Wat te doen op Curaçao als het regent

Deel met vrienden en familie

Wat te doen op Curaçao als het regent? Tja, als je naar een tropisch eiland gaat, denk je vooral aan zon, zee en strand. Op Curaçao is het bijna altijd mooi weer. Toch kun je net de pech hebben dat het tijdens jouw vakantie één of zelfs meer dagen regent. Behoorlijk balen! Anders dan als je gaat kamperen in Frankrijk, heb je voor een reis naar de caribbean je koffer niet volgestopt met bordspellen. Gelukkig hebben we bij Flying Foodie genoeg tips om een dagje regen op Curaçao te overleven, meerdere dagen zelfs. Toch hoop ik stiekem dat je de tips niet nodig hebt!

Wat te doen op Curaçao als het regent

Winkelen

Je gaat natuurlijk niet naar Curaçao om te winkelen, daarvoor kun je veel beter een trip naar Bangkok of Parijs boeken. Maar als het regent op Curaçao, dan kun je jezelf er toch wel een paar uur mee vermaken. Middenin Willemstad vind je de Renaissance Mall & Rif Fort. Niet spectaculair groot, maar wel een leuke plek om te bezoeken met verschillende winkels. Ook vind je op Curaçao de Sambil Mall. Die is wat groter en wat meer een typische mall.

Bioscoop

Een filmpje pakken met regen is natuurlijk ideaal. Je waant je een paar uur in een andere wereld en hopelijk als je buitenkomt schijnt de zon gewoon weer. Alle bockbusters zijn gewoon te zien op het eiland, met Nederlandse ondertitels. Je vindt bioscopen onder andere in de Sambil mall, het Rif Fort en bij het Waaigat.

Curaçao als het regent

Naar de supermarkt

Wie is er nou niet gek om op vakantie naar de supermarkt te gaan? Mij maak je er ontzettend gelukkig mee. Je kunt op Curaçao voor verschillende ervaringen gaan: kies een kleine lokale supermarkt of ga naar de Van Tweel, wat gewoon een soort Appie is (kijk hier voor een preview!). Het allerleukste vind ik de Mangusta Hypermarket. Die is enorm groot en je kijkt je ogen uit. Vergeet niet om de prijs te checken, voordat je het in je mandje stopt. Prijzen kunnen voor Nederlandse begrippen bizar hoog liggen en voorkom zo dat je per ongeluk heel veel geld uitgeeft.

Laat je masseren (naar de spa)

Een regenachtige dag op Curaçao is het perfecte excuus om jezelf eens extra in de watten te laten leggen. Fijne overdekte spa’s zijn bijvoorbeeld:

Bezoek de Blue Curaçao fabriek

Redelijk onbekend, maar je kunt gewoon naar de Blue Curaçao fabriek zonder tour en zonder van tevoren te reserveren. Perfect dus als het onverwachts regenachtig blijkt te zijn!

Kids: Eden Paradise

Met kleine kinderen kan het extra lastig zijn als het regent: hoe ga je ze vermaken? Vaak nog te klein voor de bovengenoemde activiteiten. Bij Eden Shoppers’ Paradise (minder fancy dan het klinkt) vind je Eden Paradise; een zoet pastelkleurig indoor speelparadijs voor de kleintjes. Een soort mini Monkey Town. Sokjes zijn verplicht, dus vergeet die niet in te pakken, en anders kun je ze altijd daar nog kopen. Op hetzelfde terrein vind je ook een Baskin Robbins! Voor die kleintjes hoeft de zon echt niet te schijnen om gelukkig te worden van een ijsje.

Curaçao regen

Bezoek een museum

Er zijn op Curaçao behoorlijk wat musea te vinden waar je, naast schuilen voor de regen, ook nog wat cultuur en geschiedenis mee kunt krijgen. Een win-win situatie dus! Een aantal voorbeelden:

Lekker uiteten

Lekker eten is altijd een goed idee. Veel restaurants op het eiland hebben een overdekt stukje of je kunt helemaal binnen zitten. Tips waar je heen kunt? Kijk dan eens bij Hotspots Westpunt Curaçao en Mijn favoriete restaurants op Curaçao. Je kunt natuurlijk ook heel leuk en gezellig in een hip koffietentje gaan zitten.

Bowlen

Bowlen is ook prima te doen als het regent. Je vindt op Curaçao een handje vol overdekte banen, waar je lekker los kunt gaan. Mij niet bellen voor dit uitje trouwens, ik heb echt een gruwelijke hekel aan bowlen. Ik ga dan nog liever door de regen lopen.

Meer Curaçao

Ga je binnenkort op reis of wil je je gewoon lekker laten inspireren? Onderstaande tips doen het natuurlijk extra goed bij mooi weer, iets dat het op Curaçao meestal gewoon is!

Wat te doen op Curaçao als het regent

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close