Droombestemmingen Thailand

Deel met vrienden en familie

Tussen het werken en klussen door vliegen mijn gedachten naar verdere oorden. De laatste tijd neemt Thailand veel van mijn gedachten in beslag. Ik droom weg bij bestemmingen die ik daar nog graag eens zou bezoeken. Nieuwsgierig naar mijn droombestemmingen in Thailand?

Nog voor het einde van dit jaar ga ik krap drie weekjes naar Thailand. Het is niet de eerste keer dat ik dit land bezoek en ik gok dat de aankomende reis ook zeker niet de laatste keer zal zijn. Thailand is absoluut één van mijn favoriete vakantie landen.

Pai

Pai is een klein stadje ten noorden van Chiang Mai. Je kunt er raften, naar een spa gaan en ze hebben een waterval. Maar je gaat er vooral heen voor de relaxte sfeer en het goede eten.
Kijk, dat lijkt me wel wat. Ik ben sowieso gek op het noorden van Thailand; Chiang Mai is zelfs één van mijn favoriete plekken in het het hele land. Dit jaar had ik niet echt meer een reden om nog een keer naar Chiang Mai te gaan, inmiddels heb ik er alles wel gezien. Maar met een bezoek aan Pai, kan ik er vast wel even een tussenstop maken!

Eén nadeel aan Pai, de bereikbaarheid. De weg erheen schijnt nogal heftig te zijn met veel bochten. Laat ik nou net gevoelig zijn voor wagenziekte… Niet altijd, maar bij langere ritten wil het nog wel eens opspelen. En deze route staat er om bekend, dat mensen moeten overgeven.

Ko Lipe

Ko Lipe is een prachtig paradijselijk eiland, wat nog niet is ontdekt (of zeg maar eerlijk: verpest) door massa-toerisme. Backpackers komen er al jaren, dus er zijn wel voorzieningen en kun je er, als je wilt, ook nog eens goed uitgaan. Ko Lipe heeft een paar super mooie stranden met prachtig helder water waar je heerlijk kan relaxen en snorkelen.

Het ligt wel behoorlijk zuidelijk, volgens mij is het zelfs één van de meest zuidelijke eilanden van Thailand. Het zal dus wel flink wat tijd gaan kosten om er te komen, maar het lijkt mij absoluut de moeite waard!
Ko Lipe Droombestemming Thailand
Bron foto

Krabi

Velen gebruiken Krabi alleen als doortocht naar de Ko Phi Phi eilanden, maar het stadje zelf en haar omgeving zijn ook meer dan de moeite waard. Toen ik nog een piepjong studentje was ben ik er al een keer geweest en ik ben super benieuwd hoe en of het veel veranderd is. Toen bezocht ik op de scooter de emerald lagoon en de hotsprings die in de buurt lagen. Die zou ik wel graag aan mijn vriend willen laten zien. En misschien als onze oude lijven het toelaten (oké, ik overdrijf een beetje) de ruim 1200 treden omhoog klimmen naar de Wat Tham Suea (Tiger Cave Tempel).

Wat ik mij nog meer kan herinneren is dat ze een geweldige nightmarket hebben, waar je heerlijk goedkoop kan eten en je er mooie kajaktochten kan maken tussen de mangroven. De vorige keer dat ik Krabi bezocht had ik daar geen geld voor, dus wie weet waag ik mij daar dit keer wel aan.

Surin Eilanden

Ko Surin Nuea en Ko Surin Tai, ook wel de Surin Eilanden genoemd, zijn twee paradijselijke eilandjes aan de Thaise westkust in de Andaman zee. Niet alleen de eilanden zijn wonderschoon, maar ook de zee er omheen. Je schijnt er echt prachtig te kunnen snorkelen. Dan toch echt een keertje Nemo vinden en dan hopelijk ook meer dan één! Maar als het goed is zwemmen er ook zeepaardjes (!!) en garnalen!! Mochten we ons aan het duiken wagen, dan heb je hier ook nog eens een goede kans om de walvishaai en manta roggen te spotten.

De meeste toeristen bezoeken de Surin Eilanden als dagtripje, maar je kunt er ook blijven slapen! In een tentje of een kleine bungalow. De eilanden behoren namelijk tot een nationaal park; grote hotels zul je hier dus niet vinden. Wat zal het daar heerlijk rustig zijn als de meute is verdwenen. Dat lijkt me wel wat. Een rustig stukje opzoeken en je even een ware Robinson wanen.

Ko Surin Droombestemming Thailand
Bron foto

Phang Nga

Phang Nga, niet te verwarren met het eiland Phangan, ligt ten noorden van Phuket op het vaste land van Thailand. Het landschap is gevuld met watervallen, bergen en limestone rotsen. Aan de Westkust vind je de adembenemende Phang Nga Bay,  waar je langs de prachtige rotsformaties kan kanoën.

Behalve een prachtig landschap (maar ja, waar heb je dat nou niet in Thailand) schijnen ze er ook nog een paar bijzondere tempels te hebben, waaronder de Heaven en Hell tempel (Wat Tham Ta Pan), die vol staat met nogal macabere sculpturen, die gemaakt zijn door de boeddhistische monniken.

phang nga droombestemming thailand
bron foto

Prachtige bestemmingen, vind je niet? Of ik ze daadwerkelijk ga bezoeken tijdens mijn volgende reis is nog maar de vraag. Ik bedenk meestal van tevoren wel ongeveer waar ik heen wil, maar laat me op reis meestal leiden door de waan van de dag. Voelt het ergens goed, dan wil ik er graag langer blijven natuurlijk en op een gegeven moment is de tijd ook gewoon op. Daarbij gaan een paar vrienden van mij ongeveer in dezelfde periode naar Thailand; wellicht dat we daar ook onze bestemmingen door laten beïnvloeden. Hoe dan ook, veel leuks en moois te zien in dit prachtige land.

Waar droom jij de laatste tijd over?

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. Thailand is echt een droombestemming. Ik was er enkele weken een jaar of vijf geleden en had er een formidabele tijd. Ik moet dringend eens terugkeren!

  1. Mariska Author says:

   Ik kan het je alleen maar aanraden, mijn tweede bezoek is me zeker niet tegen gevallen.

 2. Wauw wat een mooie bestemmingen! Ik heb tijdens mijn reis door Thailand alleen Phang Nga en Krabi gezien van dit lijstje. Beide absolute aanraders! De Surin eilanden en Koh Lipe zien er ook echt paradijselijk uit. De Suren eilanden kende ik niet eens. En over Pai hoor ik trouwens alleen maar goede verhalen. Mocht je het leuk vinden, op onze blog heb ik een artikel geschreven over mooie plekken in de omgeving van Krabi en Phang Nga, misschien leuk als voorpret voor je reis naar Thailand. Echt zo gaaf dat je eind van het jaar weer terug gaat. Ik zou ook heel graag nog eens terug gaan. Ik snap je liefde voor Thailand helemaal!

  1. Mariska Author says:

   Thailand is fantastisch he 🙂 Ik heb je artikel gelezen, wat een heerlijke plekken allemaal. Heb nu nog meer zin om te gaan.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close