel erg leuk. Nieuwsgierig naar waar ik allemaal geweest ben, waar ik nog een keer heen wil of wat voor vakantie bij mij favoriet is?

Welke landen van de wereld heb je al bezocht?
België
Engeland
Duitsland
Oostenrijk
Zwitserland
Kroatië
Slovenië
Polen
Frankrijk
Spanje (Barcelona, Madrid & Mallorca)
Portugal
Italië
Griekenland
Bulgarije
Turkije
Egypte
Qatar
Kenia
Thailand
Indonesië
Zuid Korea
Japan
Curaçao
Aruba
Venezuela
U.S.A (New York)

Been there done that tag

Welke bestemming staat bovenaan jouw verlanglijstje? Met andere woorden: waar wil je ECHT nog een keertje heen?
De top één positie staat nooit echt vast, daar ben ik veels te wispelturig voor op dit gebied.

Wat is jouw meest ideale vakantie? (strandvakantie, shopping trip, culturele vakantie, etc.)
Ik wil alles! Ik hou namelijk heel erg van afwisseling (of hoor je te zeggen dat je snel verveeld bent?). Een hele vakantie alleen shoppen, of alleen strand of alleen cultuur zou mij niet gelukkig maken. Ook vind ik het belangrijk dat ik lekker kan eten. Meerdere dagen op reis slecht eten kan een vakantie voor mij echt verpesten.

Been there done that Japan sushi

Ben je al eens voor werk naar een leuke bestemming gestuurd? Zo ja, waar?
Jazeker! Ik heb voor mijn werk een tijd lang een opdracht gedaan, waarbij ik regelmatig een week of soms twee weken naar Parijs moest. Daarvoor heb ik ook nog een opdracht gedaan waarbij ik een aantal weken in Londen werkte. In Parijs was ik zo vaak dat het als een tweede huis ging voelen, maar Londen heeft echt voor altijd mijn hart gestolen!

Welke plek vond je zo bijzonder dat je er nog wel eens heen zou willen?
Seminyak, omdat er zo’n lekker sfeertje hangt en het zoveel lekkere en leuke plekken heeft om te eten.
Londen en Berlijn, omdat je beide steden niet vaak genoeg kan bezoeken!
En natuurlijk Thailand, wat blijft dat toch een heerlijk veelzijdig land. Als ik nog maar naar één land op vakantie zou mogen, dan zou ik zeker voor Thailand kiezen!

Met wie ga je meestal op reis?
Arthur is absoluut mijn ultieme reismaatje. We hebben dezelfde ideeën en verwachtingen over onze reizen en het is gewoon altijd super leuk. Zelfs als iets hem in eerste instantie niet zo leuk of bijzonder lijkt, staat hij open voor mijn enthousiasme. Ik kan me geen fijnere reisgenoot voorstellen! Heb ik even geluk dat het ook nog eens mijn vriend is 😉

Favoriete travel buddy Arthur

Ben je al eens in Nederland op vakantie geweest? Zo ja, waar?
Jazeker, ik ben wel eens meerdere keren naar verschillende huisjes in het Oosten van het land geweest. Dat was alleen meer om er gewoon even tussenuit te gaan, dan persé voor de locatie. De eerste keer dat ik bewust op vakantie ging in Nederland was naar Terschelling. Ik vond het echt een prachtig mooi en leuk eiland. Ik wil er zeker nog eens naar terug, maar het is er nog niet van gekomen.

Ga je liever naar een attractiepark of naar een dierentuin?
Attractiepark! Ik vind dat sowieso erg leuk en ik voel me steeds minder op mijn gemak bij dieren in kooitjes. Ben er nog niet helemaal over uit wat ik nou van dierentuinen vind. Dus in dit geval is de keuze duidelijk een attracktiepark.

Zou je liever een ski- of een zonvakantie willen hebben?
Zonvakantie! Hoewel het er van mij ook wel tussenin mag liggen hoor, maar als het echt om een skivakantie gaat, dan ben ik niet zo’n fan. Ik ben echt een enorme klungel en bezeer me altijd tijdens een ski- of snowboardvakantie..

slotjes muur Verona

Wat is jouw minst leuke vakantie-herinnering?
Pfoe, dat zou ik niet zo 1, 2, 3 weten. Ik probeer hier altijd niet zo bij stil te staan. Toch heb ik heus wel een aantal minder leuke dingen meegemaakt, zo kreeg ik Malaria toen ik in Kenia woonde (telt dat ook als vakantie?), werd ik op mijn 18e in de steek gelaten op een Thais eiland door mijn ex en kreeg ik op Aruba een enorme onsteking op mijn been, waardoor ik moeilijk kon lopen.

