Chiang Mai Street Photography workshop

Deel met vrienden en familie

De Chiang Mai Street Photography workshop die ik gevolgd heb, is een unieke manier om de stad te beleven. In een stad waar zoveel gebeurt is het ontzettend spannend om de dagelijkse bezigheden vast te leggen.


Chiang Mai street photography school scooter
Zwart wit scooter langs de markt chiang mai

Airbnb Experience

Via Airbnb kun je tegenwoordig niet alleen een verblijfplaats regelen, maar ook ervaringen (‘experiences’). Sommigen zijn weinig bijzonder en kun je ook makkelijk regelen zonder Airbnb (denk aan massages, een gewone toer de berg op en kookcursussen). De Chiang Mai Street Photography workshop van Marco sprong er echter voor ons uit en we besloten het gewoon te boeken; je kunt het altijd een keer proberen, zeker voor 15 euro per persoon. Het was voor mij de eerste keer dat ik een exerience via Airbnb boekte.

Chiang Mai street photography bellen
Chiang Mai street photography sleeping
Oma die aan het koken is in Chiang Mai

De street photography workshop

Op het afgesproken tijdstip troffen we Marco in Akha Ama Coffee (waar ze ontzettend goede koffie hebben, misschien wel de beste van Chiang Mai). We bespreken eerst de basis van het fotograferen, de instellingen van je camera en hoe je het beste street photography foto’s kan maken (in zwart/wit en “from the hip”). Het groepje van de workshop is altijd maar maximaal vijf personen, dus je krijgt genoeg persoonlijke aandacht en al je vragen kun je stellen aan.

Vervolgens vertrokken we naar een markt en kon het fotograferen beginnen. Uiteraard kwamen we erachter dat het makkelijker gezegd, dan gedaan was. Gelukkig helpt Marco je regelmatig met de instellingen van je camera.

street photography cooking in black white
Bored people of Chiang Mai
Chiang Mai Street Photography walking

Na heel wat foto’s gemaakt te hebben, waar heel veel over- of onderbelicht waren, zijn de foto’s die je in deze post voorbij ziet komen degene die ik best gelukt vond. Tijdens de workshop probeerde ik te focussen op mensen die verveeld of vermoeid waren. Een paar van die foto’s zijn best gelukt, al zeg ik het zelf.

Chiang Mai Street Photography markt Chiang Mai Street Photography baby en oma

Conclusie van de workshop: ontzettend leuk en er valt nog genoeg te leren en vooral te oefenen. Het heeft mij geïnspireerd om op reis ook op een andere manier te fotograferen.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close