Kidsproof restaurants op Curaçao

Deel met vrienden en familie

Op zoek naar kidsproof restaurants op Curaçao? Wij hebben de leukste voor je op een rij gezet, waar je kinderen wat te doen of te zien hebben en waar je ook nog lekker kunt eten. De IPad of ander scherm kan er in nood altijd nog bijgepakt worden, maar bij deze restaurants heb je die waarschijnlijk niet nodig!

Kidsproof restaurants op Curaçao

Hofi Cas Cora

Hofi Cas Cora is al vaker voorbij gekomen op onze lijstjes, zoals onze post over waar je op Curaçao lekker kunt ontbijten en hippe koffietentjes op Curaçao. Niet zo gek, want het eten is hier echt heerlijk. Ook voor kinderen is er genoeg te doen, er is bijvoorbeeld veel ruimte om rond te rennen, zonder andere gasten tot last te zijn.

Hofi Cas Cora Curacao

Naast de tuin vind je er meerdere dieren zoals eenden, geiten, ezeltjes en paarden waar de kinderen naar kunnen kijken; een beetje zoals een kinderboerderij. Op het terrein staan vaak ook werktuigen. Iets wat mijn peuter echt fantastisch vind om te bekijken.

Hofi Cas Cora is goed te combineren met een bezoek aan Kindermuseum Curaçao

De Heeren @ Sea

De Heeren is al jaren een begrip op Curaçao. Hun ‘@ Sea’ filiaal vind je in het altijd gezellige Pietermaai, aan (de naam verraadt het al) de Caribische zee. Terwijl jullie genieten van de ondergaande zon, een lekkere drankje en prachtig uitzicht over zee, kunnen je kleintjes zich vermaken in het heerlijke speeltoestel in de hoek van het restaurant. Met een speelhuisje, schommel, brug, glijbaan en klimmuur is er genoeg te doen!

Het menu bevat veel dingen die de meeste kinderen welk lekker zullen vinden. Beetje het gemiddelde menu van een Nederlandse Bistro. Denk aan saté, schnitzels, biefstuk of een lekker gebakken visje.

Sol Food

Sol vind je helemaal in het topje van het eiland in het kleine plaatsje Westpunt. Het kleine restaurant ligt op loopafstand (wel berg op) van Playa Grandi, waar je kunt zwemmen met schildpadden op Curaçao.

Uitzicht Sol Food hotspot Westpunt Curacao

Door alleen al de brownies die ze hier serveren behoort dit restaurant tot mijn favoriete restaurants op Curaçao. Combineer dat met een heerlijke pizza, waarvan je zelf alle toppings mag kiezen, dan kun je je voorstellen dat dit een ontzettend kidsproof restaurant.

Lekkerste brownies van Curacao eet je bij Sol Food in Westpunt

In de brede gang, richting de toiletten ligt allemaal speelgoed en blokken, waar de kinderen mee kunnen spelen.

Landhuis Daniel

Landhuis Daniel vind je in het midden van Curaçao en je kunt hier terecht voor heerlijke pannenkoeken. Als er iets kidsproof is, is het natuurlijk wel een pannenkoek. Heerlijke grote pannenkoeken, zowel hartig als zoet! Onze kleine man gaat het liefste voor een pannenkoek met stroop en zelf ben ik helemaal fan van de versie met appel.

Naast de lekkere pannenkoeken hebben ze in de tuin ook een schommel, trampolines en staan er meerdere stepjes en fietsjes!

Number Ten 

Number Ten vind je in het Noord-Oosten van Willemstad. Het prachtige landhuis, omringd door een prachtige grote tuin, vol met heerlijke schaduwplekjes om lekker ontspannen, te brunchen en voor de kleintjes om te ontdekken.

number 10 curacao super kidsproof restaurant

Ook in de verschillende kamers van Number Ten is genoeg te zien. Bij de deur staat bijvoorbeeld al een beeld van een geit, die door onze peuter altijd vrolijk wordt begroet en bekeken.

taart bij number 10 curaçao

Ook Number Ten is goed te combineren met een bezoek aan Kindermuseum Curaçao

Chill

Uiteraard heb je op Curaçao ook kidsproof restaurants op het strand. Mijn favoriet is Chill op Mambo.

Het liefst strijk ik hier neer als de zon langzaam onder gaat. Ik positioneer mezelf in hun heerlijke chill stoelen aan de rand van het water, terwijl er ondertussen lekker in de branding gespeeld wordt. De zee bij Chill loop heel rustig af, is super kalm en je hebt goed overzicht. Naast Chill staan er allemaal schommels aan de rand van het strand.

Mijn favoriete restaurant op Curaçao

Na een Mai Tai of twee voor onszelf en een awa di lamunchi voor de kleine, bestel ik wat snacks van hun heerlijke grill. Tegen de tijd dat de zon goed onder is, pakken we de spullen bij elkaar en gaan we rozig en voldaan richting huis.

Naast eten wil je waarschijnlijk ook naar het strand, waarom ben je anders op Curaçao? Lees daarom ook zeker onze tips voor kidsproof stranden op Curaçao!

Disclaimer

Je vindt in dit artikel wat minder foto’s dan je gewend bent op Flying Foodie. Dit omdat we ervoor kiezen om geen herkenbare foto’s van kinderen te plaatsen zonder toestemming en zeker niet in badkleding. Je kunt je voorstellen dat de genoemde plekken niet voor niets kidsproof zijn en er dus vaak kindjes door de foto’s lopen!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close