Wat is jouw leukste vakantie-herinnering?
Ha ho! Heb je even? Dit kun je toch niet aan een reisliefhebber vragen? Als ik er echt één moet kiezen, dan is dat natuurlijk trouwen op Blauwbaai op Curaçao. Zo mooi, de perfecte setting, heerlijk met mijn voetjes in het zand. Super romantisch en zo verliefd, daar kan elke andere vakantieherinnering natuurlijk nooit tegenop boxen. Nee, zelfs knuffelen met olifanten en dolfijnen niet!

Been there done that tag Kroatie

Naar welk(e) land(en) ga je dit jaar op vakantie?
Eerder schreef ik al over mijn reiswensen en plannen voor 2016, Londen is sowieso al een feit. Daarbuiten weet ik vrij zeker dat we ook naar IJsland zullen gaan, als het mee zit combineren we die reis met een bezoek aan New York!!!! Alleen de gedachten hieraan tovert een enorme glimlach op mijn gezicht. Voor de rest is het nog onzeker, ik zie wel 😉

Waar zou je nooit op vakantie gaan?
Probeer nooit nooit te zeggen, want dingen kunnen veranderen. Zo leek jarenlang Iran uitgesloten, maar tegenwoordig begint het me toch steeds meer te trekken. Zelf voel ik me niet zo aangetrokken door landen waar het erg onveilig is op het moment (bijvoorbeeld Burkina Faso). Verder trekken strenge Islamitische landen, zoals Saudi Arabië mij niet zo. Ik zou me niet op mijn gemak voelen, omdat ik bang zou zijn dat ik per ongeluk iets fout doe. Gelukkig bllijven er genoeg andere landen over: voor ieder wat wils!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om de tag te lezen. Ik tag hierbij Roos, Veerle en Angelica, die hopelijk de tag ook willen invullen, als ze daar tijd voor hebben!

Wat is jullie favoriete vakantiebestemming?

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. Wat tof dat je getrouwd bent op Curacao! Blauwbaai ben ik niet geweest, want volgens mij is dat erg prijzig om als strandganger heen te gaan? En wat eng dat je malaria hebt gehad…
  En IJsland en New York is ook een droom van mij, heel tof zeg!

  1. Mariska Author says:

   Voor blauwbaai moet je geloof ik rond de 8 dollar entree betalen, maar ik heb geen idee hoe duur daar de bedjes enzo zijn. Wij zelf waren meestal op Cas Abou, dat vond ik het mooiste strand (maar niet om te trouwen 😉 )

   Ja Malaria was echt geen pretje, ik spreek vrienden die naar malaria gebieden gaan ook altijd streng toe dat ze wel hun pillen moeten nemen, anders is het nog veel erger.

 2. Wat leuk om te lezen Mariska! En jeetje dat je malaria hebt gehad. Heftig inderdaad. Want hoe doe je dat trouwens als je voor langere periode in een malarialand bent? Al die tijd pillen slikken? Zal wel natuurlijk, ik ken het alleen maar van vakantie en drie weken pillen slikken is toch wat anders als drie maanden (bijvoorbeeld) en hoe leuk dat je op Blauw Baai bent getrouwd! We zijn daar ook geweest, inderdaad prachtig plekje om te trouwen.

  1. Mariska Author says:

   Dankje Simone 🙂 Ja als je langere tijd blijft dan slik je gewoon de hele periode malaria pillen. Ik had ook nog eens malarone en die moet je in tegenstelling tot b.v. lariam elke dag nemen.

 3. Ik wil heel graag naar Japan.
  Seminyak en Thailand vond ik ook cool. Ik heb ontzettend veel gereisd, ook met mijn ouders. Mijn favoriete reis herinnering is toch wel dat ik ten huwelijk werd gevraagd in Istanbul.

  1. Mariska Author says:

   Japan lijkt mij ook heel erg mooi. Ben tot nu toe alleen even kort in Tokio geweest, maar dat was zeker niet genoeg.

 4. Wat een mooie plekken heb je al bezocht! Trouwen op het strand van Curaçao lijkt mij echt een fantastische en romantische ervaring. Beter kan volgens mij niet! Leuke site heb je ook, ik zal je zeker gaan volgen!

  1. Mariska Author says:

   Ik hoop nog veel meer mooie plekken aan mijn lijst te kunnen toevoegen!

   Dankje! Ik ga jouw site ook bekijken 👍

 5. Jaaa leuk! Ik wist helemaal niet dat je in Curacao getrouwd was joh 😮 En malaria, jakkes 🙁
  Ik ben jaloers dat je naar IJsland gaat, ook al ben ik er al geweest, ik wil weer terug! Het is er echt prachtig 🙂
  Oehh ik ga ook aan een blogje hierover beginnen, leuk 🙂

  1. Mariska Author says:

   Het was ook een tijdje geheim 😉

   Ben ook benieuwd naar jouw post!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close