Burgermeister Berlijn | Fantastische burgers

Deel met vrienden en familie

Op zoek naar misschien wel de lekkerste burgers van Berlijn op een iconische locatie? Dan moet je zeker langs gaan bij Burgermeister in Kreuzberg.

De Burgermeister vind je in Kreuzburg midden op een kruispunt onder het spoor van de U-bahn in een oud toiletgebouw. Hier werken ze alleen met meest verse en beste producten en dat proef je. Tegenwoordig heeft de Burgermeister zelfs hun eigen productiefaciliteit, waar ze onder andere hun eigen burger patties, broodjes en sauzen maken!

Burgermeister burger Meister Aller Klassen

Lange rijen

Lange rijen en Berlijn gaan zoals ik al eerder schreef hand in hand. De burgers van de Burgermeister zijn zo goed dat mensen er zonder probleem voor in de rij gaan staan. Ik kan niet anders doen dan beamen dat de burgers het wachten (bijna een uur in totaal) zeker waard waren. Heerlijke sappige burgers en perfecte zachte broodjes. Ondanks dat ze super gevuld zijn, kun je ze gewoon eten zonder dat alles er aan alle kanten uit loopt.

Vanaf het terras van het tegenovergelegen café Tante Emma konden we zien dat de rij constant aanwezig was. (Tante Emma kan ik trouwens aanraden om lekker in het zitje voor het open raam cocktails te drinken!).

Burgermeister Berlin Burgermeister burgerbar in toiletgebouw

Menu

Zoals je zult verwachten verkopen ze hier burgers. Je hebt ruime keuze en ook aan de vegetariërs is gedacht. Je zult misschien denken dat de prijzen hoog zullen zijn bij een tent die zo populair is als de Burgermeister in Berlijn, maar de meeste burgers kosten minder dan vijf euro. Naast burgers kun je hier ook een patatje bestellen, al dan niet afgetopt met kaas en bacon.

Menu Burgermeister Berlin Kreuzberg

Locatie: U1 Schlesisches Tor, Oberbaumstraße 8, Berlijn (station Bahnhof Schlesisches Tor)
Openingstijden: dagelijks van 11:00 tot 3:00, zaterdag tot 4:00

Zoals op veel plekken in Berlijn kun je hier niet pinnen!

Burgermeister is groeiende en opent op meerdere locaties, waaronder eentje bij de Berlijnse dierentuin en Kottbusser Tor.

Lees hier al mijn tips voor Berlijn

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close