Foodie Hotspots Berlijn Mitte

Deel met vrienden en familie

Foodie hotspots in Berlijn!! Op zoek naar leuke foodie hotspots in Berlijn Mitte? Dan zit je hier goed. Ik heb mijn persoonlijke favorieten voor jullie bij elkaar gezet. Er is voor elk moment van de dag wel een leuk restaurant, koffietentje of cafeetje te vinden!

Hoewel ik mijn hart absoluut verloren heb aan de buurt Friedrichshain (oké en Kreuzburg ook wel een beetje), blijft Mitte natuurlijk ook heel erg leuk. Er zijn genoeg leuke hotspots te vinden, maar je moet wat beter zoeken als je echt wat leuks wilt en niet wilt eindigen in een standaard toeristen tent. Beetje zoals in het centrum van alle grote steden. Kijk hieronder mee naar mijn hotspots in Mitte!

Tommi’s Burger Joint

Hotspots Berlijn Mitte Tommi Burger Joint Hotspots Berlijn Mitte Tommi Burger Joint Hotspots Berlijn Mitte Tommi Burger Joint
Ik ben gek op burgers en als we met iemand veel burgers heb gegeten en gemaakt, dan is het wel samen met Tom (een hele goede vriend van mij!). Hier moest ik dus wel naar binnen. Het moge duidelijk zijn: de burgers van Tommi’s Burger Joint zijn zeker aan te raden. Ze houden het lekker simpel: er zijn twee soorten burgers: met vlees of vegetarisch. Verder kies je daar wat toppings bij, zoals kaas, bacon, et cetera. Natuurlijk hebben ze ook frietjes, zowel normale als (mijn favoriete) zoete aardappelfrietjes.

Locatie: Invalidenstrasse 160, Mitte, Berlijn
Openingstijden: Dagelijks van 12:00-22:00
Meer info: Bekijk de website van Tommi’s Burger Joint
Gratis Wifi?: ja/nee

The Barn Roastery

Hotspots Berlijn Mitte Tommi Burger Joint
Hotspots Berlijn Mitte The barn
Hotspots Berlijn Mitte Tommi Burger Joint
Voor lekkere koffie moet je bij de The Barn Roastery zijn. Ze verkopen hier niet alleen de lekkerste kopjes koffie en coldbrew, ze roosteren en malen hier zelf hun koffiebonen. Je kunt wel zeggen dat ze koffie hier heel erg serieus nemen. Naast het vloeibare goud, kun je hier ook terecht voor broodjes en heerlijke taartjes. De carrotcake is zeer zeker een aanrader. Het hipster gehalte is hier wel (behoorlijk) hoog; daar moet je dus wel tegen kunnen ;).

Locatie: Schönhauser Allee 8, Mitte, Berlijn
Openingstijden: Ma-Vr 08:30-18:00 en Za-Zo 10:00–18:00
Meer info: bekijk de website van The Barn Roastery
Gratis Wifi?: ja/nee (maar de buren wel ;))

Monsieur Vuong

Hotspots Berlijn Mitte Monsieur Voung
Hotspots Berlijn Mitte Monsieur Voung
Hotspots Berlijn Mitte Monsieur Voung

Ik weet niet wat het is met Vietnamese restaurants in Berlijn en Franse namen, maar wat ik wel weet is dat je bij Monsieur Vuong heerlijk kunt eten. Verrukkelijke noodle soep en lekkere frisse salades. Tropische zoete hapjes en heerlijke shakes. Het is wel super populair, dus zorg dat je op tijd je plekje weet te bemachtigen!

Locatie: Alte Schönhauser Str. 46, Mitte, Berlijn
Openingstijden: dagelijks van 12:00-23:00 en in het weekend tot 24:00
Meer info: bekijk de website van Monsieur Vuong
Gratis Wifi?: ja/nee

Factory Girl

Hotspots Berlijn Mitte Factory Girl Hotspots Berlijn Mitte Factory Girl

Factory Girl is zo’n plekje waar je de hele dag heerlijk kunt zitten. Of het nou voor het ontbijt of de lunch is, of gewoon voor een drankje met wat lekkers na een vermoeiende shop sessie. Ze serveren hun sapjes in grappige flesjes en hebben dagelijks een selectie van heerlijke taartjes. De inrichting is super leuk en op een goede manier ook een beetje rommelig. De sfeer is absoluut ontspannen.

Locatie: Auguststraße 29, Mitte, Berlijn
Openingstijden: Dagelijks 10:00-20:00 (soms langer..)
Meer info: bekijk de website van Factory Girl
Gratis Wifi?: Ja/Nee

Zo dat waren ze dan: mijn favoriete hotspots in Berlijn Mitte. Laat gerust een comment achter als jij nog meer leuke plekjes weet in Mitte. Twee die ik nog niet heb kunnen bezoeken, maar wel veel goeds over gehoord heb, zijn: Cafe Oliv, waar ze heerlijk ontbijtjes schijnen te hebben en Fleisherei waar je terecht kunt voor heerlijke Schnitzels!

Binnenkort lezen jullie op mijn blog meer over Berlijn!

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Fijne post! Ik ga hem even saven voor als ik weer eens naar Berlijn ga. Die Burgertent moet ik natuurlijk even zien 😉 Berlijn is sowieso leuk maar vind het eten daar erg goed en nog goed betaalbaar ook!

    1. Mariska Author says:

      Goed idee 😉 Ga je binnenkort nog naar Berlijn?

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close