De Chatuchak weekend market bezoeken in Bangkok

Deel met vrienden en familie

De Chatuchak weekend market in Bangkok is een walhalla voor de shopaholics. Deze gigantische (maar dan ook echt gigantische) markt vindt elk weekend plaats in Bangkok en is perfect om rond te struinen, op zoek naar souvenirs, of om je buikje rond te eten. ‘Shop till you drop’ zou hier nog wel eens werkelijkheid kunnen worden. Ik leg jullie uit waarom je er heen wilt en hoe je er kunt komen!

Lees helemaal tot het eind voor een ‘geheime local tip’.

De markt is de grootste weekend markt van Bangkok, Thailand en waarschijnlijk zelfs heel Azië. Je kunt je hier dan ook makkelijk een halve dag vermaken. Alleen even kijken, maar niet zo van het shoppen? Ook dan is de markt zeker de moeite waard; het is een hele beleving en je kunt er ook heel goed eten. De Chatuchak markt is makkelijk zonder tour te bezoeken, dus je bepaalt zelf hoe lang je blijft.

chatuchak weekend market open lucht

Navigeren door de markt

Hoe en waar begin je? Zelf ben ik nogal van het chaotisch rond slenteren en zie ik wel wat er op mijn pad komt, maar er zit wel degelijk structuur in de opbouw van de markt. Je kunt zelf een kaart kopen, maar de vraag is natuurlijk hoe up-to-date deze nog is tegen de tijd dat jij op de markt bent.

Dit is grofweg de indeling van de markt:

 • Kleding en accessoires (hallen 2-6, 10-26)
 • Handwerk (hallen 8-11)
 • Keramiek (hallen 11, 13, 15, 17, 19, 25)
 • Meubilair en woondecoratie (hallen 1, 3, 4, 7, 8)
 • Eten en drinken (hallen 2, 3, 4, 23, 24, 26, 27)
 • Planten- en tuingereedschap (hallen 3, 4)
 • Kunst en galerij (hal 7)
 • Huisdieren en accessoires voor huisdieren (hallen 8, 9, 11, 13)
 • Boeken (hallen 1, 27)
 • Antiek en verzamelobjecten (hallen 1, 26)
 • Diversen en gebruikte kleding (hallen 2, 3, 4, 5, 6, 22, 25, 26)

chatuchak weekend markt eten winkelen
chatuchak weekend markt eten

Hoe kom je bij de Chatuchak weekend market?

Meerdere wegen leiden natuurlijk naar Rome, of in dit geval naar de Chatuchak weekend market. Neem een taxi (Grab of Uber werken goed!). Een Tuktuk is natuurlijk ook goed te doen, maar reken er wel op dat je de hoofdprijs betaalt naar de markt toe. Ben je alleen en durf je het aan, dan kun je ook heel goedkoop gebruik maken van de scooter taxi.

Lees hier meer over vervoer in Bangkok

Zelf reis ik het liefst met de BTS (halte Mo Chit) of met de Metro (halte Chatuchak Park), dan hoef je namelijk niet te onderhandelen en heb je geen last van het drukke verkeer waar Bangkok bekend om staat.

Extra tips

 • Zorg dat je genoeg drinkt, voor je het weet loop je uren in de hitte (het blijft Bangkok!) en het laatste van je wilt is uitdrogen.
 • De beste tijd om de markt te bezoeken is rond 10:00 uur, dan gaan de meeste stalletjes net open. Thai zijn nogal bijgelovig en willen nog wel eens geloven dat de eerste verkoop van de dag geluk brengt. Meer kans op een koopje dus! Daarnaast is het minder druk rond die tijd en net even iets minder warm.
 • Neem cash mee. Er zijn ATM’s op de markt, maar die kunnen erg druk worden en soms zijn ze leeg/stuk. Zonde van je tijd!
 • Gouden tip: Zie je iets leuks bij een stal? Koop het dan direct! Dikke kans dat je het stalletje niet meer, of pas na heel lang zoeken, terug vindt.

Local tip!

Deze tip kreeg ik van een local en hij is fantastisch. Geen weekend als jij er bent? Wees dan gerust, op donderdag- en vrijdagavond is er ook een ontzettend leuke markt! Net naast de hallen van de weekend market vind je de JJ Green Market. Het is een stuk minder toeristisch en je zult er dus ook vooral Thai treffen. Misschien vind ik deze markt nog wel leuker. Je vindt er veel handgemaakte producten en ook een grote selectie vintage. In deze vlog zie je een aantal beelden van de markt.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close