Favoriete Taxi Apps voor op reis

Deel met vrienden en familie

Taxi’s zijn super handig op reis. Ze brengen je snel van A naar B, ook in gebieden die je niet zo goed kent. Dit zijn mijn favoriete Taxi Apps voor op reis.

Met taxi’s heb ik een haat-liefde verhouding. Of het nou je huidskleur is die anders is dan gemiddeld in het land van aankomst, je grote backpack of een ietwat verwilderde blik je ogen: taxi’s ruiken gewoon dat je een toerist bent. Wrijvend in hun handen benaderen ze je voor een ritje en als je naar de prijs vraagt, rolt er een schaamteloos bedrag uit. Veel hoger dan er normaal gesproken gerekend wordt en het eindeloze onderhandelen kan beginnen.

Heb je eindelijk een taxi gevonden die wel op de meter wilt rijden, dan heb je ook nog eens dikke kans dat hij enorm omrijdt. Weet jij veel!

Taxi apps zijn wat dat betreft voor mij een oplossing. Geen eindeloze onderhandeling meer en je kunt mooi je rit terugkijken en zien of er is omgereden (en eventueel een klacht indienen, mocht dit toch het geval zijn).

Taxi Apps voor op reis

UBER

Uber is mijn favoriete taxi op het moment. Dit heeft meerdere redenen: het is de grootste en daardoor heb je een grotere kans dat ze in jouw gebied rijden en er veel taxi’s beschikbaar zijn. Daarnaast gebruik ik deze app ook regelmatig in Nederland, waardoor hij het meest vertrouwd is. Ben je dus wat onzeker over taxi apps, probeer Uber dan gewoon een keer uit in Nederland.

In sommige landen (zoals bijvoorbeeld Amerika) heb je ook de optie tot UberPool. Hierbij worden tijdens een rit meerdere passagiers opgehaald. De reis duurt dus wat langer, maar is ook goedkoper. Perfect dus als je geld wilt besparen en geen haast hebt! In Nederland kies ik vaak voor Uber-X: je wordt niet opgehaald in een Mercedes S klasse, maar vaak ik een wat meer gangbare auto, zoals een Toyota of Ford. Goedkoper dan de standaard UberBlack, maar meer dan voldoende!

Via deze link krijg je 5 euro korting op je eerste rit.

GrabCar

In Azië is GrabCar onwijs populair. Zelf heb ik ze gespot in Maleisië, Singapore, Thailand en Indonesië, maar ze werken ook in Vietnam, Myanmar en de Filipijnen. Dit heeft als voordeel dat er veel auto’s beschikbaar zijn en je snel een taxi zal vinden. Sneller dan met Uber in die gebieden. Grab is vaak ook goedkoper dan Uber.

Daarnaast heb je bij Grab, naast met creditcard te betalen, ook de optie om cash te betalen. Handig dus als je liever niet je creditcard gebruikt. In tegenstelling tot Uber wordt bij GrabCar vooral gewerkt met een vast basistarief. De prijs wordt van tevoren duidelijk gemaakt, doormiddel van het door jou doorgegeven pick-up en drop-off punt. Dit heeft vooral voordeel als er veel verkeer is op de weg. Iets wat regelmatig gebeurt in grote Aziatische steden.

Bij GrabCar werken ze met een reward systeem. Hoe meer ritjes je maakt, hoe meer punten je verzamelt en zo spaar je onder andere voor kortingen en gratis ritjes.

Lyft

In Amerika is naast Uber (die zitten echt overal) Lyft ook een grote speler. Ze bieden shared rides aan (Lyft Line in het geval van Lyft), waarbij er meerdere personen opgepikt worden en de prijs lager ligt, maar ook private rides.

Wat mij betreft is er niet veel voordeel aan Lyft vergeleken met Uber, maar met een kortingscode heb je toch makkelijk een gratis rit te pakken en dat scheelt altijd op reis. Lyft is vaak tijdens drukke en populaire tijden wel goedkoper dan Uber. Waar Uber hoge multipliers op mijn prijs zet bij ‘high-demand’, doet Lyft dit een stuk minder.

Via deze link krijg je 10 dollar korting op je eerste rit.

Let op!
Waarschijnlijk ten overvloede, maar houd er wel rekening mee dat deze apps gebruik maken van je mobiele data en je dit eventueel extra kosten kan opleveren, wanneer je niet op wifi zit!

 

En, heb jij wel eens een taxi app gebruikt in het buitenland?

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Bedankt voor je taxitips. Ik was altijd heel sceptisch over Uber. Je moest er weer een account voor nemen, etc. Ik heb het toch maar eens uitgeprobeerd en ik ben om. Het heeft ook van mijn angst afgeholpen om er in het buitenland gebruik van te maken. Ideaal wanneer je van te voren weet, waar je aan toe bent qua prijs.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close