Hoe hou je een reis naar IJsland betaalbaar?

Deel met vrienden en familie

IJsland staat niet echt bekend als ‘low budget’ land. Sommige dingen zijn ronduit duur. Toch zou het zonde zijn om vanwege de kosten IJsland te vermijden. Ik heb voor jullie 5 tips hoe je een vakantie naar het prachtige IJsland betaalbaar kunt houden!

Hoe hou je een reis naar IJsland betaalbaar zonder dat je al het leuks hoeft te skippen?

Geen alcohol

Dat begint flauw hè? Alcoholische dranken zijn in IJsland erg duur, zeg maar gerust super duur. Voor een glas wijn of een biertje komt je al snel op minimaal 900 IJslandse Kronen (bijna 7 euro!!). Over de prijs van cocktails zullen we maar niet eens beginnen. Door geen alcohol te drinken bespaar je veel geld uit. Een andere optie is natuurlijk zelf drank mee te nemen uit Nederland. Wat veel IJslanders doen is op de luchthaven bij het supermarktje drank inslaan, het is daar namelijk tax-free en dus behoorlijk goedkoper!

Denk na over de auto

Het kan verleidelijk zijn om voor een grotere auto te gaan; vaak proberen ze je bij de balie ook nog te verleiden met een upgrade naar een grotere auto. Heb je die grotere auto wel nodig? Kijk goed naar het weer rond de tijd dat je er bent. En ga je ook echt off-road? Is het stralend weer en ruim boven het vriespunt, dan zijn de wegen op IJsland meer dan uitstekend. Wij reden zelf een week in een kleine Suzuki Swift en deze beviel prima! Let ook op extra verzekeringen, bij ons boden ze een extra verzekering tegen as aan (bij een eventuele vulkaan uitbarsting bijvoorbeeld), maar dat zou de prijs van de auto wel bijna verdubbelen. Daar hebben wij vriendelijk voor bedankt :).

Nog handiger en verstandiger is het om goed van tevoren uit te zoeken welke autoverhuurmaatschappij het meest voordelig is. Zelf heb ik goede ervaringen met Easy Terra. Hier kun je makkelijk (en vaak goedkoper!) autoverhuurders vergelijken.

Airbnb in plaats van een hotel

Vaste volgers zullen inmiddels wel denken: ‘heb je haar weer met d’r Airbnb’, maar echt, ook op IJsland heb je heel veel goede opties met Airbnb. Wij verbleven bijvoorbeeld super relaxt in Reykjavik in dit appartement. We hadden gewoon een eigen ingang, keukentje en badkamer, gratis parkeren voor de deur en op loopafstand van het centrum. Wat wil je nou nog meer?

Mocht je meer wil weten over Airbnb, lees dan eens deze artikelen.

Lunch uitgebreid

Veel restaurants geven korting op hun menu rond de lunch. Zo kan je toch lekker en uitgebreid eten voor een vriendelijk prijsje. Dan hou je het bij het avondeten wat Spartaanser 🙂

Koop souvenirs op de luchthaven

Normaal gesproken is bijna alles duurder op de luchthaven, maar niet in IJsland. In IJsland weten ze gewoon nog echt wat tax-free shoppen is op de luchthaven.
De meeste souvenirs die je in Reykjavik, maar ook langs de Golden Circle vindt zijn gewoon te vinden op de luchthaven. De Blue Lagoon heeft er zelfs een winkeltje en zo ook het populaire IJslandse kledingmerk 66°NORTH.

Al met al blijft IJsland niet het goedkoopste land, maar zoals je kunt lezen kun je wel hier en daar wel wat besparen!

Zijn jullie wel eens in IJsland geweest?

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close