Waar kun je op Curaçao lekker ontbijten?

Deel met vrienden en familie

Een goed begin is het halve werk, ook op Curaçao. De dag begin je met een heerlijk ontbijtje. Dat kan natuurlijk in je hotel, maar lekker op pad gaan en uitgebreid ontbijten kan ook echt een feestje zijn. En wij vertellen je waar je dat het beste kunt doen op Curaçao!

Curaçao ontbijt hotspots op een rij

Number Ten 

Number Ten is toch wel mijn favoriete ontbijtplekje op Curaçao. Niet alleen omdat de koffie en het eten heerlijk is, het ziet er ook nog eens uit om door een ringetje te halen. Er hangt een heerlijke, ontspannen sfeer en je zit op een prachtige plek. Het voormalige Landhuis Bloemhof staat vol met antieke meubels, die je het gevoel geven dat je door de tijd bent gereisd. Een beetje een combinatie van een chic Frans café en een tropisch landhuis.

Ontbijten number 10 willemstad
number 10 willemstad

 

Alsof dat nog niet genoeg is, is het landhuis omringd door een prachtige grote tuin, vol met heerlijke schaduwplekjes. Als je na het ontbijt nog een plekje over hebt, probeer dan ook een stukje van hun heerlijke taarten. Die je trouwens ook mee kan nemen, als je toch teveel hebt besteld!

koffie en taart bij hip koffietentje willemstad curacao
Ijskoffie met havermelk curacao

Bij Blauw

In het hippe Pietermaai loop je tussen de gekleurde huizen door zo naar het terras van Bij Blauw. Dit restaurant staat hoog op de lijst van Mijn favoriete restaurants op Curaçao. Ze serveren niet alleen heerlijk eten in de avond, maar ook ‘s ochtends tijdens het ontbijt kun je hier heel goed terecht.

Ontbijt Curaçao BijBlauw
ontbijten Curaçao

Als je niet kunt kiezen tussen de Egg Bennies, croissant of toch liever een kom yoghurt, dan hebben ze ook een heerlijk Bij Blauw Breakfast, waarbij je van alles wat krijgt. Naast een restaurant hebben ze bij Bij Blauw ook een kleine concept store en een boetiek hotel, waar je heerlijk kunt overnachten.

Hofi Cas Cora

Hofi Cas Cora is een Farm-to-Table restaurant (wat betekent dat ze zelf hun producten verbouwen) en dat kun je ook zien vanaf het prachtige landhuis, terwijl je geniet van je heerlijke haverkoffie. Je vindt op het terrein verschillende dieren, zoals pauwen, kippen, geitjes, paarden en ezeltjes. Daarnaast verbouwen ze dus allerlei groentes helemaal zelf.

Hofi Cas Cora
Hofi Cas Cora the market place

In het weekend kun je terecht bij het grote gebouw, met een prachtig overdekt terras. Reserveren is dan wel aan te raden, want Hofi Cas Cora is geliefd door zowel de toeristen als de eilandbewoners zelf. Doordeweeks kun je terecht bij hun zogenaamde Market Place, een kleiner gebouw, waar je ook producten kunt kopen. Je moet dan denken aan groentes die ze zelf verbouwen en bereiden (inleggen in zuur bijvoorbeeld), ecologische handscrub, etc. In de vriezer/koeling liggen heerlijke maaltijden om thuis af te maken, ideaal als je in een appartementje met keuken zit.

Hofi Cas Cora

Het kan de eerste keer even zoeken zijn, Google Maps geeft namelijk niet helemaal de goede locatie, maar als je een blokje omrijdt vind je het waarschijnlijk vrij snel.

Bliss the Berry

Op zoek naar een lekker ontbijtje op Mambo Beach? Dan moet je bij Bliss the Berry op de bovenste verdieping van Mambo Beach Blvd zijn. Tijdens het ontbijt kun je genieten van het prachtige uitzicht op de palmbomen en zee. Als je alleen naar de boulevard gaat en niet naar het strand, hoef je geen entree te betalen voor Mambo Beach.

koffie bliss the berry
smoothie bowl mambo boulevard

 

Naast koffie, croissants, taartjes en al het gebruikelijke dat je verwacht voor het ontbijt, kun je hier ook terecht voor een heerlijke smoothie bowl, die wordt geserveerd in een prachtige hartvormige kom. Helemaal top als je een keer gezond de dag wilt starten!

Koko’s

Lekker op het strand ontbijten? Dan moet je bij Koko’s wezen. Deze zit helemaal aan de zijkant bij Jan Thiel. Kun je zelfs even voor het ontbijt een frisse duik nemen!

Meer Curaçao!

Natuurlijk heeft Flying Foodie nog veel meer tips voor Curaçao. Ga je binnenkort op reis of wil je je gewoon lekker laten inspireren? Lees dan ook eens:

Ontbijten op Curaçao

Pin je favoriete tentjes zodat ook jij lekker kan ontbijten op Curaçao.

Tips om te ontbijten op Curaçao

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close