Travel Tag: Top 5 favoriete accommodaties

Deel met vrienden en familie

Simone van het super leuke blog Papertravels heeft mij getagd voor de Top 5 favoriete accommodaties tag! Tags gaan in de bloggers wereld rond om de bloggers beter te leren kennen, maar ik heb er nog nooit één gedaan. Ben benieuwd of jullie het leuk vinden om dit te lezen.

Net zoals Simone zelf, vond ik het veel moeilijker dan verwacht om de keuzes te maken! Wat een heerlijk luxe probleem is dat toch 😉 Ik heb ervoor gekozen om alleen hotels en B&B’s te kiezen en niet de verblijven die ik via Airbnb heb geboekt.

Villa Tokara – Willemstad – Curaçao

Dit was absoluut geen moeilijke keuze. Villa Tokara is ongetwijfeld een van de leukste, mooiste en relaxte plekken waar ik ooit heb mogen overnachten. Op het moment dat wij er verbleven waren er slechts twee kamers, wat je ook echt het gevoel van luxe geeft. Alles was hier perfect: de locatie, het zwembad, de eigenaren en het personeel, de inrichting van de kamers, de bedden, het warme water, de airco die altijd werkte en ga zo maar door.

Villa Tokara Hotel Curacao
Oké, ik bracht hier ook mijn huwelijksnacht door, dus helemaal onbevooroordeeld ben ik natuurlijk niet 😉

Sofitel So – Bangkok – Thailand

De hele reis hadden we ons goed aan ons budget gehouden, vaak zelfs nog eronder. We besloten dat we de vakantie wel konden afsluiten met een luxer hotel en we kozen dit keer voor het Sofitel So. In Azië kun je voor een redelijk betaalbaar bedrag (tussen de 100 en 200 euro) je even in een ongekende luxe dompelen. Een soort hemel op aarde. Ik kan er gewoon niets anders van maken. Heerlijke airco. Schone witte lakens. Een enorm groot en vooral heerlijk bed (misschien wel het lekkerste bed waar ik ooit in heb gelegen). En dat bad… dat was werkelijk nog mooier dan op de plaatjes! Wat een uitzicht! En verder een infinity pool, een ‘pillow menu’, betaalbare room service, een spa, etc. etc.
So Sofitel Bangkok view from the bath

3 Sisters Guesthouse – Chiang Mai – Thailand

Ik vind het moeilijk om met woorden te omschrijven wat er nou zo geweldig is aan deze accommodatie. Na een hectisch en zweterig verblijf in Bangkok, was dit een heerlijke verademing. Heerlijk rustig en sereen. Super lief personeel en heerlijk koele kamers. Altijd als ik terug denk aan dit verblijf, voel ik hoe lekker het was om met mijn blote voeten op de heerlijke koude vloer te stappen. In het bijbehorende restaurant kun je heerlijke broodjes tonijn eten met frietjes. De locatie was voor ons perfect: midden in de oude stad, weg van alle hectiek van het nieuwe Chiang Mai. Een prachtige tempel voor de deur en op zondag de beroemde Sunday Market. Zeker een aanrader als je in Chiang Mai bent.
10 redenen voor thailand
Dit was het uitzicht vanuit onze kamer, niet het hotel zelf 😉

Renaissance Resort – Oranjestad – Aruba

Eerlijk gezegd ben ik niet zo van de All-inn hotels. Door omstandigheden besloten we onze geplande vakantie naar Zanzibar niet te boeken, maar opzoek te gaan naar iets anders. Iets waar we snel even konden relaxen. Makkelijk en weinig gedoe. Mijn oog viel op het Renaissance Resort op Aruba. De reviews die ze kregen waren echt verbazingwekkend goed. En als pluspunt hadden ze twee hotels die bij het resort hoorden, waarvan er één alleen voor bezoekers boven de 18 is. Dat leek me wel wat: ik geen last van gillende kinderen en zij geen last van mij 😉

De kamers zelf waren niet zo bijzonder. Een beetje te ouderwets en Amerikaans naar mijn smaak, maar goed genoeg. Het eten was buitengewoon goed voor een all-inn hotel. Geen gaarbakken met een smaakloze hap, maar sushi en heerlijke burgers. Maar het aller-, aller-, allermooiste aan dit hotel (en de reden dat hij op deze lijst is gekomen), is het privé eiland dat erbij hoort.

Meerdere keren per dag kon je vanuit de lobby(!) van het hotel een speedboot nemen, die je op hoge snelheid naar het privé eiland bracht. Daar aangekomen kon je heerlijk relaxen tussen de flamingo’s! Geen grapje!
Flamingo Beach Aruba

Sri Indra Hotel – Lopburi – Thailand

De eerste keer dat ik naar Thailand ging, verbleef ik al in dit hotel. Het hotel zelf is niets bijzonders. De locatie ligt lekker dichtbij het treinstation van Lopburi, de supermarkt en de nightmarket. De prijzen zijn werkelijk spot goedkoop. Maar wat deze locatie uniek maakt, zie je wanneer je de gordijnen van je raam open doet:

favoriete slaapplaats Lopburi Thailand
Dit waren ze dan! Mijn Top 5 favoriete accommodaties. Eén die er niet in staat, maar wel een vermelding waard is, is een prachtige kampeerplek in het Amboseli National Park in Kenia. Hier heb ik fantastisch gekampeerd met uitzicht op de Kilimanjaro. Een uitzicht om nooit meer te vergeten. Helaas ben ik wel vergeten hoe de kampeerplek heet en waar hij precies ligt 😉

Zouden jullie het leuk vinden om vaker van dit soort tags te lezen? Laat het weten in de comments hieronder!

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Simone | Paper Travels says:

    Jaaa! Daar is ie dan! En o die locatie in Curacao lijkt me ook geweldig, maar ja net al geboekt voor een ander appartement dus dat moet dan maar de volgende keer he.. Haha… Leuk om te lezen en wat een fijne plekjes ook!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close