Hippe koffietentjes op Curaçao

Deel met vrienden en familie

Yes, wij zijn gek op de ze Hippe koffietentjes op Curaçao. Leuke, hippe koffietentjes tijdens je vakantie: voor de één totaal overbodig en voor de ander pure noodzaak. Vandaag zetten wij de leukste plekjes van Curaçao op een rij. Natuurijk kun je het houden bij de matige koffie van je hotel of zelf aan de slag gaan met filter- of oploskoffie, maar je kunt ook lekker op pad gaan. Of je nou behoefte hebt aan een goede kop koffie, even iets anders wilt dan een strandtent of gewoon een paar jaloersmakende foto’s wilt sturen naar het thuisfront: we got you covered.

Bij al deze koffietentjes kun je naast koemelk ook lactosevrije/vegan melk in je koffie krijgen. In ieder geval soja-, amandel- en kokosmelk (mijn persoonlijke favoriet), en vaak ook havermelk.

Hippe koffietentjes op Curaçao

Number Ten

Number Ten is een plek waar je zeker een keer geweest wil zijn. Niet alleen omdat de koffie en het eten heerlijk zijn, het ziet er ook nog eens uit om door een ringetje te halen. Daarnaast hangt er een heerlijke, ontspannen sfeer en zit je op een prachtige plek. Number Ten zou niet misstaan tussen de hippe tentjes in Canggu: het hippere zusje van Seminyak op Bali.

Ontbijt Curacao number 10
Avocado on toast bij number 10 willemstad
Ijskoffie met havermelk curacao

Het voormalige Landhuis Bloemhof staat vol met antieke meubels, die je het gevoel geven dat je door de tijd bent gereisd. Een beetje een combinatie van een chic Frans café en een tropisch landhuis. Alsof dat nog niet genoeg is, is het landhuis omringd door een prachtige grote tuin, vol met heerlijke schaduwplekjes om lekker ontspannen, te brunchen of gewoon rustig te genieten van een goede kop koffie en heerlijk stuk taart. Als we het hebben over hippe koffietentjes op Curaçao is da toch precies wat je wilt?

Koffie bij hip koffietentje op curacao
Avocado on toast bij number 10 willemstad
koffie en taart bij hip koffietentje willemstad curacao

Let wel op: hoewel Number Ten de ideale plek is om heerlijk uitgebreid te brunchen in het weekend, zijn ze alleen doordeweeks geopend.

Bliss the Berry

Het Bali thema vind je ook bij Bliss the Berry op Mambo Beach Blvd. Vanaf de bovenste verdieping kun je genieten van je heerlijke kop koffie met uitzicht op de palmbomen.

Bliss the berry mambo beach
smoothie bowl mambo boulevard
Ontbijt mambo

Naast koffie, croissants, taartjes en al het gebruikelijke dat je verwacht bij een hip koffietentje, kun je hier ook terecht voor een heerlijke smoothie bowl, die wordt geserveerd in een prachtige hartvormige kom. Als je alleen naar de boulevard gaat en niet naar het strand, hoef je geen entree te betalen voor Mambo Beach.

Hofi Cas Cora & The Market Place

Hofi Cas Cora is een Farm-to-Table brunch spot (wat betekent dat ze zelf hun producten verbouwen) en dat kun je ook zien vanaf het prachtige landhuis, terwijl je geniet van je heerlijke haverkoffie. Je vindt op het terrein verschillende dieren, zoals pauwen, kippen, geitjes, paarden en ezeltjes. Daarnaast verbouwen ze dus allerlei groentes helemaal zelf.

Hofi Cas Cora
Ontbijt bij Hofi Cas Cora

In het weekend kun je terecht bij het grote gebouw met een prachtig overdekt terras. Reserveren is dan wel aan te raden, want Hofi Cas Cora is geliefd door velen en de eilandbewoners komen hier graag in het weekend brunchen. Doordeweeks kun je terecht bij hun zogenaamde Market Place, een kleiner gebouw, waar je naast koffie en lunchgerechten ook producten kunt kopen. Je moet dan denken aan groente die ze zelf verbouwen en bereiden (inleggen in zuur bijvoorbeeld), ecologische handscrub, etc. In de vriezer/koeling liggen heerlijke maaltijden om thuis af te maken, ideaal als je in een appartementje met keuken zit.

Het kan de eerste keer even zoeken zijn, Google Maps geeft namelijk niet helemaal de goede locatie, maar als je een blokje omrijdt vind je het waarschijnlijk vrij snel.

Koffietentje curacao
Vegan lunch curaçao
The market place koffie plek

Kafé 5999 (hip koffietentje onder de locals)

Kafé  5999 ligt in een gebied waar toeristen niet zo snel komen, tenzij je natuurlijk even bent gaan winkelen bij de Curaçaose Appie, namelijk in de buurt Zeelandia, waar je vooral veel bouwmarkten vindt. Het is onderdeel van een klein gebied met winkeltjes die niet echt de moeite waard zijn, maar de koffie van Kafé 5999 is het omrijden wel echt waard. Ze hebben hier misschien wel de beste koffie van het eiland. Niet zo gek dus dat je hier vooral locals ziet genieten van de koffie. Ze doen ook aan take-away, dus je kunt ook mooi wat ophalen als je onderweg bent naar een heerlijk Caribisch strand.

vegan koeken KAF 5999
KAF 5999 koffietentje Curacao

Zelfs op een doordeweekse dag is het hier gezellig druk. Naast de koffie zijn hier de koekjes werkelijk waar fantastisch en vaak ook vegan. Ik droom nog over de heerlijke chocoladekoeken. Mocht je het je afvragen: 5999 is het net-nummer van Curaçao.

Van Gogh Coffee 

Laste but not least in het rijtje Hippe koffietentjes op Curaçao hebben we ook nog deze lekkere koffie hotspot in de hippe buurt Pietermaai! Daar vinden we de koffiebus en het café van Van Gogh Specialty Coffee. Ga je voor een snelle bak zwart goud en rijd je met je auto door de drive-thru (ja echt!) langs het busje of ga je gezellig zitten bij het helderblauwe huis? Bij Van Gogh zetten ze niet alleen heerlijke koffie, ze roosteren deze ook nog zelf. Vraag zeker bij het bestellen welke ze vandaag hebben!

hip koffietentje Curacao
van gogh goede koffie curacao

Van Gogh is altijd vroeg open, doordeweeks al om 7:00 uur en in het weekend een uurtje later. Ideaal dus als je nog met een jetlag zit en al vroeg uit de veren bent!

ijskoffie curacao

Sinds kort kun je ook voor een paar uur een fiets huren bij Van Gogh, zodat je op je gemak het historische centrum van Willemstad kunt verkennen. Uiteraard hebben de fietsen een cup holder, zodat je op pad kunt met je favoriete koffie!

Eervolle vermelding: Bij Blauw

Dit prachtige restaurant valt niet bepaald onder het kopje “koffietentje”, maar ze hebben er wel verdomd lekkere koffie, ontbijtjes en een prachtig uitzicht op de zee!

Koffie Bij Blauw Curacao

Pin deze Hippe Koffietentjes op Curaçao!

Dit hippe tentjes niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto van je favoriete koffietentjes op je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close