Stranden van West Curaçao

Deel met vrienden en familie

De stranden van West Curaçao behoren misschien wel tot de mooiste van het eiland. Perfect voor iedereen die gek is op mooie, witte stranden, maar het massale en drukke van Mambo Beach en Jan Thiel liever links laat liggen.

Stranden van West Curaçao

Het westen van Curaçao wordt ook wel Bandabou of Band’abou genoemd. Het strekt van Westpunt tot ongeveer Grote Berg. De naam betekent letterlijk ‘de benedenkant’, wat grappig is, want als je op de kaart af gaat, zou je dit juist de bovenkant van het eiland noemen.

We gaan met de stranden van Bandabou van boven naar beneden.

Playa Kalki

Helemaal bovenaan, beginnen we meteen goed met Playa Kalki. Het strand is witter dan wit en de zee kan bijna niet blauwer. Echt een paradijs. Het strand is niet super breed, dus je ligt altijd met je bedje vooraan en is het niet zo massaal. Naast boven water, kun je hier ook onderwater veel zien. Je kunt gewoon zo het water inlopen en beginnen met snorkelen, of bij het kleine piertje de zee in gaan.

Er is geen restaurant aan het strand, maar bij de duikschool kun je wel een kleine snack kopen, zoals een doosje met Pringles. Wil je hier dus lekker lang verblijven, neem dan zeker wat te eten en drinken mee!

Playa Kalki Strand west curacao
Playa Kalki

 

Playa Kalki

Het zachte zand, weinig stenen of gebroken koraal en het rustig aflopende water maken dit strand ook uitermate geschikt voor de kleine strandliefhebbers. Op zoek naar meer kidsproofstranden op het eiland? Lees dan ook eens: Kidsproof stranden Curaçao

Entree: gratis
Bedjes: 7,50 NFL

Playa Grandi

Bij Playa Grandi moet je wezen als je wilt zwemmen met schildpadden, het is hier namelijk altijd prijs. We schreven daar eerder al een artikel over.

Playa Grandi Curacao
vissers playa grandi

 

Playa Piskado

Naast Playa Grandi staat dit strand ook bekend als Playa Piskado of het Vissersstrandje. Het strand zelf is weinig bijzonder, geen zacht strand, maar vooral kiezels en koraal. Er is weinig schaduw en naar mijn mening niet echt een strand waar je lang met plezier zal verblijven. Lekker zwemmen dus en door naar een ander strand. Playa Grandi ligt heel dicht bij het mooiere Playa Kalki, dus het is heel goed met elkaar te combineren!

Entree: gratis
Bedjes: 10,00 NFL
Extra’s: Zwemmen met schildpadden!

Playa Forti

Vlak bij Playa Grandi vind je Playa Forti. Het strand wordt gekenmerkt door zijn vrolijk gekleurde trap, die eruit ziet alsof je er ansichtkaarten van moet laten drukken. Er liggen vaak vissersbootjes in zee te dobberen. Het strand is hier niet iconisch wit en er liggen nogal wat kiezels. Niet ideaal om te liggen met je handdoekje, maar wel mooi om even van het uitzicht te genieten. Bovenaan de klif vind je ook een paar restaurants, waar je kunt genieten van het uitzicht, onder het genot van een drankje (en hapje).

Playa Forti
Playa Forti Curacao

Er wordt hier ook van de klif gesprongen, maar let op, er zijn al meerdere ongelukken gebeurd. Dus wellicht kun je beter doorrijden naar Grote Knip.

Entree: gratis
Extra’s: vrolijk gekleurde trap

Grote Knip

Grote Knip is, zoals de naam al doet vermoeden, een groot strand, zeker voor Curaçao. Vanaf de hoger gelegen parkeerplaats heb je een prachtig uitzicht over de baai. Het is zo mooi, dat het bijna nept lijkt. Je moet om het strand te betreden een trap af, van ongeveer 1,5 verdieping hoog. Niet heel pittig dus, maar hou er rekening mee.

Grote Knip is populair en niet alleen in het weekend. Om half 9 waren wij de eerste, maar al snel stroomde het vol en waren bijna alle bedjes met parasols bezet.

Grote knip west curacao
Strand grote knip
Grote knip strand

Wanneer je van het zachte witte zand de zee in loopt, staat het water in een paar stappen al tot je kruis. Dus heerlijk om in te zwemmen. De stroming in de branding is voor de allerkleinsten een beetje sterk.

Aan het einde van het strand kun je de klif oplopen en als je durft, zo het water in springen. Let wel op dat je niet op een snorkelaar springt, want naast de rosten kun je ook veel vissen zien.

Het strand zelf heeft weinig faciliteiten, maar er is wel een wc (kost een gulden) en een snackbar. Regelmatig staat er bovenaan een foodtruck, waar je smoothies en pasteitjes kunt kopen. Ze houden nogal van zoet, dus vraag zonder suiker als je daar niet van bent.

Entree: gratis
Bedjes: 7,50 NFL

Kleine Knip

Kleine knip is, zoals de naam al doet vermoeden, het kleine zusje van Grote Knip. Ze liggen dan ook ontzettend dicht bij elkaar.  Er zijn nog minder voorzieningen dan op Grote Knip. Er is wel een soort van eettentje, maar die hebben wij nog nooit open gezien. Soms is er een foodtruck, maar niet altijd. Lekker je eigen koelbox meenemen dus.

Kleine Knip Curacao
Kleine knip

Het water is ook hier weer bizar helder en prachtig blauw. Er liggen wel flink wat stenen op het strand. Het is hier kleiner en vaak ook rustiger, de meeste mensen rijden door naar Grote Knip. In de weekenden kan het wel druk worden, maar dat is eigenlijk op elk strand op Curaçao wel het geval.

