De leukste shopping malls in Bangkok

Deel met vrienden en familie

De leukste shopping malls in Bangkok zijn er niet alleen voor echte shopaholics en fashionista’s. In Azië en zeker ook Bangkok speelt het hele sociale leven zich af in en rondom malls. Kiezen kan moeilijk zijn, maar dit zijn wat ons betreft de leukste van de stad. Kijk je ogen uit bij malls die onze verbeelding te boven gaan.

Winkelen voelt misschien niet direct als een culturele ervaring, maar in Bangkok is het zeker onderdeel van de Thaise cultuur. In Bangkok, en eigenlijk op veel plekken in Thailand en Azië, zijn ze helemaal gek van malls. Je ziet deze malls na werktijd en op feestdagen dan ook vol stromen. Blozende pubers die op date gaan, socialites die in hun mooiste kleding aan het shoppen zijn bij de luxe stores, gillende schoolmeisjes die de aandacht proberen te krijgen van optredende artiesten, maar ook volledige gezinnen die met oma ergens wat gaan eten. Wij zijn er in ieder geval gek op en hebben voor jullie een aantal malls bezocht.

De leukste shopping malls in Bangkok

Siam Paragon

Siam Paragon Bangkok
Buitenkant Siam Paragon Bangkok
Laat ik er geen doekjes om winden: Siam Paragon is bij mij absoluut favoriet. Niet eens alleen vanwege de leuke mix van winkels (van high end, ketens tot de fantastische Paragon departement store aan toe), maar ook alles er omheen. Vooral het eten! Als foodie kun je hier je hart ophalen, op verschillende verdiepingen vind je bizar veel restaurants.

In de kelder vind je een heerlijke food court en verschillende kleine restaurantjes. Ideaal ook als je wel streetfood wilt proberen, maar het nog niet helemaal aandurft om dit op straat te doen. Neem zeker een curry broodje bij BreadTalk. Loop ook zeker eens door de (luxe) supermarkt. Even klaar met eten en winkelen? In de kelder vind je Bangkok Sealife (een aquarium) en in de top een bioscoop. Had ik al verteld dat ik graag naar de film ga op vakantie? De bioscopen zijn ruim en meestal vrij leeg, je kunt er ontzettend luxe stoelen kiezen voor een betaalbare prijs en de films zijn vrijwel altijd in het Engels (OV, original version). De Thaise ondertitels leer je snel negeren.

Regelmatig zijn er exposities, bekende artiesten, productpromoties en dansvoorstellingen in en rond deze mall te vinden. Deze mall ligt middenin de wijk Siam en je loop dan ook makkelijk over naar andere malls zoals bijvoorbeeld het Siam Center bijvoorbeeld

BTS station: Siam

MBK

MBK Bangkok vernieuwd
De MBK mall is heerlijk low-key, je krijgt hier meer een markt gevoel dan dat van een luxe mall. Je vindt hier dan ook geen of weinig merkwinkels of -ketens. Daarmee is deze mall een stuk goedkoper dan de overige malls en je kunt er goed souvenirs, goedkope kleding en telefoonaccessoires kopen; ik denk dat er wel miljoenen telefoonhoesjes te vinden zijn. Heerlijk chaotisch en als je iets vindt dat je wilt kopen, kun je het maar beter direct doen, want de kans is groot dat je verdwaald raakt als je de winkel terug probeert te vinden.

Vroeger kwam je hier zeker ook voor de foodcourt, maar om eerlijk te zijn is die inmiddels niet meer wat het geweest is. Wat wel helemaal vernieuwd is en zeker ook de moeite waard is, is de arcade: Hero City Game Center. Die vind je op de 7e verdieping.

BTS station: National Stadium of Siam met een klein stukje lopen

Central World

Rustiger en minder chaotisch dan de overige malls op deze lijst; ben je snel overprikkeld, kies dan voor deze mall. Het heeft grotere restaurants en het is er vaak niet te druk. In deze mall vind je ook de Red Sky Bar op de 55e verdieping van het Centara Grand Hotel. Een prachtige plek om rond zonsondergang te genieten van een cocktail en een adembenemend uitzicht over de stad. Central World heeft wat mij betreft één van de fijnere bioscopen in het Siam District.

In deze vlog zie je vanaf 0:51 een klein stukje van Central World en de omgeving.

BTS station: Siam of Chit Lom

ICONSIAM

Icon Siam leukste mall bangkok
Kunst Icon Siam Bangkok
restaurants Icon Siam bangkok
Woorden te kort om te beschrijven hoe mooi, hoe gigantisch en hoe ‘over-the-top’ deze mall is. Het heeft zijn eigen indoor floating market (ja, met water en boten!!!) waar je streetfood kunt eten, een kunstgalerij tussen de winkels in, de meest prachtige gedecoreerde restaurants. Er staan draken bij de roltrappen die niet zouden mistaan in een tempel en er vinden regelmatig optredens en dansvoorstellingen plaats. Oh ja, er is een enorme bioscoop, een lichtgevende waterval en nog zoveel meer! Kortom, je kijkt je ogen uit.

Het 525.000 m2 tellende winkelgebied bestaat uit een combinatie van super high-end (leuk om te kijken, want prachtig ingericht), maar ook gewoon de meer standaard, betaalbare winkels, zoals Zara, Nike, H&M, etc.. Alles zien is eigenlijk onmogelijk in één bezoek.

Deze iconische mall bevindt zich niet (in tegenstelling tot zijn naam doet vermoeden) in het Siam District, maar aan de andere kant van de Chao Phraya rivier. Er gaan meerdere gratis shuttle bootjes vanaf verschillende plekken de rivier over, opstappen kan onder andere bij het Saphan Taksin station.

BTS station: Saphan Taksin + shuttle boot

theCOMMONS

The Commons Mall Bangkok

Churros BKK Commons

theCOMMONS heeft een ereplekje op deze lijst. Voor de winkels hoef je hier namelijk niet echt te zijn, erg groot is de mall ook niet. Nee, je komt hier voor de gezellige vibe en de eettentjes. In de kelder vind je hier een soort foodhallen concept voor leuke tentjes. Super gezellig en ook nog eens ontzettend lekker eten en drinken.

BTS station: Phrom Phong of Thong Lo + een flink stuk lopen, dus wellicht is een (scooter)taxi of tuktuk handiger!

 

Dit was ons lijstje met de leukste shopping malls in Bangkok. Heb ik jou kunnen inspireren of heb je zelf nog een goede tip? Laat het mij weten!

Nieuwsgierig naar meer Bangkok? We hebben hier nog veel meer posts over deze fantastische stad. Je kunt mij natuurlijk ook altijd een vraag stellen, ik geef graag advies over 1 van mijn lievelingssteden.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close