Favoriete stranden op Mauritius

Deel met vrienden en familie

Dit zijn mijn favoriete stranden op Mauritius! Stranden heeft Mauritius in overvloed. De een nog mooier dan de ander. Zelfs als verwende reiziger kon ik mijn ogen niet geloven. En omdat er zoveel mooie stranden op Mauritius zijn, kan het nog moeilijk kiezen worden ook. Vandaag help ik jullie een handje en hoop ik jullie te kunnen inspireren.

Behalve mooie stranden is het water rond het eiland ook nog eens ontzettend helder en heb je op het grootste gedeelte van Mauritius absoluut geen last van hoge golven of sterke stroming. In het artikel ‘10 dingen die je  niet wist over Mauritius‘ kon je eerder al lezen dat alle stranden publiekelijk toegankelijk zijn. Soms is de publieke toegang een beetje zoeken, maar ze zijn er zeker weten. Als je een beetje lef hebt lukt het ook prima om door een hotel heen te lopen natuurlijk.

Het is helemaal niet duur om op het eiland een auto te huren en daarnaast zijn er ook nog bussen die rond rijden.

Blue Bay

Blue Bay favoriet strand Mauritius

Blue Bay is bij mooi weer zo mooi, dat het bijna pijn aan je ogen doet. Het levendige strand wordt vooral door locals bezocht, die heerlijk picknicken tussen de bomen aan de rand van het strand. Bij de parkeerplaats bij het strand vind je een aantal eetkraampjes. Voor iets meer dan een euro haal je hier een paar samosa’s. Vruchtensapje of wat water erbij en je bent voorzien van een simpele, maar prima lunch. Een vakantie op Mauritius hoeft niet schreeuwend duur te zijn!

Pointe d’Esny

Pointe d' Esny Mauritius
Mocht je je afvragen wat er te doen is bij Point d’Esny, dan kan ik kort en krachtig zijn: helemaal niets. Dat maakt het strand ook zo aantrekkelijk. Het is hier heerlijk rustig. Neem een boekje, wat eten en drinken mee en je heb een heerlijke, rustgevende dag. Zo nu en dan loopt er een visser langs die je, zonder opdringerig te worden, een vis of kreeften probeert te verkopen.

Een leuke restauranttip voor in de buurt is Blue Bamboo. Wat een heerlijke pizza en cocktails hebben ze daar!

Palmar Beach

Le Palmer Beach rustig strand
Palmar Beach is heerlijk rustig, met fantastisch zacht zand. In het water vind je wat rotsen, waar hier en daar vissen tussen zwemmen. Geen verrassing dat je hier wat mensen ziet snorkelen. Er hangt hier een ontzettend relaxte sfeer.

Om de hoek van het La Palmeraie Boutique Hotel vind je een schattig rood eettentje. Toegegeven, het eten was niet het beste van het eiland, maar de eigenaar is echt super vriendelijk en in voor een praatje. Zeker dus even de moeite waard om wat drinken te kopen.

Eettentje strand Mauritius

Île aux Cerfs

Ile Aux Cerfs
Île aux Cerfs is Frans voor ‘herten eiland’, maar helaas moet ik je teleurstellen: er is geen hert meer te vinden. Mooie stranden hebben ze er nog wel. Het eiland kan wat druk zijn, maar er zijn ook rustigere plekjes te vinden, vooral als je een klein stukje doorloopt vanaf de plek waar de boten aankomen. Je vindt op sommige stukken ontzettend veel zee-egels. Zelf vind ik ze fascinerend, maar kijk wel uit dat je er niet in stapt!

Zee-egel Mauritius stranden
Île aux Cerfs is een erg populair onderdeel voor catamarantochten rond het eiland. Die komen over het algemeen ‘s middags aan. s’ Ochtends is het een stuk rustiger en wat mij betreft aangenamer op het eiland.

Wij verbleven tijdens onze reis een aantal dagen in Otentic, waarbij we elke dag gratis met een bootje van de camping naar het eiland konden. Verblijf je daar niet en wil je niet mee op een catamaran, dan kun je ook vanaf Trou d’Eau Douce een ‘visserbootje’ huren voor ongeveer Rs 450 voor een retourtje. Let wel op, om 17:00 uur ‘sluit’ het eiland.

Grand Baie

Grande Baie Mauritius

Grand Baie, ooit door de Nederlanders in de 17e eeuw ‘De Bogt Zonder Eyndt’ genoemd, vind je in het noorden van Mauritius.
Het is denk ik wel het drukste strand van dit lijstje, maar dat heeft ook zijn voordeel. Zo kun je er bedjes huren (dit zijn er trouwens niet super veel) en kun je je vermaken met het kijken naar de verschillende boten die voorbij drijven. Tussen de bomen vind je een paar kraampjes waar je voor een prikkie bijvoorbeeld een verse kokosnoot kan scoren.

Wil je een boottrip maken naar bijvoorbeeld Gunners Quoin, Flat Island of Serpant Island maken, dan is dit een mooi startpunt. In de omgeving van de baai vind je verschillende bedrijfjes die zo’n tripje voor je kunnen regelen.

Het enige nadeel van dit strand is dat er erg weinig parkeerplek lijkt te zijn. Een goede tip is om voor de Super U supermarkt te parkeren. Dan is het nog maar een heel klein stukje lopen naar het strand toe!

Le Morne

Berg op mauritius
Le Morne strand Mauritius
Het mooiste van dit strand vind ik misschien wel het uitzicht op de berg Le Morne Brabant. De berg is vernoemd naar het VOC-schip Brabant dat in 1783 op de klippen vastliep.

Het mooiste lig je wat mij betreft voor het superluxe LUX Le Morne resort! Prachtig schoongeharkt, parelwit strand, gratis wifi van het hotel en een stralend blauwe zee. Perfect of niet? In het hoogseizoen kan het zijn dat je niet bij het restaurant van het hotel terecht kunt, maar het strand is altijd beschikbaar. Om de hoek vind je trouwens een goedkoper restaurant.

En dan hebben we nog….

zonsondergang flic en flac mauritius
Het bekendste strand van Mauritius is Flic en Flac. Een bezoek waard? Ja hoor, je zult je er absoluut vermaken, zeker als je rond zonsondergang gaat is het er lekker levendig. Mis je wat bijzonders als je er niet heen gaat? Wat mij betreft niet!

Dit waren mijn favoriete stranden. En, jij al zin in een strandvakantie naar Mauritius?

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close