Entree: gratis
Bedjes: 7,50 NFL

Playa Jeremi

Val ik in herhaling als ik zeg dat het strand prachtig is en de zee blauwer dan blauw? Toch is het zo! Het strand is een beetje kiezelig en er zijn geen voorzieningen. Het zal je niet verbazen dat dit strand niet tot het populairste behoort van het eiland. Dat heeft ook zijn voordelen, het is hier vaak heerlijk rustig.

Playa Jeremi rustig strand curacao banda bou

Entree: gratis
Bedjes: 7,50 NFL

Playa Lagun

Playa Lagun is samen met Playa Kalki bij mij favoriet. Het is klein, knus en je vindt er een leuke mix van locals en verschillende toeristen. De prachtige baai is omringd door hoge rotsen en op het strand lopen kippen vrolijk rond. Je kunt hier ook echt fantastisch snorkelen.

Er zijn weinig voorzieningen, behalve een restaurant bovenop de klif. Het is dus slim om zelf wat eten en drinken mee te nemen. Er is wel een toilet aanwezig beneden op het strand.

Playa Lagun Curacao kindvriendelijk strand
restaurant Playa Lagun

Toegang en parkeren is bij dit strand gratis, voor bedjes betaal je 7,50 NFL en voor een stoel 3,50 NFL. Bomen zorgen voor aangename plekjes in de schaduw. Elke dag komen rond 12:00 uur vissers met hun vangst binnen.

Entree: gratis
Bedjes: 7,50 NFL

Playa Cas Abou

Cas Abou is volgens sommigen het mooiste strand van Curaçao, ik weet niet of ik het daar 100% mee eens ben, maar het komt zeker in de top 3 te staan. Het strand doet denken aan Grote Knip: het is ook prachtig mooi breed en lang, maar is veel makkelijker te bereiken vanaf Willemstad.

playa cas abou
palmbomen blauwe lucht

Aan de zijkanten van het strand vind je wat meer kiezels en koraal bij het betreden van het strand, maar als je een beetje rechts van het midden gaat, is er vooral zand.

Op Cas Abou is een restaurantje waar je drinken, snacks en broodjes kunt kopen. Ook zit er een duikschool.

Toegang gaat hier niet, zoals bij de andere stranden, per persoon maar per auto. Dit kost 10 NFL voor een auto met max 4 personen. Ben je met meer, betaal je 2,50 toeslag per persoon.

Entree: 10,00 NFL per auto (op zon- en feestdagen 12,50)
Bedjes: 5,00 NFL

Playa Porto Marie

Playa Porto Marie is een flink strand. Net iets groter misschien dan Grote knip, maar wel minder breed. Midden in de zee ligt een platform waar je heen kunt zwemmen en weer vanaf kunt springen. Of je gaat er lekker op liggen zonnen, dat doen er ook veel, maar deed mij een beetje denken aan zeeleeuwen die in de zon liggen :p.

Playa Porto Marie staat er ook om bekend dat je hier kunt zwemmen met uberschattige varkentjes. Alleen die schattige, kleine, Instafabulous beestjes zijn inmiddels behoorlijk grote biggen geworden. Nog steeds leuk, maar misschien wel goed om van tevoren je beeld aan te passen. Wat wel Instafabulous is, is het uitzicht over het strand vanaf het parkeerterrein of de kleine uitkijktoren.

playa porto marie
frituur op playa porte marie
Strand porto marie varkens

Alles wat je nodig hebt, is aanwezig op dit strand. Strandbedjes, parasol, toiletten en zelfs douches. Er is een grote strandtent aanwezig, waar je prima kunt eten en drinken, maar je moet wel denken aan frituur, zoals burgers, frietjes, frikandellen en ijsjes. Bij de duikschool kun je naast duiken ook je snorkeluitrusting huren. Je moet voor dit strand wel entree betalen, maar de kosten vallen mee: 5 NFL voor iedereen boven de 4 jaar en als je alleen naar de strandtent gaat, is het gratis.

Je kunt hier leuk snorkelen. In het water links van de pier vind je op een klein stukje zwemmen een soort van potten in het water, hier groeit koraal in en op, en verstoppen zich visjes.

Entree: 5 NFL (vanaf 4 jaar)
Bedjes: 6 NFL
Extra’s: Varkens bij en soms op het strand, gratis wifi

Coral Estate Beach / Karakter Beach Club

Coral Beach, Karakter Beach of Koraal liggen op het Coral Estate; een prachtige villawijk/resort. Als je van bovenaf aan komt, lijkt het wel alsof je in een sprookje stapt. Het water is zoooo blauw! Het is niet echt een zandstrand waarbij je zo de zee in loopt, maar meer een soort kade met een trap waarmee je makkelijk het water in kunt.

Er is genoeg schaduw onder de verschillende palmbomen, palapa’s en overdekkingen. Naast bedjes vind je er ook strandstoelen, zitzakken en schommels om heerlijk op te loungen.

Karakter beachclub

Je betaalt hier geen entree en ook de bedjes zijn gratis. Dat zijn we nog niet eerder tegengekomen op het eiland, maar er wordt wel verwacht dat je eten en drinken bestelt. Zelf heb ik daar nooit zo’n probleem mee.

Heb je een kindje mee, dan zijn waterschoentjes echt een must. De laatste treden van de trap naar de zee zijn glad en die kleintjes kunnen in hun enthousiasme lelijk vallen.

Entree: gratis
Bedjes: gratis, maar wordt wel verwacht dat je eten en drinken bestelt
Extra’s: Gratis Wifi, laat je masseren met uitzicht op de zee!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close