Zwemmen met schildpadden op Curaçao

Zwemmen met schildpadden, dat is toch fantastisch? Het kan op Curacao ook nog eens heel gemakkelijk.

Deel met vrienden en familie

Voor veel mensen een wens en op Curacao kan het ook gewoon: zwemmen met schildpadden! Wij helpen je met waar je moet zijn, hoe laat je het beste kunt gaan en hoeveel het kost.

Zwemmen met schildpadden op Curaçao

Op Curaçao kun je op verschillende plekken een schildpad tegenkomen, bijvoorbeeld op bekende stranden, zoals:

  • Klein Curaçao
  • Playa Lagun
  • Grote Knip
  • en Kleine Knip

Maar op die plekken moet je wat geluk hebben. Wil je echt zeker schildpadden zien, dan moet je naar Playa Grandi oftewel Playa Piskado. Daar maken, onder een klein afdakje, de vissers hun vangst schoon en gooien de resten in de zee. Laten de schildpadden dat nou heel lekker vinden! De schildpadden zijn de dé reden om naar dit strand te komen, maar het is ook leuk om de vissers bezig te zien en de vogels te zien vechten om het afval van de vissers! Het strand zelf is niet heel mooi, met veel dood koraal.

Playa Grandi Curacao
Playa Piskado

Playa Grandi of Playa Piskado?

Moet je nou bij Grandi of Piskado zijn voor de schildpadden? Het antwoord is simpel: het maakt niet uit, het is hetzelfde strand. Playa Grandi (groot) wordt wel eens verward met Grote Knip, maar hoewel dat strand wel in dezelfde richting ligt, is het echt een ander strand.

Hoe kom je bij Playa Grandi?

Playa Grandi ligt superdicht bij Westpunt, dus mocht je daar overnachten, dan is er een grote kans dat je er lopend heen kunt. Voor de rest heb je toch echt een huurauto nodig, net zoals eigenlijk overal op Curaçao. Voer Playa Grandi in op je navigatie en het komt helemaal goed. 

Schildpad playa Grandi

Is zwemmen met schildpadden gevaarlijk?

Nee, maar hou natuurlijk altijd in gedachten dat het wilde dieren zijn en respecteer dus hun ruimte. Ze zijn dan niet gevaarlijk voor jou, maar jij kunt wel gevaarlijk zijn voor de schildpadden. Van een (paar) meter afstand kun je ze ook prima zien en zoals mijn moeder altijd al zei: kijken doe je met je ogen. Raak ze niet aan, want dat vinden ze niet fijn en dat kan schadelijk zijn voor ze.

Smeer ook geen dikke lagen zonnebrand! Schildpadden kunnen niet goed tegen de stofjes en chemicaliën die in de meeste zonnebrand zit; ze kunnen er ziek van worden. Matig het gebruik dus en smeer je niet in vlak voor je gaat zwemmen in de buurt van de schildpadden.

Mocht je het trouwens toch nog een beetje spannend vinden, de schildpadden zijn ook heel goed zichtbaar vanaf de kant en de pier. De foto’s bij dit artikel zijn ook allemaal bovenwater gemaakt!

Schildpadden kijken Curacao
kinderen zwemmen met schildpadden Curacao

Toegang en de prijs van bedjes

Bij Playa Grandi geldt geen toegangsprijs voor het strand en ook niet voor het zwemmen met de schildpadden. De prijs van de bedjes varieert nogal; ze willen natuurlijk ook wat verdienen. Het is aan jou of je daaraan meewerkt en hoeveel zin je hebt om af te dingen. Hou in gedachten dat gemiddeld gezien een strandbedje op Curaçao 7 tot 8 Gulden kost.

Wat is de beste tijd om te zwemmen met schildpadden?

Op Playa Grandi is het 95% van de tijd prijs. Op veel sites lees je dat rond 12:00 uur de vissers hun visafval in de zee gooien en dat je dan de meeste kans op schildpadden hebt. Wij zijn zelf twee keer aan het einde van de middag wezen kijken en ook dan zijn er vissers druk in de weer. Je zit dus vaak wel goed, maar de kans is groot dat het rond 12:00 uur wel wat drukker is.

Zwemmen met schildpadden op curaçao

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close