Knuffelen met egeltjes in Egelcafé Chiang Mai

Deel met vrienden en familie


Hoe schattig zijn egeltjes? Helaas kom je deze lieve beestjes niet elke dag tegen, maar voor iedereen die gek is op egeltjes is er goed nieuws: je kunt ze namelijk knuffelen in het egelcafé in Chiang Mai; nog een reden om naar Thailand te gaan!

Egelcafé Chiang Mai

Aan de rand van de oude binnenstad van Chiang Mai vind je het schattige Harinezumi cafe. In eerste instantie niet zoveel anders dan de cafe’s die je in de buurt tegenkomt. Maar als je beter kijkt, zie je dat je hier heerlijk kan ontspannen met een egel als gezelschap. Dat is weer eens wat anders dan bijvoorbeeld een kattencafe, dat we ook in Nederland al kennen. Tot ik bij dit egelcafé naar binnenstapte, had ik eigenlijk nog nooit een egel in het echt gezien.

Het personeel van het café is wat verlegen, maar dat zijn we wel gewend in Thailand.

Egels in Egel Cafe Chiang Mai

Voorzichtig knuffelen

Egels zijn natuurlijk niet het prototype ‘zacht knuffelbeest’. Je krijgt dan ook werkhandschoenen te leen, zodat je jezelf kan beschermen tegen de stekels. Het is natuurlijk altijd goed om voorzichtig met de beestjes om te gaan. De handschoenen kwamen ook goed van pas om de poep op te vangen :p.

Egel in egelcafe Thailand

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Harinezumi cafe เม่นคาเฟ่ (@harinezumi_cafe) on

De Instagrampagina van het egelcafé staat vol met schattige foto’s. Zeker een aanrader voor iedereen die gek is op dierenplaatjes. En wie is dat nou niet?

Kosten

Voor het knuffelen met de egeltjes hoef je niets extra’s te betalen, wel wordt er verwacht dat je eten en drinken besteld. Een soort van verkapte kosten dus. Je kunt er terecht voor koffie, thee, sapjes en wafels. Wij waren met z’n vieren zo’n 11 euro kwijt. Daar kregen we vier drankjes naar keuze, een wafel met vers fruit en twee egels voor. We hadden niet het idee dat er echt een tijdslimiet aan zit. Check de website voor de actuele prijzen.

Locatie: 48/1 Sridonchai Rd, Chiang Mai
Openingstijden: dagelijks van 9:00 tot 21:00

Als je dan toch in Chiang Mai bent kan ik je ook aanraden om Khao Soi te gaan eten en op bezoek te gaan bij het Elephant Nature Park en de Grand Canyon Waterpark

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Ahw zo lief! ik vind Egels zo aandoenlijk ahaha

    1. Schattig he? Die snuitjes zijn echt heel erg schattig 😀 Daarom moest ik er ook wel een filmpje van maken, want foto’s laten hun aandoenlijkheid niet genoeg zien.

  2. Wat zijn ze aandoenlijk! Maar, is het niet een beetje fout? Een egel hoort toch in de vrije natuur?

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close