Doe dit niet tijdens het eten!

Not done op reis

Elk land heeft zijn eigen regeltjes rond het eten. Vaak komen ze overeen met wat je zelf ook gewend bent vanuit huis, maar soms juist helemaal niet. Onverwacht kun je, als je bijvoorbeeld op reis bent, totaal de mist in gaan. Denk je netjes te eten, bega je juist de ene na de andere blunder. Hier volgt een aantal voorbeelden van dingen die je echt nooit moet doen tijdens het eten in bepaalde landen!

Nederland – We beginnen dicht bij huis. In Nederland is het echt niet netjes om met je ellebogen op tafel te leunen tijdens het eten. Waarom weet ik eigenlijk nog steeds niet. Misschien heeft het te maken met de ongeïnteresseerde houding die er dan vaak van afstraalt? Dit geldt trouwens ook voor de Verenigde Staten.

Thailand – In Thailand krijg je vrijwel altijd een vork en lepel als bestek. Het is echter echt niet de bedoeling dat je de vork gebruikt om in eten te prikken of ‘nog erger’, hem in je mond te steken. De vork is puur en alleen bedoeld om eten op je lepel te schuiven!

India – In India eten ze vaak met hun handen, maar dan wel met de rechter hand. Met je linker hand eten doe je gewoon niet, die hand is bedoeld voor het afvegen van je billen en dus niet voor de maaltijd. Dit geldt overigens ook voor Islamitische landen.

Kenia – Waar het in Nederland onbeleefd is om te boeren, vinden ze in Kenia niezen echt niet netjes. Boeren daarentegen…

Zuid Korea – In Korea hebben ze flink wat regels omtrent het eten. Zo schenk je nooit zelf je drinken in, maar doet degene aan tafel die jonger is dan jou dit voor je. Dit heeft ons zelf wel eens in verlegenheid gebracht, toen bleek dat onze iets oudere tafelgenoot in Korea al ruim een half uur met een leeg glas zat en wij rustig steeds ons eigen glazen bijvulden. Je mag in Korea ook niet beginnen met eten tot de oudste persoon aan tafel dit doet, daar staat dan ook wel weer tegenover dat de oudste ook altijd de rekening betaalt :).

China – Stokjes rechtop in je rijstkom zetten is iets wat je echt niet in China moet doen. Dit symboliseert de wierookstokjes die men brandt voor hun nabestaanden. Een directe verwijzing naar de dood, daar zitten ze tijdens het eten nou niet op te wachten.

Herkenbaar? Kende jij al een aantal van deze regels rondom het eten? Missen er nog mooie voorbeelden in het lijstje? Laat het me gerust weten, dan zet ik ze erbij!

17 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *