Lekkere lokale restaurants op Curaçao

Deel met vrienden en familie

Op Curaçao kun je alle kanten op met eten, van super simpel tot ‘haute cuisine’ en in sommige restaurants zou je bijna denken dat je in Nederland bent. Gelukkig herinnert het tropische weer je er altijd aan dat je dat niet bent. Je kunt ook heel goed eten bij restaurants die de lokale keuken serveren, want zeg nou zelf, door te eten als een local leer je het land pas echt goed kennen. Wil je echt genieten van de Caribische Keuken op Curaçao, bezoek dan zeker eens één van de restaurants uit ons lijstje! 

Lokale restaurants op Curaçao

Jaanchi

Naar Jaanchi gaan in Westpunt is een bijzondere ervaring. Van de honderden vogeltjes die vrolijk kwetteren voor de open ramen in de bosjes en op de voederplankjes, tot de eindeloze curiosa overal in het restaurant. Je kijkt je ogen uit, in het volgens sommigen oudste restaurant van het eiland. Het zal je niet verbazen dat hier lokale gerechten geserveerd worden.

Wanneer je zit komt er een ontzettend lieve oudere man langs, ik vermoed Jaanchi zelf, die vol overgave het menu uitlegt. Je mag meerdere gerechten kiezen uit de Caribische keuken, waaronder leguaan en krijgt na het eten nog een toetje van het huis.

Lokaal eten op Curaçao bij Jaanchie

Je betaalt 20 dollar per bord en ik vind het persoonlijk eigenlijk te duur voor wat je krijgt, maar in combinatie met de hele ervaring wel een keer de moeite waard. Niet een restaurant waar ik de deur plat loop, maar wel eentje waar ik met erg veel plezier op terugkijk.

Mi Lucha Sta. Maria

Mi Lucha is een simpele ‘snek’ aan een drukke autoweg. Op het eerste gezicht niets bijzonders, toch is het hier bijna altijd wel druk. Geloof me, deze tent is een bezoekje waard. Ze verkopen er van alles, maar ik kan je de BBQ kip en het ijs aanraden. De kip komt wel met botten, dus als je dat helemaal niets vind, zou ik het niet bestellen.

lokaal restaurant curacao met gegrilde kip
lekker ijs curaçao

Het ijs is echt geweldig. Zeker de smaken pinda en kokos zijn aanraders. Het kokosijs is home-made, met echt kokoswater. Naast gigantisch lekker is het kokosijs ook lactosevrij.

Daniel Soda Fontain

Pastechi’s zijn een must-eat als je op Curaçao bent! Die van Daniel Soda Fountain hebben de beste korst van het eiland! Ze hebben vier smaken: kip, gehakt, tonijn en vegetarisch. Je vindt ze op “de weg naar Westkust”, tussen Grote Berg en Daniel. Perfect om af te halen en mee te nemen naar het strand.

@flyingfoodie.nl

Pastechi’s are a must eat when on Curaçao! The ones from Daniel Soda Fountain have the best crust of the island! They have four flavors. You find them on “de weg naar Westkust” between Grote Berg en Daniel. #curacao #beachvibes #musteat #musteatfood #curacaotiktok #curacaofood #foodies #pastechi #travelforfood

♬ Que Vuelvas – Carin Leon & Grupo Frontera

Ninie’s Johnny Cake

Je vindt dit kleine tentje op de Santa Rosaweg en als je aankomt en binnenstapt denk je misschien even: waar heeft Flying Foodie me nu heen gestuurd? Heb ik wel het juiste adres? Laat je niet misleiden door het ietwat ongezellige uiterlijk van deze zaak; bij Ninie’s Johnny Cake haal je de lekkerste Johnny Cakes van het eiland!

Lekkerste Johhny Cake van Curaçao

Ze hebben heel veel verschillende soorten vulling. Zelf ga ik graag voor de Stoba, maar een Keshi is natuurlijk altijd goed.

Plasa Biue

Plasa Biue ligt je in het midden van het oude centrum van Willemstad. Binnen vind je een overdekte markt, met houten banken en tafels en er zijn meerdere keukens en uitbaters te vinden. Je vindt hier van alles: kip, stoofpotjes, soepen, visgerechten. Loop dus zeker eerst even een rondje.

Wanneer je op zoek gaat naar de lokale keuken, word je standaard verwezen naar Plasa Biue. Je zult dus ook zeker niet de enige toerist zijn die op dit idee is gekomen. Je kunt hier alleen genieten van een Caribische lunch van 11:00 tot 15:00, en dat niet op zondag.

De Visserij

Bij De Visserij kun je terecht voor de lekkerste verse vis. Aan de balie kies je stukjes vis, garnalen en bijgerechten uit. Je krijgt een nummer mee en zodra het klaar is, wordt je eten naar je tafel gebracht. De tonijn is een ontzettende aanrader! 

Lekkerste vis op Curacao bij restaurant de visserij
Verse Vis curacao visserij

De Visserij is mega populair en wat mij betreft helemaal terecht. Geen zin om te lang te wachten? Zorg dat je er vlak voor openingstijd bent. Met de lunch is het vaak rustiger dan in de avond. 

Is dit je te druk, ga dan zeker een keer naar Purunchi. Dit kleine vissershuisje serveert mega verse en super lekkere vis.

Meer Curaçao tips

De kans is groot dat je op Curaçao meer wilt doen dan alleen genieten van de lokale Caribische keuken. Kijk ook eens naar:

Lekker lokaal eten op curaçao

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Hi Mariske! Je moet ook naar Cafetaria Libanesa gaan. Ze hebben een van de oudste brood bakerij op Curaçao. Het is een local favorite! Ze hebben 6 lokaties op het eiland. Hun specialiteit is “Pan Franses” sandwiches.

    1. Mariska Author says:

      Die heb ik helemaal gemist, bedankt voor de tip!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close